NOORD-IERLAND.  Er bestaan nauwelijks gastvrijere vakantiebestemmingen dan Noord-Ierland. De mensen, de vriendelijke eerste indruk en het landschap zijn onvergetelijk. Maak uw keuze.

Welkom in Noord-Ierland De Causeway, kust en valleien
Rondom Lough Neagh De stad Belfast
De koninkrijken van Down Langs het Newrykanaal
Evenementen en festivals De stad Derry of Londonderry
Het Sperringebergte De stad Armagh
Het merengebied van Fermanagh De Clogher Valley
Naar Republiek Ierland      Naar  Engeland,    Schotland   en   Wales
** Uw accommodatie in het Noord-Ierland
kunt U goed boeken via Booking.Noord-Ierland. Er zijn 132 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in de populairste steden:

Belfast  -  Londonderry  -  Portrush  -  Enniskillen  -  Templepatrick  -  Carrickfergus  -  Bangor Northern Ireland  -  Aldergrove  -  Coleraine  -  Antrim  -  Portstewart  -  Newry
Hotels op / nabij populaire luchthavens:
St Angelo (ENK)  -  George Best City (BHD)  -  Belfast International Airport (BFS)  -  City of Derry (LDY)

    
Spectaculaire plekken die u niet mag missen zijn
de Giant's Causeway, de kustweg van Antrim, het merengebied van Fermanagh en het Mourne gebergte. Maar Noord-Ierland bestaat niet alleen uit idyllische vergezichten. Pubs, clubs, restaurants, concert halls, sportcomplexen en theaters maken van dit deel van het eiland een onweerstaanbare vakantiebestemming.

Zelfs als u een hele avond doorbrengt in het goede gezelschap
van de plaatselijke bevolking die u uitgebreid laat kennismaken met de grote trots uit deze streken - Bushmills whiskey - dan nog bent u weer snel de oude na een verfrissende wandeling door het prachtige gebied van de Sperrins bergen in Tyrone. Of daal af naar zeeniveau, naar het wonder van de Giant's Causeway. Eeuwenlang was dit geologische wonder van achtkantige basaltzuilen, alleen bekend bij mannen die zeewier verzamelden en schaapherders.
Eťn van de weinige Europese steden met volledig intact gebleven stadsmuren is Derry.
Een aardige wandeling over de muren brengt u bij Roaring Meg, een kanon dat een belangrijke rol speelde bij de grote belegering van 1689. Verder komt u langs oude wachttorens die werden gebouwd in 1618, en over dubbel versterkte bastions die tot het eind van de 16e eeuw vreemdelingen met kwade bedoelingen buiten de poorten hielden.
De 'Mountains of Mourne' in Country Down zijn beroemd geworden door het liedje van Percy French.
De indrukwekkende granietformatie werd in miljoenen jdren door de elementen gevormd; de bergen kijken neer op het stadje Downpatrick met het graf van St Patrick.

Vlakbij is Slieve Gullion in Armagh, zo op het oog een verzameling enorme groene kommen die op hun kop staan.
De formatie is een schoolvoorbeeld van een zogeheten 'ring dyke', een dankbaar studie onderwerp voor geologen uit heel Europa. Maar Slieve Gullion is vooral ook een plaats van perfecte stilte en schoonheid.
Het is niet verbazingwekkend dat CS Lewis, de schrijver die de wereld van Narnia creŽerde, vaak in deze buurt was te vinden. Is de magische Slieve Gullion werkelijk "de tuin met de betoverde boom die in het westen liggen van Narnia, aan het eind van het blauwe meer"? Wij denken van wel.

Noord Ierland was er trots op dat je er alles kon kopen:
van het grootste schip ter wereld tot het beste tafelservet. Helaas is de scheepsbouw net zo definitief ten onder gegaan als de Titanic (inderdaad gebouwd in Belfast), maar u kunt er nog steeds het fijnste damast kopen - het Linen Museum in Lisburn is daarvoor de aangewezen plaats.

Bent u geÔnteresseerd in bomen, ga dan naar de Ierse taxus in Florence Court bij Enniskillen.
Iedere Ierse taxus ter wereld - een boom die men veel gebruikt op begraafplaatsen - is een afstammeling van deze boom. De moeder van alle Ierse taxussen staat ietwat argeloos naast het landhuis in Florence Court.

Noord-Ierland is een verrukkelijke lappendeken van veldjes begrensd door meidoorn hagen,
veengebieden waar het eenjarige wollegras ritmisch beweegt in de wind, en dorpen vol aardige en belangstellende mensen. Het is een deel van het eiland met een geheel eigen sfeer.

Internet
: www.discovernorthernireland.com  -   www.ierland.nl  -  www.ireland-tourism.be  

** Uw accommodatie in Ierland kunt U goed boeken via Booking.Ierland.
Er zijn 793  hotels online boekbaar.

** Via Hotels/Appartementen/Wereldwijd kunt u goed zoeken naar een accommodatie in 120 landen. Booking geeft laagste prijs garantie! U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!