PROVINCIE  LUXEMBURG of LUXEMBOURG.
Naar provincie kaart BelgiŽ / Luxemburg, , naar stedenlijst BelgiŽ / Luxemburg.  Naar uw accommodatie.
 
Arlon / Aarlen Bastong / Bastenaken Bouillon
Durbuy Marche-en Famenne La Roche en Ardenne
Saint-Hubert Villers devant d'Orval Virton
WalloniŽ    

† † †
    
Arlon

In de Romeinse periode heette Arlon, Ned.: Aarlen, hoofdstad van de provincie Luxemburg, Orolaunum en stond er een versterking op de 400 m hoge heuvel, in het centrum van de huidige stad. Orolaunum lag op het kruispunt van de heerbanen Reims-Trier en Metz-Tongeren. Op de plaats van de Romeinse versterking bouwden de graven van Arlon, in de middeleeuwen, hun burcht.

Eglise Saint-Donat
 
De kerk ontstond in 1796 door verbinding van de kapel Saint-Donat met de kapel Saint-Blaise, die hoorde bij het in 1626 gebouwde kapucijnenklooster. In deze voormalige kloosterkapel zijn muurschilderingen te zien uit de 17de en 18de eeuw.

Eglise Saint-Martin
De neogotische kerk met machtige toren, bij het station, werd in de 19de eeuw met financiŽle steun van koning Leopold II gebouwd.

Musťe de la Basilique romaine  
Hier vindt men resten van een basilica uit de late 4de eeuw en ruÔnes van Romeinse baden, 1ste eeuw

Musťe de la Tour romaine
Hier kan men een deel van de Romeinse ringmuur en onderaardse resten van een Romeinse toren, 3de eeuw, bezichtigen.
 
Musťe provincial luxembourgeois  
Dit zeer belangrijke museum bezit een waardevolle collectie voorwerpen uit de prehistorie, de Romeinse en de Merovingische periode. Bekend zijn vooral De Reizigers, een fragment van een fries van een Romeins grafmonument, en Merovingische sieraden.

Evenementen
Arlon kent twee opvallende folkloristische feesten. De eerste donderdag van januari is er de 'Verlo- vingsmarkt'. In mei en juni wordt de Maitrank geschonken, een aperitief van Moezelwijn met sinaasappel. Er bestaat ook een 'Confrťrie du Maitrank'
Internet: http://www.province.luxembourg.be/ 

** Uw accommodatie in de provincie Waals-Luxembourg kunt U goed boeken via Booking.Waals-Luxembourg. Er zijn 106 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in populaire steden: La Roche-en-Ardenne   -  Bouillon  -  Arlon  -  Bastogne

 ** Uw accommodatie  in BelgiŽ
   kunt U goed boeken via Hotels/Booking/BelgiŽ. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
 ** Uw accommodatie in Luxemburg
    kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
   
 ** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ ůf kies direct:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets.  

Algemene informatie over BelgiŽ
Algemene informatie over Luxemburg