EILANDEN in ARGOSARONISCHE GOLF, Naar startpagina Gr.. Naar steden- , regio- en eilandenlijstaz.  Naar uw accommodatie! 

Egina Hydra Poros
Salamis Spetsae  

Eilanden van de Saronische GolfSaronische Golf
Salamís

is een mooi en toch niet zo vaak door buitenlandse toeristen bezocht eiland, even ten westen van Piraéus; het sluit de baai van Eleusís in het zuiden af als een net-niet-passende kurk. De belangrijkste eilanden in de Saronische Golf en het eiland Spetsae, die een geregelde verbinding hebben met Piraeus, vormen de badplaatsen van Athene.

Egina  
beschikt, op een uur varen van Piraeus, over een van Griekenlands best bewaarde heiligdommen uit de 5de eeuw v.C.: de tempel van Aphaia. Tussen de pijnbomen verheffen zich de 22 Dorische zuilen op een heuvel vanwaar men een schitterend uitzicht heeft over de Hymettus, Athene, de rots van Korinthe en de punt van Argolis. De Atheners doen zich in de havenrestaurants tegoed aan kleine tongetjes en laten zich bruin bakken op de stranden van het eiland of in de tuin van hun eigen villa.

Poros (Idhra), 
iets verder van Athene, wordt eveneens veel bezocht door de Atheners. Op het eiland zijn aantrekkelijke excursies mogelijk (ruïnes van de tempel van' Poseidon, bos met citroenbomen).

Hydra,  
op twee uur van Piraeus met de draagvleugelboot, was de thuishaven van zeerovers en er werd de vloot van de revolutie uitgerust. De laatste jaren is het eiland zeer in trek bij beeldende kunstenaars en schrijvers.

Spetsae, 
beroemd om zijn versterkende atmosfeer, trekt de gezinnen uit de Atheense middenklasse die van een gezonde vakantie houden.

** Uw accommodatie in Griekenland kunt U goed boeken via  Hotels/Appart./Griekenland. Er zijn meer dan 4000 hotels/appartementen online boekbaar.
** Uw accommodatie
op een van de Griekse eilanden kunt U goed boeken via Hotels/Griekse/Eilanden. Er zijn 1535  hotels/appartementen online boekbaar. 

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets