VALENCIA, Is de hoofdstad van de provincie en de regio Valencia. Ligt aan de monding van de Turia aan de Middellandse Zee, aan de Costa del Azahar. Naar overzicht regio Valencia. Naar Stedenlijst Spanje. Naar regiokaart Spanje.  Naar uw accommodatie!
    

In 138 v. Chr. is het de hoofdstad van de Edetanen, een Iberisch stam. Daarna heersten er de Grieken, vervolgens de Charthagers en toen de Romeinen.
In 304, tijdens de christen vervolging sterft onder Diocletianus, Vincentius diaken van Zaragoza, er de marteldood. Het is de patroonheilige van de stad. In 711 veroveren de Arabieren Valencia op de Westgoten. Midden 13e eeuw veroveren de christenen de stad. enkele jaren later wordt er met de bouw van de kathedraal begonnen. Ferdinand van Aragón sticht in 1502 de universiteit. In de Spaanse Burgeroorlog koos Valancia de zijde van de republikeinen.

In grootte is Valencia de derde stad van Spanje.
Vormt het centrum van een agrarisch gebied met intensieve akker - en tuinbouw (tot vier oogsten per jaar). De industrie verwerkt veel agrarische producten, vooral citrusvruchten. Verder is er metaal -, chemische -, textiel - en houtindustrie. Valencia is belangrijk als haven, handelscentrum en toeristenstad. Er zijn een luchthaven, universiteit, een botanische tuin en talrijke musea.

Kathedraal in ValenciaKathedraal   
Is gebouwd op een plaats waar ooit een Romeinse Dianatempel, een West-Gotische kerk en een moskee hebben gestaan, heeft mooie Romaanse, Puerta de Palau. en gotische, Puerta de los Apostoles, portalen. Voor dit laatste portaal houdt elke donderdag als de klok twaalf uur slaat de "Waterrechtbank" zitting. Geschillen over de waterverdeling in de Huerta (L'Horta) van Valencia worden hier bijgelegd. De hoofd façade is barok. De achthoekige kruisingstoren en de 68m hoge vrijstaande klokketoren, el Miguelete, dateren uit de 14e eeuw. Ook de kapittelzaal, "el Santo Caliz", met twaalf albasten reliëfs uit de 15e eeuw stamt uit de 14e eeuw. De kerk is rijk aan schilderijen o.a. van Goya en heeft barok meubilair.

U kunt nu meer te weten komen

over de kathedraal van Valencia zonder een officiële gids nodig te hebben. De kathedraal is namelijk sinds kort het eerste monument in de stad dat een tweetalige service - in het Spaans en in het Engels – biedt aan de bezoeker. Tijdens een doorsnee bezoek, dat zo’n 40 minuten duurt, komt u van alles te weten over het gebouw en zijn geschiedenis. Bovendien heeft u de mogelijkheid om over een bepaalde kapel wat meer informatie te krijgen door het nummer van die betreffende kapel in te drukken. Deze service is verkrijgbaar bij het informatieloket dat u vindt naast de kapel Capilla del Santo Cáliz.

Overige bezienswaardigheden    
Nuestra Senora de los Desamparados
De kerk is door een boog met de kathedraal verbonden. In de kerk een beeld van de "Maagd der Verlatenen", schutspatroon van de stad. Het is gekleed in prachtige gewaden. Let op de fresco's in de koepel.

Palacio de la Generalidad
Hier zetelt het provinciaal bestuur. Het gotische gebouw heeft een mooie patio met arcaden.

San Nicolás

De barokkerk is gebouwd op de fundamenten van een moskee, stamt uit de 13e eeuw.

Lonja de la Seda
De zijdebeurs staat op de plaats waar vroeger een Moors kasteel stond. Het is een mooi gotisch gebouw. Het wordt in tweeën gedeeld door een vierhoekige toren.

Palacio del Marques de Dos Aguas

In het barokke paleis is een belangrijk keramiekmuseum gevestigd. Er zijn zalen met met schitterende tegels en allerlei aardewerk. Vooral het albasten portaal heeft uw aandacht nodig. U ziet er Maria met het Kind, omgeven door engelen en onderaan twee slavinnen met omgekeerde kruiken waar water uitvloeit, de twee rivieren van Valencia, de Turia en de Juear.

Jardin Botanico

Heeft veel inheemse en exotische planten en bomen. Is een bezoek zeker waard. Het zelfde geldt voor de markt Mercado Central, een van de grootste van Europa. 
In 2002, vierde de Jardín Botánico, botanische tuin,  van de Universiteit zijn 200-jarig bestaan.
Adres: Jardín Botánico de la Universidad de Valencia   -  C/Quart, 80   -  46008 Valencia   -  Info-tel. 00 34 963 156 800
Openingstijden     
Kathedraal; dagelijks 07.30-13.00 en 18.30-20.00 San Nicolas; maand.-vrijd. 09.00-11.15 en 06.45-08.45. J.Botanico; dagelijks, 10.00-zonsondergang.

Specialiteiten

Paella Valenciana, in een grote pan boven houtvuur klaargemaakt met de ingrediënten: rijst, kip, konijn, slakken (baguettes), jonge sperziebonen, tomaten, olie, zout saffraan' rode paprikapoeder en water.

Kunstnijverheid

Keramiek met name in de dorpen Manises, gepolychromeerd aardewerk, en Paterna, "soccorats" een uniek soort vloertegel, en in het stadje Pucol. Spaanse waaiers, de abanicos die met de hand beschilderd  worden.

Turismo valencia
avda. cortes valencianas 41  -  46015 valencia
Tel. +34.96.360.63.53. - Fax +34.96.360.64.30    E-mail turisvalencia@turisvalencia.es  
We have only tourist information about valencia city, not about the region that could be found on the web www.comunitatvalenciana.com

Informatie    
* Er is een mooie brochure Valenciaanse Gemeenschap NL. Verder nog: Valencia, touristik - stadtplan en Valencia, Schritt für Schritt.
* De nieuwste uitgave van een informatiefolder over de stad Valencia vertelt u alles wat er te doen is in de stad op toeristisch gebied, cultuur en gastronomie. In de folder zit ook een kaart van het historische centrum van de stad compleet met een korte beschrijving van de monumenten, musea en andere belangrijke bezienswaardigheden.
De folder, welke verkrijgbaar is in de Spaanse, Engelse, Franse, Italiaanse en Duitse taal, is aan te vragen via Turismo de Valencia, Convento Carmelitas 1, 46010 Valencia, fax 00 34 963 606 430 en e-mail: turisvalencia@turisvalencia.es.

** Uw accommodatie  kunt U goed boeken via Booking.Valencia.  Er zijn 86 hotels online boekbaar. U kunt de hotels die in de buurt gelegen zijn  van bijvoorbeeld: Oriëntatiepunt, Bezienswaardigheid, Museum, Treinstation, Wijk e.a. vinden door er op te klikken! Laagste prijsgarantie! U kunt de hotels ook via Google Earth bekijken! 

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets    

Booking.com