VIRTON, provincie Luxemburg.  Virton ligt aan de samenvloeiing van Vire en Ton, in het Pays de Gaume, een landschappelijk fraai gebied in Zuid-België. Het heeft een karakteristieke bouwtrant (witte kalksteen met rode pannendaken. Virton was eertijds het Romeinse Vertunum.
Naar stedenlijst België / Luxemburg, naar provincie kaart Belg./Lux.
 Naar uw accommodatie.

Musée gaumais, rue d'Arlon
Het belangrijke museum is gevestigd in een voormalig minderbroederklooster en bezit Romeinse voorwerpen, een rijke collectie uit het Pays de Gaume, gewijd aan folklore, ambachten, oude ijzerindustrie, 150 haardplaten en allerlei ijzeren smeedwerk, en een collectie faience Boch uit de 18de eeuw.

Andere bezienswaardigheden
 
De kerk Saint-Laurent  is classicistisch. Er zijn ook nog resten van de middeleeuwse ommuring.
 
Omgeving
Montauban
, 10 km NO
Op een beboste heuvel, 340 m, bevonden zich nederzettingen van Kelten en Romeinen; hiervan zijn nog resten van vestingwerken bewaard gebleven.
Het Musée Buzenol-Montauban herbergt o.a. ter plaatse gevonden Gallo-Romeinse bas-reliëfs. Het beroemdste is dat van de Keltische maaimachine, vallus.

In Buzenol  
staan oude smederijen langs een beek. In een gehucht van Sainte-Marie, op de Romeinse heerbaan, Huombois, bevindt zich het Musée du potier gallo-romain; het is een Romeinse pottenbakkers uit de 1ste eeuw n.C., die daar is gevonden.
Internet
: http://www.virton.be/

** Uw accommodatie  in België
    kunt U goed boeken via Hotels/Booking/België. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
** Uw accommodatie in Luxemburg
     kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
    
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” óf kies direct:
     Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets.