DIKSMUIDE, provincie West-Vlaanderen. Het stadje lag in de Eerste Wereldoorlog in de vuurlijn van de Geallieerden, het was door de Duitsers veroverd, en in 1918 restte er dan ook niets dan puin. Het werd naar het oorspronkelijke plan opnieuw opgebouwd door architect Viťrin.
Naar stedenlijst BelgiŽ / Luxemburg. Naar provincie kaart Belg./Lux.
 Naar uw accommodatie.
 

† † †
    
Sint-Niklaaskerk
Oorspronkelijk een vroeggotische kerk uit de 14de eeuw. Er bevindt zich een Kruisweg van Joris Minne.

Begijnhof
In de 12de eeuw gesticht; het heeft zijn typische sfeer kunnen bewaren, al zijn er nu geen begijntjes meer. Bij de ingang een beeld van Thomas Beckett, aartsbisschop van Canterbury, die, op de vlucht voor Hendrik II, hier zou hebben verbleven.
 
Stedelijk Museum
Ondergebracht in het neogotische stadhuis, geeft een overzicht van de geschiedenis van Diksmuide voor en tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Omgeving
Kaaskerke, 2 km NW
Op een weide aan de IJzer staat de IJzertoren, een monument voor de gevallen Vlaamse soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hier hebben jaarlijks de IJzerbedevaarten plaats van de Vlaamse nationalisten. Een eerste monument werd in 1946 door onbekenden in de lucht geblazen; met het puin werd de Paxpoort opgericht. Aan de huidige toren werd van 1952 tot 1965 gebouwd; er is een klein Vredesmuseum.

Vladslo, 4 km NO
Het grote Duitse Kerkhof, waar 25000 soldaten begraven liggen, bezit ingetogen beeldhouwwerk van Kšthe Koilwitz, Trauernde Eltern.

Internet: http://www.diksmuide.be/
** Uw accommodatie  in BelgiŽ
 kunt U goed boeken via Hotels/Booking/BelgiŽ. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
** Uw accommodatie in Luxemburg
  kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
 
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ ůf kies direct:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets   
Algemene informatie over BelgiŽ