BREE, provincie  Limburg, met Sint-Michielskerk, Sint-Michielscollege en Museum Hell on Wheels.
Naar stedenlijst BelgiŽ / Luxemburrg. Naar kaart met de provincies.
 Naar uw accommodatie.
 

    

Sint-Michielskerk
Ca. 1452 gebouwd, in 1902 vergroot. Origineel zijn koor, dwarspand en twee traveeŽn van het schip. Belangwekkende gotische voorwerpen: piŽta, ca. 1400, een Anna-te-DrieŽn, ca. 1500, een gepolychrorneerde Graflegging, kruisbeeld en calvarie, alles 15de-16de eeuw.

Sint-Michielscollege
Voormalig augustijnenklooster, 1657-1659 met kapel, 1717, sedert 1881 bisschoppelijk college, in Maaslandse renaissancestijl opgetrokken.

Oude Stadhuis
In 1754 opgetrokken, met resten van een 16de-eeuws gebouw. Het fronton is versierd met o.a. het wapenschild van prins-bisschop Jan-Theodoor van Beieren, de Oostenrijkse adelaar en het stadswapen.

Streekmuseum, in het Oude Stadhuis
Volkskunde, heemkunde, geschiedenis, natuur.

Museum Hell on Wheels
Voorwerpen uit de twee Wereldoorlogen.

Omgeving
Beek, 1 km N
De op de monumentenlijst geplaatste Sint-Martinuskerk bezit een interessante toren, opgetrokken uit een mengsel van mergel, veldkeien en gebouwen natuursteen, in het onderste register in visgraatverband, begin 12de eeuw. De kerk zelf is begin 15de-eeuws en bezit een Sedes sapientiae, 13de eeuw, een Anna-te-DrieŽn, 1500, en beelden van de heiligen Lucia, 1525,  en Martinus, eind 16de eeuw.

Gerdingen, 0,5 km NW
Bezit ook een Romaanse toren bij een laatgotische Onze-Lieve-Vrouwekerk. Triomfboog met calvarie, fraai beeldhouwwerk: o.m. Romaans Christusbeeld, 1280.
 
Opitter, 4 km ZO
De op de monumentenlijst geplaatste Sint-Trudokerk heeft een vroeggotisch koor met een buitengewoon rijk versierd gewelf. Voorts zijn er een 16de-eeuws Antwerps retabel - Het Lijden van Christus -, een calvarie met een piŽta en een Anna-te-DrieŽn. De kapel Onze-Lieve-Vrouw-der-Bedrukten ligt aan de weg naar Bree; ze is 14de-eeuws, maar sterk gewijzigd in de 16de eeuw.

Tongerlo, 6 km ZO
De Sint-Pieterskerk, 15de eeuw,  heeft een imposante toren, 1408, met 4 geledingen in mergel en een koor met muren van dikke keien. Het interieur omvat o.a. een piŽta, ca. 1420. Tongerlo heeft nog twee watermolens aan de Itterbeek: de Geldermansmolen en de Keyaartmolen.
Internet
: http://www.bree.be/

Uw accommodatie in geheel BelgiŽ
 kunt U goed boeken via Hotels/Appart./BelgiŽ. Er zijn 4966  Hotels/Appartementen online boekbaar.
Uw accommodatie in Luxemburg
kunt U goed boeken via Hotels/Luxemburg. Er zijn 246 hotels/appartementen online boekbaar.
Algemene informatie over BelgiŽ. 
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ ůf kies direct:

  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets