REGIO THESSALIË
Naar startpagina Griekenland. Naar steden- , regio- en eilandenlijstaz.  Naar uw accommodatie! 
 

Blijkens archeologische opgravingen reeds in het neolithicum en de Myceense tijd bewoond, wordt pas in de 6de eeuw v.C. bekend als het woongebied van de, uit Zuid-Epirus afkomstige, Thessaliërs, die er een losse federatie van staten stichtten.
Het geografische isolement en de onderlinge rivaliteit waren de belangrijkste oorzaken van de geringe invloed van de Thessaliërs op de Griekse geschiedenis.
In 350 v.C. werd het gebied als provincie ingelijfd bij Macedonië.
Onder Romeinse heerschappij herkreeg Thessalië kortstondig zijn zelfstandigheid, 196–148 v.C.. Tot de 14de eeuw was het gebied achtereenvolgens in handen van Byzantium, Slaven, Saracenen, Bulgaren, Walachen en Serven.
De Turken veroverden het gebied in 1394. Sinds 1913, Balkanoorlogen, behoort het gehele gebied tot Griekenland.
 

        Steden   Info
Op de Pelion Phthiotisch Thebe  -  Volos  -  Iolkos  -  Demetrias-Pagasae  -  Akropolis van Pgasae   -  Dimini   -  Sesko cultuur   -  Miliés;   Tsangarada;    Kissos;   Agios IoannisGoden en de berg Pelion;   Zagora;   Choreuto;   Portaria;   Makrynitsa;   Ano-Volos  
Meteora Bekend om zijn kloosters.
ALGEMEEN  
Regio Sporaden en Euboa Eilanden: Skiathos, Skópelos, Skiros en Alonnisos
Regio Argosaronische Golf Eilanden, gelegen tussen Athene en de Peloponnesos,  hierin zijn: Salamis, Egina, Hydra, Poros en Spetsae
Regio Cycladen Archipel van eilanden in de Egeïsche Zee, bijv. Santorine en Delos
Regio Ionische eilanden Lefkas  Een van de Ionische eilanden.
Griekse mythologie

Thessalië ook Thessalía, regio van Griekenland, centraal op het vasteland gelegen, grotendeels door gebergten begrensd en in het oosten grenzend aan de Egeïsche Zee. Het is onderverdeeld in de districten:  Kardítsa, Lárisa, Magnesía en Tríkala en omvat vnl. het stroomgebied van de Peneiós.
Thessalië is van oudsher een van de belangrijkste agrarische gebieden van het land, met o.m. teelt van graan, tabak, olijven, groenten en citrusvruchten; voorts rundveehouderij en, sinds de oudheid, paardenfokkerij.
De industrie is m.n. geconcentreerd in Bólos, haven, en Lárisa. Aanzienlijk toerisme, o.m. gericht op de zeekust en de Noordelijke Sporaden, de kloosters van Metéora, het schilderachtige Témpe-dal, het Píndusgebergte en de Olympus


** Uw accommodatie in Thessalië kunt U goed boeken via  Hotels/Thessalia.
Er zijn 67  hotels/appartementen online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in populaire steden:  Kalampáka   -  Vólos  -  Lárisa  (Voor meer steden 12 zie de site 
Hotels op / nabij luchthavens: NEA ANCHIALOS (VOL)  -  LARISA (LRA 

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets