DURBUY, provincie Luxemburg. Het kasteel staat op de plaats van een middeleeuwse burcht.
Naar stedenlijst BelgiŽ / Luxemburg. Naar provincie kaart Belg./Lux.
 Naar uw accommodatie.
 
† † †
    
Van deze uit de 11de eeuw stammende burcht zijn nog een kleine toren en resten van muren bewaard gebleven. Het kasteel werd ettelijke malen belegerd, verwoest en herbouwd, voor het laatst in 1683. In 1880 werd het volgens de principes van Viollet-le-Duc gerestaureerd. Het wordt thans bewoond door de graaf en de gravin d'Ursel.

Omgeving
Bois-et-Borsu, 10 km NW
Bezit een bijna 1000 jaar oud kerkje, gewijd aan Saint-Lambert. De zijschepen zijn uit de 16de eeuw. De kerk is vooral bekend door haar 14de-eeuwse wand- schilderingen die in de 19de eeuw in het schip en het koor werden ontdekt. Zij verhalen de levens van de heiligen Lambertus en Hubertus.

Melreux-Hotton, 9 km Z
Ligt aan de Ourthe. Melreux is thans een deel van Hotton. Eertijds was Melreux het centrum van een grote parochie die thans opgedeeld is. De collegiale kerk Saint-Pierre met kerkhof, omheiningsmuur en versterkte hoeve, vormt een zeer bezienswaardig geheel. De huidige kerk dateert uit het einde van de 17de eeuw; de westtoren werd in 1671 opgetrokken en het schip in 1699. Ze is versierd met stucwerk anno 1770 en bevat fraaie hoofd- en zijaltaren, preekstoel, biechtstoelen, alle 18de-eeuws. De kerkschat bezit een zittende Petrus, in 1710 uit zilver vervaardigd. De kalksteengrotten in Hotton werden pas in 1958 ontdekt, maar doen in belang niet onder voor de grotere in Han.

Ocquier, 5 km NW
Behoorde vroeger tot de abdij van Stavelot. De huidige kerk Saint-Remacle dateert uit 1017 en behoort tot het Maaslandse type. De zijbeuken lopen op absidiolen uit. Bij de restauratie van 1953 is men erin geslaagd de versiering van 12 nissen bloot te leggen. Aan de buitenkant ziet men blinde bogen en Lombardische lisenen. Er is een groot voorportaal. Rond de kerk staan nog mooie huizen in grijze steen.

Tohogne, 5 km NO
Aan de Ourthe, bezit met de Saint-Martin een gebouw uit de 11de eeuw, dat in de loop van de eeuwen vele malen werd verbouwd. De kerk bezit een Romaanse doopvont en muurschilderingen uit de 16de en 17de eeuw. In het koor bevinden zich 2 Romaanse zuiltjes in een kleine ruimte: het zijn 'stenen der vrijheid', symbolen van het oude asielrecht in de Kerk. Degene die asiel zocht, omarmde de zuiltjes. De zijbeuken van de kerk gaan over in absidiolen. Er zijn te Tohogne ook Romeinse en Frankische vondsten gedaan.
 
Wťris, 8 km ZO
Is een zeer oude plaats. Daarvan getuigen de dolmens en de menhirs van Wťris-Oppagne. De Romaanse, 12de-eeuwse kerk Sainte-Walburge heeft in de loop der tijden diverse veranderingen ondergaan. In 1912 werd ze in haar oorspronkelijke stijl hersteld, op het traptorentje na. De plaats bezit enkele goed bewaarde versterkte hoeven en, tegenover de kerk, een middeleeuwse woontoren.

** Uw accommodatie  in BelgiŽ
 kunt U goed boeken via Hotels/Booking/BelgiŽ. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
** Uw accommodatie in Luxemburg
  kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
 
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ ůf kies direct:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets
Algemene informatie over BelgiŽ