DE PANNE, provincie West-Vlaanderen. De Panne, gelegen aan de Noordzee, Westkust, deels in de Zeepolders, in de Westhoek, aan het Kanaal Nieuwpoort–Duinkerke en aan de Franse grens, is een belangrijk toeristisch centrum.
Naar stedenlijst België / Luxemburg. Naar provincie kaart Belg./Lux.
 Naar uw accommodatie.
 

     
    
De badplaats heeft een 5 km lang strand,
350 à 400 m breed bij laag water, een 2 km lange zeedijk en een zeer uitgestrekte natuurlijke duinengordel, waarvan een deel het staatsnatuurreservaat De Westhoek vormt.
De huidige gemeente De Panne ontstond in 1977 door samenvoeging van de toen opgeheven gelijknamige gemeente met Adinkerke.

Adinkerke
is deel van de gemeente De Panne.
Ligt aan de Frans-Belgische grens, in de Zeepolders en de Westhoek, aan het Kanaal van Plassendale naar Duinkerke. Midden in de polders bevinden zich de beboste duinen van Ghyvelde. Het recreatiepark Meli, bijenkweek, bijententoonstelling, sprookjestuin, kinderspelen, is toeristisch belangrijk. Het domein Cabourg of Garzebekeveld, met typische landduinen, is als landschap beschermd. Kenmerkend voor de polders is het landschap ten zuidwesten van de dorpskern De Moeren. Er zijn een Belgisch en Brits militair kerkhof, resp. uit de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. De neogotische hallenkerk heeft een gedeeltelijke Romaanse westtoren uit ca. 1100.
De meer dan duizendjarige vormt de schakel tussen polder en zee, tussen het mondaine leven in de badstad en de rust van het groene achterland. Het ideale vertrekpunt voor een verkenningstocht per fiets.

Citaten uit de brochure
De Panne Adinkerke zullen u zeker aansporen tot een bezoek aan De Panne
*  Het wisselend spel van eb en vloed, een uitgestrekt strand en onmetelijke duinvlaktes ademen rust en ontspanning uit. Klein en groot herleven ...
*  Een adembenemend gevoel voor de strandzeiler, unieke rust tijdens een duinenwandeling te paard of ongehinderd sporten op het strand. De Panne leent zich uitstekend tot een actieve vakantie.
*  De ontdekking van de vernieuwde stadskern, hedendaagse architectuur naast een verdoken kunstpatrimonium dat rust uitstraalt in een overweldigend bloemendecor.
*  Bont kleurenpallet van strandcabines en parasols op het eindeloze strand, het grootste speelplein van dit kinderparadijs aan zee. De duizenden schelpen aan de vloedlijn nodigen uit tot verzamelen.
*  Tussen strand en zeedijk, vóór cafés nodigen gezellige terrasjes en restaurants uit tot ontspannen mensjeskijken en culinair genot.
*  De betoverende en wisselende bloemenpracht bekoort de gasten telkenjare. De bloemenbadplaats die baadt gekende kleurenrijkdom.
*  De historische Dumontwijk, een architectonische verademing binnen de bruisende stadskern, nodigt uit tot rustig kuieren in een zee van groen, tussen tal van beschermde monumenten.

Lente, zomer, herfst, winter

De Panne bekoort telkens door het wisselende landschap. Gemoedelijk en gastvrij, familievriendelijk, in alle seizoenen een goede bestemming. 


        
Lekker De Panne

De Panne biedt u een waaier aan gastronomische mogelijkheden. Horeca De Panne -Adinkerke blijft zorgen voor afwisseling in het culinaire programma door steeds rond nieuwe thema's te werken.Voor 2005 heeft Horeca De Panne - Adinkerke opnieuw een driedelig programma uitgekiend dat het hele jaar culinair overkoepelt.
De restaurants, aangeduid met het Lekker De Panne logo,
overtuigen graag hun trouwe publiek en nog veel meer mensen dat De Panne wel degelijk de gastronomische badplaats is aan onze kust en ver erbuiten.
 
Wandelparadijs
De Panne is een waar wandelparadijs. Ga op pad in een van de vele natuurgebieden van de gemeente: het Calmeybos, het Staatsnatuurreservaat De Westhoek, de oosthoekduinenen, de Housaegerduinen en het Cabourdomein. De wandelkalender en een wandelplan zijn verkrijgbaar bij de Toeristische dienst.

Fietsroutes
Door het achterland lopen talrijke fietsroutes. Ontdek Veurne, Beauvoorde, Izenberge, Houtem en Alveringem per fiets vanuit De Panne. Of fiets eens de grens over en breng een bezoekje aan enkele Noord-Franse gemeenten zoals Hondschoote of Ghyvelde.

Kinderparadijs aan zee...
De Panne is niet enkel de woonplaats van Samson en Gert, Kabouter Plop,Wizzy en Woppy of Big en Betsy, maar is ook een waar kinderparadijs ... aan zee. Naast de veilige speelmogelijkheden voor kinderen, een zeer breed strand zonder golfbrekers, een autovrije wandeldijk met afgebakende zones voor ongeremd fietsgenot, en tal van activiteiten tijdens de zomermaanden,  zijn er zowel in hotels als restaurants interessante kortingen voor onze kleinste bezoekers.
In de restaurants worden speciale kindermenu's
of zelfs speelgoed of kleurgerief aangeboden, zodat ook de ouders van een ongestoorde maaltijd kunnen genieten. Daarnaast biedt De Panne tal van ontspanningsmogelijkheden voor al wie jong van hart is! Wie Plopsaland wil combineren met een verblijf in De Panne, kan opteren voor het Plopsaland-arrangernent.

E-mail: toerisme@depanne.be   

** Uw accommodatie  in België
 kunt U goed boeken via Hotels/Booking/België. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
** Uw accommodatie in Luxemburg
  kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
 
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” óf kies direct:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets   
Algemene informatie over België.