PROVINCIE  WEST-VLAANDEREN, is de Belgische kustprovincie. Ingeklemd tussen het Nederlandse Zeeuws-Vlaanderen en het Franse Vlaanderen heeft BelgiŽ precies 67 kilometer kust, waarvan het grootste gedeelte zandstrand is. Achter de smalle strook duinen, die het land moeten beschermen tegen de aanvallen van zee, strekt zich het vlakke polderlandschap uit.
Naar provincie kaart BelgiŽ / Luxemburg, , naar stedenlijst BelgiŽ / Luxemburg
.  Naar uw accommodatie.
 
Blankenberge Bredene Brugge
Damme De Panne / Adinkerke Diksmuide
Ieper Knokke / Heist Koksijde / Oostduinkerke
Kortrijk Menen Middelkerke / Westende
Nieuwpoort Oostende Poperinge
Roeselare Tielt Veurne
Wenduine    
Vlaanderen-aan-zee Tuinen en Parken Zwin
De Kusttram Natuur aan zee  

† † †
    
West-Vlaanderen
Hoogtepunt in de rijke polders van West-Vlaanderen is Brugge, niet alleen de hoofdstad, maar ook de grootste stad van de provincie. Toerisme, landbouw en visserij zijn de belangrijkste pijlers, waarop de economie van West-Vlaanderen drijft. Daarnaast is Zeebrugge als havenstad en containerhaven aan de Noordzee van groot belang.

Het toerisme  
concentreert zich aan de kust. De kustlijn is een bijna onafgebroken gevel van appartementen≠gebouwen, Atlantic Wall genoemd. Ook de historische stad Brugge is van groot belang. Kortrijk is het handelscentrum van de provincie.
De steden Brugge en Kortrijk
zijn met de snelweg A17 met elkaar verbonden. De belangrijkste aanvoerweg is natuurlijk de snelweg E40, Brussel-Oostende. In het uiterste zuidoosten doorkruist nog net de snelweg Antwerpen-Lille-Parijs de provincie. Kortrijk doet daar zijn voordeel mee.

Landschappen
 
West-Vlaanderen is een vlakke provincie, met uitzondering van het gebied ten zuiden van de stad Ieper: het Heuvelland. Het hoogste punt van het Heuvelland, gevormd door acht schilderachtige dorpen tegen de grens met Frankrijk, is de 156 m hoge Kemmelberg. Verder beginnen ten oosten van Kortrijk de Vlaamse Ardennen. Vermeldenswaard is ook nog de IJzermonding bij Nieuwpoort.
De IJzer, bekend uit de Eerste Wereldoorlog, is de enige rivier, die in Belgie uitmondt in zee

Toerisme Westhoek
:  
De Westhoek is wellicht de verrassendste streek van toeristisch Vlaanderen. U vindt er een uitbundige mix van natuur en comfort, van authenticiteit en plezier, van cultuur en gezelligheid. Beboste heuveltoppen, de IJzervlakte, de polders, historische stadjes, knusse dorpen: stuk voor stuk nodigen ze uit tot leuke ontdekkingstochten.   - 

  Naar uw accommodatie. in West-Vlaanderen kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/West-Vlaanderen. Er zijn 345  hotels/appartementen online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in populaire steden: Brugge  -  Oostende  -  Kortrijk  -  Knokke-Heist   (Voor meer steden 12 zie Booking.West-Vlaanderen)
Hotels op / nabij luchthavens: WEVELGEM (KJK)  -  Ostend-Bruges (OST)

 ** Uw accommodatie  in BelgiŽ
   kunt U goed boeken via Hotels/Booking/BelgiŽ. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
 ** Uw accommodatie in Luxemburg
    kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
   
 ** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ ůf kies direct:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets.  

Algemene informatie over BelgiŽ
Algemene informatie over Luxemburg