SCHOTLAND, ER WACHT U EEN ONVERGETELIJKE VAKANTIE. Schotland is alles wat u van een vakantiebestemming zou kunnen verwachten: nevelige bergen en romantiek, prachtige accommodatie, warme, vriendelijke mensen, een inspirerend landschap, heerlijk eten en drinken, een fascinerende geschiedenis en cultuur, een geweldige, ruige natuur en van alles te zien en te beleven. Laat u inspireren door een vriendelijk onthaal en een rustig tempo - een vakantie in Schotland is een goede therapie voor lichaam en geest. Maak kennis met onze manier van leven en ontdek uw eigen Schotland. Maak uw keuze

Aberdeen Dundee
Edinburgh Glasgow
Regio's  
Borders Firth of Forth
Noorden van Schotland Oostelijke Hooglanden
Schotse eilanden Westelijke Hooglanden
Zie ook  Engeland  -  Ierland  -  Noord-Ierland  en  Wales.     Verkeersbureau en links
Verkeersbureau is per email nl@visitbritain.org te bereiken of telefonisch via (020) - 689 00 02.
   
** Uw accommodatie in Schotland kunt U goed boeken via  Booking Schotland  Er zijn 942  hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie!
Hotels in de populairste steden:
Edinburgh  -  Glasgow  -  Inverness  -  Aberdeen  -  Ingliston  -  Fort William  -  Pitlochry  -  Oban  -  Ayr  -  Portree  -  Dundee  -  Paisley
Hotels op/nabij luchthaven:
CARLISLE (CAX)  -  Newcastle (NCL)  -  Campbeltown (CAL)  -  voor meer, 12, zie de site B.S.
Hotels in de populairste regio's:
Ayrshire Aberdeenshire  -  Dumfries-and-Galloway  -  Fife  -  Grampian  -  Highlands  -  Borders  -  Tayside  
Bij elke regio zijn 12 populaire steden aangegeven en luchthaven(s)

Booking.com
Geachte Schotlandfan,
Highland 2007 wordt een jaar waarin we de cultuur van de Schotse Highlands vieren en we willen u graag uitnodigen om deel te nemen aan de feestelijkheden.
Er zal een verscheidenheid van evenementen plaatsvinden, waaronder de World Championship Highland Games, de European Pipe Band Championships, de UCI Mountain Bike and Trials World Championships en het Celtic Film and Television Festival. En dat is lang niet alles!
Dit is een unieke gelegenheid om deze prachtige streek in Schotland te bezoeken; u vindt er accommodatie die aan al uw behoeften voldoet en u kunt er onze prachtige eilanden, zoals het Isle of Skye of de Western Isles bezoeken.
Schotland is bijzonder makkelijk bereikbaar,
nog meer reden dus om ons volgend jaar een bezoekje te brengen. We hopen u dan te mogen verwelkomen.
Uw team bij VisitScotland (Nieuwsbrief)

CreŽer uw eigen avontuur
Omdat Schotland zoveel te bieden heeft, kunt u er een reis maken die zo individueel is als uzelf en, als u wilt, iedere dag anders is. U kunt naar de heuvels gaan en van het landschap genieten of ontspannen op een schitterend zandstrand. U kunt onderweg in een mooi vissersdorpje gaan lunchen (en tot het avondeten blijven!), of naar een eiland varen. U kunt door een bos fietsen, naar een theatervoorstelling gaan of winkelen tot u erbij neervalt. Schotland biedt wat het belooft en is klaar om ontdekt te worden.

Schitterende steden
Hoewel alle Schotse steden moderne, bloeiende steden zijn, heeft elk iets eigens te bieden. Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, is een werelderfgoedstad met prachtige gebouwen en een grandioos kunstfestival. Glasgow is stijlvol en chic en is op Londen na de grootste winkel stad van Groot-BrittanniŽ. Aberdeen, de glinsterende stad van graniet, heeft prachtige bloembedden in de parken en tuinen en in Dundee, waar heel veel te ontdekken is, is van alles te doen op cultureel gebied. In het historische Stirling staat een indrukwekkend kasteel en Inverness is de dynamische, snel groeiende hoofdstad van de Highlands.

Laat u vermaken
Schotland biedt het hele jaar door vermaak met festivals en evenementen waarin de Schotse cultuur met passie en stijl tot uitdrukking komt, of het nu om toneel, zang, poŽzie, dans of andere beeldende kunsten gaat. Van wilde 'ceilidhs' (traditionele muziek- en dansfeesten) in kleine dorpshuizen tot het grootste kunstfestival ter wereld: in Schotland is het allemaal te beleven. Er worden filmfestivals, smulfestivals, comedy-festivals, festivals in het teken van de zee en, niet te vergeten, hooglandspelen gehouden. Wat u ook graag wilt gaan zien, u zult na afloop zeker 'bis!' roepen.

Dieren in de natuur
In Schotland is de natuur nooit ver weg. Er zijn honderden broedende vogelsoorten in Schotland. Zo kunt u mogelijk arenden, visarenden, wouwen, jan-van genten, kruisbekken en auerhoenderen zien. Bij de kust zijn dolfijnen, walvissen, bruinvissen en zeehonden te zien en in het snelstromende water van rivieren kunt u zalmen tegen de stroom op zien zwemmen (soms met een otter achter zich aan!). In onze prachtige natuurreservaten kunt u de dieren makkelijk van dichtbij zien zonder ze weg te jagen.

Buiten actief zijn
Als u een actieve vakantie wilt, is Schotland hŤt land. Er is zoveel te doen. Het is er bijvoorbeeld een heerlijk land om te wandelen en bergbeklimmen. Op welk niveau u ook wilt lopen, in de bossen, heuvels of bergen - er zijn kilometers en kilometers goed bewegwijzerde en begaanbare wandelpaden te vinden. Ook golfers kunnen er hun hart ophalen. Schotland is de bakermat van het golfspel - er zijn meer golfbanen per hoofd van de bevolking dan waar ook ter wereld en wat nog belangrijker is: de meerderheid staat open voor toeristen. Schotland is bovendien een fantastisch visland. Vis er op zalm in de zalmrivieren, probeer het spectaculaire zeevissen of gooi uw hengel uit in een prachtig meer. U kunt er verder fietsen, zeilen, trektochten te paard maken, windsurfen, skiŽn, kajakken enzovoort.

** Uw accommodatie in het Verenigd Koninkrijk vindt u via Verenigd Koninkrijk.

** Hotels in Noord-Ierland (131), Ierland (795) en
Wales (452)
** Via Hotels/Appartementen/Wereldwijd kunt u goed zoeken naar een accommodatie in 71 landen. Booking geeft laagste prijs garantie! U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!