DE CYCLADEN, Vierentwintig eilanden en eilandjes ter hoogte van Attica omcirkelen. Delos, 'de heilige bark': het zijn de CycIaden. Deze marmeren rotsen zijn echte zonnetempels.
Naar startpagina Gr.. Naar steden- , regio- en eilandenlijstaz.  Naar uw accommodatie! 

Noordelijk Cycladen
Ándros Délos, kern van de Archipel Míkonos
Síros Tínos  
Centrale Cycladen    
Amorgós Antíparos Náxos
Páros Kleine centrale cycladen  
Zuidelijke Cycladen
Análfi Folégandros Íos
Síkinos Santorini Thirasia
Westelijke cycladen
Kéa Kíthnos Kímolos
Mílos Sérifos Sífnos
Uw accommodatie
in de Cycladen kunt U goed boeken via Hotels/Appart./Cyclades. Er zijn 628 hotels/appartementen online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken! Op basis van de beoordelingen van gasten zijn de populairste hotels in veel steden per thema gerangschikt.
Hotels in de populairste steden: Naxos Chora - Firá - Parikia - Mýkonos City e. 8 a.
Hotels op/nabij luchthaven: Thira (JTR) - Mykonos (JMK)

    
Cycladen archipelCycladen 
Vierentwintig eilanden en eilandjes ter hoogte van Attica omcirkelen. Delos, 'de heilige bark': het zijn de CycIaden. Deze marmeren rotsen zijn echte zonnetempels. Ze zijn omgeven door verlaten kreken, verlevendigd door wakende dorpen op hoge bergtoppen of kronkelen langs rotsachtige baaien, hebben de magische kracht om hun bezoeker te transformeren tot een verwonderde Odysseus.
De grote parels van dit 'eilandensnoer'
liggen op de route van de cruiseschepen. Andere eilanden zijn bescheidener of verder afgelegen en herbergen soms slechts enkele families. Ze worden zeer onregelmatig aangedaan door binnenlandse maatschappijen. Alleen jachten en dikbuikige, kleurige kaïks, voorzien van hijgende dieselmotoren, kunnen afmeren voor deze wilde paradijzen.

Onder deze 'vergeten' eilanden bevinden zich  
Amorgos
, met een wit klooster tegen de rotswand; Kéa, doorsneden door twee valleien, overdekt met wijn- en boomgaarden en bewaakt door een 3 m hoge antieke leeuw; Kithnos, met het kasteel van Orias, waar piraten zich vroeger schuilhielden; Sérifos, met de hooggelegen dorpen; Sifnos, de goudleverancier van de oudheid, bekoorlijk en bedekt met olijfbomen...

Sommige afgelegen eilanden, zoals  
Anáfi
, Folégandros, Léros en Kásos, herinneren de Grieken aan verbanning, gedwongen verblijf en marteling. Zo werden in 1974 nog vijanden van het kolonelsregime naar het bekende Yaros gedeporteerd!

Een bijrol spelen eilanden als Tinos,  
het Griekse Lourdes; Ándros, bij Euboea, bergachtig, bebost en rijk aan mineralen; Syros, .het middelpunt van de archipel; Náxos, dat met de Morpissa (1001 m) de hoogste top van de CycIaden bezit en het grootst en vruchtbaarst is, heeft zich verfraaid met een prachtige, hooggelegen middeleeuwse stad waarop Venetië een grote invloed heeft gehad; Páros, beroemd om het witte marmer, dat in de klassieke periode werd uitgèkozen door Phidias en Praxiteles, en onder meer een hoogtepunt van de Byzantijnse kunst bezit in de vorm van de 'Heilige Toren met de honderd deuren' met een feeërieke koepel van groene en violette steen; Antiparos, waar zich diep weggedoken een eigenaardige grot met stalactieten bevindt; en tenslotte los: kaal, droog en rotsachtig, maar het eiland zal met zijn verborgen stranden, die alleen toegankelijk zijn vanuit zee, weldra Mikonos naar de kroon steken.

Zie hier voor de eilanden, Salamis, Egina, Poros, Hydra en Spetsae gelegen in de Saronische Golf

** Uw accommodatie in Griekenland kunt U goed boeken via  Hotels/Appart./Griekenland. Er zijn meer dan 4000 hotels/appartementen online boekbaar.
** Uw accommodatie op een van de Griekse eilanden kunt U goed boeken via Hotels/Griekse/Eilanden. Er zijn 1535  hotels/appartementen online boekbaar. 

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets