WENDUINE, gezellige familie badplaats, naar provincie West-Vlaanderen. Zon, zee en strand zijn de natuurlijke ingrediënten van elke badplaats, maar wat Wenduine uniek maakt, is de combinatie van strand, uitgestrekte duinen met één van de weinige gemengde loof­bossen, die langs de kust te vinden zijn. Voeg daarbij de heerlijke familiale rust, die je er vindt. Op zoek naar een echte familievakantie? Dan moet je in Wenduine zijn.
Naar stedenlijst België / Luxemburg, naar provincie kaart Belg./Lux.
 Naar uw accommodatie.

     
     
Het rustige strand van Wenduine leent zich uitstekend voor familieactiviteiten.
Je kan er bijvoorbeeld in alle rust en ruimte je zandkasteel bouwen, een wandeling maken, zomaar wat luieren in een strandstoel of op de 'Spioenkop' ,één van de hoogste duinen van de kust, klimmen.

Kusthengelen, wandelen of fietsen  
Actief zijn kan ook in Wenduine. Wat dacht je van tennis, bowling, squash, boogschieten of minigolf. En op het strand kan je vissen. Tussen twee golfbrekers is een plaatsje ingeruimd voor liefhebbers van kusthengelen.

Wenduine is ook een uitstekend startpunt voor een wandeling of een fietstocht.
Er zijn routes door de duinen, langs het strand en door de bossen.
Je kan ook deelnemen aan begeleide tochten door natuurgebieden.
Erg educatief zijn de themawandelingen, waarbij je op zoek gaat naar fossielen, bijzondere vogels, planten en vlinders.

Zorgeloos kamperen  
Op een boogscheut van Wenduine kan er ook gekampeerd worden. Er zijn twee woon- en kampeer­zones, die deel uitmaken van De Haan: Harendijke en Vosseslag. Twee gedroomde plekken voor zorge­loos kamperen midden in de natuur en toch aan zee.

Achterland
Ook het achterland van Wenduine straalt rust uit. Laat je meevoeren op het gezapige ritme van het polderlandschap met zijn verrassende horizonten en schilderachtige hoeves. Met dorpjes als Klemskerke en Vlissegem. Bezoek in Vlissegem de Blasiuskerk, met zijn middeleeuwse kerkhofmuur en bewonder in Klemskerke het met groen overwelfde pad naar de kerkpoort. Laat je uurwerk thuis, want de tijd is hier stil blijven staan.

Tip van een kenner  
Met de familie op bezoek bij een geiten boer. Dat kan bij Katrien en Renaat op de hoeve 't Reigershof richting De Haan. 'Er loopt maar liefst een bende van 200 geiten rond, die elke dag twee maal gemolken worden', aldus An Dehaemers van de Dienst Toerisme. 'Er is ook een winkeltje, waar Katrien en Renaat verse melk, kaas, yoghurt en roomijs verkopen'. De bron van al dat lekkers vind je in de stal naast het winkeltje. En dan te bedenken, dat het boeren­echtpaar zijn eerste geitje 17 jaar geleden als huwelijkscadeau kreeg...
Bron: Brochure - Vlaanderen aan zee, mag..

** Uw accommodatie  in België
    kunt U goed boeken via Hotels/Booking/België. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
** Uw accommodatie in Luxemburg
     kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
    
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” óf kies direct:
     Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets.