Museo de Bellas Artes, Valencia“KUNSTUITBREIDING” VALENCIA Naar overzicht regio Valencia. Naar Stedenlijst Spanje. Naar regiokaart Spanje.

Het Museo de Bellas Artes,
gelegen aan de voormalige Turia-rivierbedding, heeft zijn totale expositie-oppervlakte met 7.700 m2 uitgebreid. Het is hiermee het op één na grootste kunstmuseum in Spanje geworden.
In de nieuwe expositieruimte
is plaats ingeruimd voor een permanent overzicht van Valenciaanse, Spaanse en buitenlandse schilderkunst uit eind 14e eeuw, het zogenaamde tijdperk van academische schilderkunst. Op de begane grond vindt u Valenciaanse schilderijen van het gotische tot het barokke tijdperk. Ook kunt u hier in verschillende zalen Vlaamse altaarstukken zien van Juan de Juanes, Ribalta, Ribera en Espinosa.
De tweede verdieping omvat drie grote groepen kunstwerken: Spaanse schilderkunst uit de Gouden Eeuw, sculpturen uit het buitenland en academische schilderkunst. Velázquez en Goya zijn enkele belangrijke namen die hier vertegenwoordigd zijn.
Museo de Bellas Artes
- C/San Pío V, 9 - 46010 Valencia - Tel. 00 34 96 360 57 93 - Fax 00 34 96 369 71 25 -
Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 20.00 uur; ’s maandags is het museum gesloten. De toegang is gratis. 

 
** Zie ook eens Kunst in Spanje!
 ** Naar
gastronomie in Spanje.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”!