REGIO CAMPANIA of CampaniŽ, de regione ten zuiden van Latium, is feitelijk verdeeld in twee gebieden: de droge en arme bergen van de Zuidelijke Apennijnen en de vruchtbare, bewerkte kuststrook. Naar Regiokaart . Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!
 

Amalfi Atrani Benevento
Boscoreale Capri Capua
Castellamare Caserta Cava de'Tirreni
Cumae …boli Herculaneum
Malori Minori Napels
Nola Paestum Pompeji
Positano Portici Pozzuoli
Ravello Salerno Sant 'Angelo
 in Formis
Sorrento Torre
Annunziata
Diversen
FlegreÔsche
Velden
Golf van
Napels
Vesuvius
Campania
Culinaria
Internetlinks Boeken
Campania
Boekenpagina
ItaliŽ
    

Uw accommodatie kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Campania.  Er zijn 650 hotels/appartementen online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in de populairste steden: Napels  -  Sorrento  -  Amalfi  -  Positano   -  Pompei  -  Caserta  -  Salerno  -  Capri  -  Ravello  -  Pozzuoli  -  Ischia  -  Anacapri
Hotels op / nabij luchthaven: Salerno Costa d'Amalfi Airport (QSR)  -  Capodichino (NAP)

Kaart van de regio CampaniaNapels en CampŠnia,
archeologische resten en badplaatsen. Het vulkanische reliŽf van de Tyrrheense kust is beroemd:
de Vesuvius (1270 m)
is voortdurend actief, evenals de krater van de

Solfatara
die zich bevindt in de 'brandende velden'. De talrijke warmwaterbronnen en fumarolen - bronnen in vulkanische streken waaruit vulkanische gassen en waterdampen ontsnappen - en de zwaveldamp in dit gebied inspireerden Homerus en Vergilius.

In de kustvlakte, waar de groente- en tabaksteelt de belangrijkste van ItaliŽ zijn, 
houdt men zich bij Sorrento ook bezig met citrusvruchten en wijnstokken, waarvan de beroemde 'lacrima christi', tranen van Christus, wordt gemaakt.

Terwijl de industrie is geconcentreerd in de provincies Napels en Salerno
blijven visserij en ambachten - koraal in Torre del Greco, mozaÔekwerk en kant in Sorrento - winstgevende bezigheden die bovendien het toerisme bevorderen. Dankzij de bijzondere concentratie van archeologische resten en badplaatsen is CampŠnia namelijk een van de meest bezochte gewesten van ItaliŽ.

Napels
Meteen al bij aankomst biedt Napels de keus tussen twee tegenstrijdige gezichten.
De aankomst over zee, de meest klassieke, is van een grote schoonheid: het intense blauw van de zee en de Vesuvius, die zich profileert aan het eind van de baai, veroorzaken gezamenlijk een Vergiliaans beeld van de stad. Daarbij voegt zich al snel de chaos die de automobilist schokt wanneer hij vanaf het moment van aankomst wordt geblokkeerd in de verkeersopstoppingen in de voorsteden.

Als hoofdstad van de Mezzogiorno, benaming voor ItaliŽ bezuiden Rome,
 is Napels dat tevens van de ellende en werkloosheid die een kwart van de beroepsbevolking treft.
De voormalige Griekse kolonie werd in de 4de eeuw v.C. een geliefde verblijfplaats voor rijke Romeinen. Daarvan bezit het archeologisch museum opmerkelijke bewijzen en de karakteristieke volkswijk Spaccanapoli heeft nog de Romeinse indeling. Tussen de gebeeldhouwde gevels van kerken en oude paleizen die worden afgewisseld door woonkazernes waarvan de vensters zijn gepavoiseerd met wasgoed, perst zich een onophoudelijke stroom auto's, scooters en neringdoenden.Omgeving
 
De onmiddellijke omgeving van Napels loopt over van artistieke, historische en geologische bezienswaardigheden

Cumae met antieke monumenten en grotten waar zich volgens Vergilius de spelonk van de gevreesde Sibylle moest bevinden; het park en de beeldengroepen van de waterval van het koninklijk paleis in

Caserta

dat in 1752 door Vanvitelli werd gebouwd voor de Bourbons; de antieke steden

Pompeji en Herculaneum
die in 79 plotseling werden bedolven onder de as van de Vesuvius;

Castellamare di Stabia

dat door dezelfde uitbarsting werd verwoest, maar onmiddellijk werd hersteld en beroemd is om zijn betoverende ligging.

Eilanden De eilanden in de baai zijn niet minder bekoorlijk:
Capri 
is een klein paradijs van 6 bij 3 km, waarvan de keizers Augustus en Tiberius de grotten en rotsen liefhadden en dat door de Zweedse auteur Axel Munthe werd beschreven in The story of San Michele, wordt nog steeds gewaardeerd vanwege de straatjes met witte huizen;
Ischia
 
met de luxueuze hotels;

Procida

bewoond door vissers maar waarvan de huizen met koepeldaken steeds meer vakantiegangers trekken.

Steden
De sinaasappel- en citroen plantages van Sorrento ruiken heerlijk

en de uitzichten op de zee en de kleine vissershavens blijven elkaar opvolgen langs de gehele kust van Amalfi.

Ravello
 
beroemd om de parken: dat van het Palazzo Ruffolo, waarvan de rozen en oosters aandoende fonteinen Wagner zouden hebben geÔnspireerd, of die van de Villa Cimbrone met de buksbomen en cipressen. Niet ver weg ligt

Salerno
waarvan de geneeskundige school, die in de 11de eeuw beroemd was, de oudste van West≠Europa zou zijn en dat in september 1943 getuige was van de landing van de geallieerden.

Paestum
 
heeft, ten slotte, uit de tijd dat het een welvarende Griekse kolonie was, monumenten kunnen bewaren waar men in Griekenland jaloers op is. De Poseidon-tempel, de Basilica uit de 6de eeuw v.C., gewijd aan Hera en de Ceres-tempel, die zich eenzaam verheffen op de vlakte van de Sele; zijn bijzonder indrukwekkend in hun sobere grootsheid en harmonie.

** Uw accommodatie in geheel ItaliŽ kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Booking/Italie. Geen reserveringskosten, laagste prijsgarantie, maximale keuze, onpartijdige hotelbeoordelingen, website en klantenservice in het Nederlands en nog veel andere talen. 
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets