NASSOGNE, provincie Luxemburg. Nassogne ligt aan de Wamme en de Lhomme op een plateau dat voor 75 % uit bos bestaat. Er is een wildpark.
Naar stedenlijst BelgiŽ / Luxemburg, naar provincie kaart Belg./Lux.
 Naar uw accommodatie.

De mooie collegiale Saint-Mononkerk
en het oude kerkhof behoorden eens bij de benedictijnenabdij van Saint-Hubert. De heilige Monon kwam uit Schotland en leefde hier als heremiet en missionaris tot hij ca. 636 door houthakkers werd vermoord. De bisschop van Maastricht liet een kapel bouwen en voegde er later een kanunnikenkapittel aan toe.
De huidige kerk stamt uit de 18de eeuw
en vervangt die uit de 7de eeuw. Het koor is nog Romaans en bestaat uit een vierkante constructie met vlakke afsluiting. Aan de buitenkant zijn kleine blinde bogen te zien. Er is een sarcofaag met het lichaam van Saint-Monon. De gepolychromeerde engelen zijn van J. Delcour.

** Uw accommodatie  in BelgiŽ
   kunt U goed boeken via Hotels/Booking/BelgiŽ. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
 ** Uw accommodatie in Luxemburg
    kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
   
 ** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ ůf kies direct:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets.  

Algemene informatie over BelgiŽ
Algemene informatie over Luxemburg