LA ROCHE-EN-ARDENNE
Naar provincie Luxemburg
, naar stedenlijst BelgiŽ / Luxemburg, naar provincie kaart Belg./Lux.  Naar uw accommodatie.

La Roche is een stadje in de Hoge Ardennen, aan de Ourthe, bij de samenloop van zes valleien, en wordt terecht de 'parel der Ardennen' genoemd. La Roche was de hoofdplaats van het gelijknamige vorstendom, door keizer Frederik III aan Frederik van Luxemburg geschonken.

ChŠteau  
Op een uitstekende strategische ligging, 40 m boven het stadje, bevinden zich de ruines van de middeleeuwse burcht, waaraan gebouwd werd tussen de 11de en de 14de eeuw. In 1529 werd de burcht nog eenmaal versterkt, maar in 1682 werd ze ingenomen door Lodewijk XIV. In de 18de eeuw verviel het kasteel en in de 19de eeuw haalden de burgers van La Roche er het bouwmateriaal voor hun huizen vandaan. In 1852 maakte de staat een einde aan deze 'ontmanteling' en kocht het domein op. Er zijn nog voldoende vertrekken en gebouwen aanwezig om zich een idee te vormen van de grootsheid van dit stukje grimmige middeleeuwen.
Er wordt te La Roche nog blauw Ardens aardewerk vervaardigd, le grŤs bleu.
Het atelier en een klein museum kunnen tijdens de zomer worden bezichtigd.

Jacques Perk-Gedenkteken  
Op de route naar Melreux, rechts aan een zijweg, staat het gedenkteken voor de jonge Nederlandse dichter Jacques Perk, die in 1879 in La Roche verbleef. Hij werd er verliefd op een zekere Mathilde, die hij in vele sonnetten heeft bezongen. Perk ontmoette hier eveneens Oscar Wilde, met wie hij een uitstapje maakte naar de Baraque de Fraiture, destijds het hoogste punt van BelgiŽ. De vader van Jacques Perk, M.A. Perk, schreef een boek over de Belgische Ardennen.
Internet http://www.la-roche-en-ardenne.be/  De stad. E-mail: info@la-roche-tourisme.com

** Uw accommodatie  in BelgiŽ
   kunt U goed boeken via Hotels/Booking/BelgiŽ. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
** Uw accommodatie in Luxemburg
    kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
   
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ ůf kies direct:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets.  

Algemene informatie over BelgiŽ
Algemene informatie over Luxemburg