PROVINCIE  LIMBURG, naar provincie kaart BelgiŽ / Luxemburg. Limburg heeft een oppervlakte van 2422 km2 en is onderverdeeld in: de arrondissementen Hasselt, Tongeren en Maaseik. De gemeenten hebben samen honderden beschermde monumenten waarvan er een honderd tal in Tongeren, oudste stad van het land, staan.
Naar stedenlijst BelgiŽ / Luxemburg, naar provincie kaart Belg./Lux.
 Naar uw accommodatie.
 
Bilzen Borgloon Bree
Hasselt Herk-de-Stad Lommel
Maaseik Nassogne Neerpelt
Peer Sint-Truiden Tongeren-
antiekstad
Fietsparadijs Limburg 15 jaar
 fietsparadijs
Rondje Bokrijk

† † †
    
Limburg vormt een palet van verschillende landschappen.
Het Maasdal is groen en vruchtbaar. Langs de uiterwaarden van de meanderende Maas, die hier grensrivier is, liggen pittoreske stadjes. Haspengouw is uitgestrekt en dť fruitstreek van BelgiŽ. Heide, zandverstuivingen en dennenbossen tekenen de dunbevolkte Kempen.
De helft van de provincie behoort landschappelijk tot de Kempen.
Als een eiland in WalloniŽ, aan de overkant van de Maas, ligt tot slot de Voerstreek tussen heuvels, weiden en bossen.
In 1989 vierden Nederlands- en Belgisch-Limburg feest.  
In dat jaar herdachten beide provincies hun verbondenheid door de eeuwen heen en de scheiding 150 jaar geleden. In 1839 werd officieel vastgelegd wat acht jaar eerder al een feit was en begon met anti-Hollandse relletjes in Brussel. BelgiŽ maakte zich definitief los van Nederland en nam de helft van de oude provincie Limburg mee. Behalve een handjevol Oranjegezinden in Maastricht was daar in Nederlands-Limburg niemand blij mee want men was liever de geschiedenis ingegaan als Belgische provincie. Alleen het verzet van generaal Dibbets voorkwam dat. Hij behield de vesting Maastricht voor de Hollanders.

Kaartje met ligging van LimburgLimburg is dť provincie in Vlaanderen die toeristisch in opmars is.  
Het is de groenste provincie met ruim 40% van al het Vlaamse bos en in het Maasdal ontstaat door de grindwinning een groot watersportgebied dat, samen met de grindplassen in Nederlands-Limburg, inmiddels een groter oppervlak heeft dan de Brabantse Biesbosch (2687 ha)Hoofdstad Hasselt is de zesde winkelstad van BelgiŽ.

Grote steden ontbreken en in feite is Limburg ťťn groot dorp.
De provincie kan bogen op een eigen folklore van schutterijen, fanfares, halfvastenstoeten en mysteriespelen.
Desondanks zijn er naar streek grote verschillen te onderscheiden.
De Noordlimburger is niet te vergelijken met de Haspengouwer of Voerenaar. En voor Limburg geldt: zoveel dorpen, zoveel dialecten. In Vlaanderen is Limburg een vreemde eend in de bijt. Het gebied was vroeger als graafschap Loon afhankelijk van het prinsbisdom Luik en had met Vlaanderen weinig te maken. Des te meer met dat andere Limburg aan de overkant van de Maas. Dat verklaart waarom zoveel Limburgers zich op de eerste plaats Limburger voelen en pas daarna Vlaming. Die eigenschap wordt verwoord in het Limburgs volkslied 't bronsgroen eikenhout.
Economisch van belang is de grind- en mergelwinning, maar het massaal afgraven van deze delfstoffen betekent wel een grote ingreep in het natuurlijk landschap.

Rondje Bokrijk  
Op zoek naar cultuur, natuur en ontspanning? Domein Bokrijk, tussen Hasselt en Genk, is een mix van openluchtmuseum, speeltuin en kinderboerderij. In het openluchtmuseum geven meer dan honderd historische gebouwen een beeld van Vlaanderen zoals het er rond 1850 uitzag. U loopt er door een Kempens en een Haspengouws dorp, West- en Oost-Vlaamse streken en het Antwerps stadskwartier.
Alles is authentiek:
het interieur en de meubels zijn echt anderhalve eeuw oud. En u kunt u ook zelf verplaatsen in die tijd: rijd rond op de fiets van grootvaders grootvader en speel de spelletjes die grootmoeders grootmoeder als kind speelde. Meer dan de helft van Domein Bokrijk bestaat uit bos- en vijvergebied: een groentetuin, een kruidentuin, een geuren- en kleurentuin en een 'vreemd' bos. En er is nůg een tuin, ťťn die vooral de jonge bezoekers zal aanspreken: de speeltuin. Compleet met water≠speelhoek, minigolf, ponybaan, dierenhoek en avonturenpark. Bokrijk is kicken ťn rust, Bokrijk is de kick van de rust!
Internet:
http://www.limburg.be/ en http://www.hbvl.be/ , Het Belang van Limburg  http://www.toerismelimburg.be/ Toerisme Limburg

** Uw accommodatie in de Limburgse Kempen kunt U goed boeken via Booking.Limburgse.Kempen. Er zijn 12  hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in populaire steden:  Lommel  - Heusden - Zolder   -  Peer (Voor meer steden 8 zie Booking.Limburgse.Kempen)
 
 ** Uw accommodatie in Vlaams-Limburg kunt U goed boeken via  
Booking.Vlaams-Limburg. Er zijn 52 hotels online boekbaar.
Hotels in populaire steden:  Hasselt   -  Lanaken  -  Genk  -  Tongeren (Voor meer steden 12 zie Booking.Vlaams-Limburg)
Hotels op / nabij luchthavens: Maastricht (MST)

 ** Uw accommodatie  in BelgiŽ
   kunt U goed boeken via Hotels/Booking/BelgiŽ. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
 ** Uw accommodatie in Luxemburg
    kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
   
 ** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ ůf kies direct:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets.  

** Waarom zouden we voor onze accommodatie kiezen voor Booking?
** Algemene informatie over BelgiŽ