MENEN, provincie West-Vlaanderen. Menen werd pas een grensstad nadat Frans Vlaanderen, met Rijsel, aan Frankrijk was toegevallen, eind 17de eeuw. Het stadje bezat ooit een begijnhof en een passantenliedengasthuis.
Naar stedenlijst BelgiŽ / Luxemburg, naar provincie kaart Belg./Lux.
 Naar uw accommodatie.

Sint-Franciscuskerk
Een classicistische kerk, in 1713 gebouwd voor de minderbroeders, die na de Franse Revolutie als wapenmagazijn werd gebruikt; in 1861 werd de parochiekerk van nieuw meubilair voorzien.
 
Sint-Vaastkerk
Het huidige gebouw kwam in 1807-1820 tot stand als vervanging van een gotische kerk; van deze rest nog de toren uit 1706. Het interieur is in empirestijl.

Stadhuis
Dit ook al classicistisch, bouwwerk verrees in 1782-1784, al: Lanthuys voor de stad en het archief. Van het oude belfort rest alleen nog de onderbouw; de achtkantige bovenbouw werd in vele opgetrokken.

Omgeving
Rekkem, 4 km ZO
Van de Romaanse Sint-Nicolaaskerk zijn de vieringtoren en het dwarsschip nog bewaard gebleven. Het driebeukige schip ontstond na de brand van 1658; het koor dateert uit het einde van de 17de eeuw.
Internet
: http://www.menen.be/

** Uw accommodatie  in BelgiŽ
   kunt U goed boeken via Hotels/Booking/BelgiŽ. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
** Uw accommodatie in Luxemburg
    kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
   
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ ůf kies direct:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets