CATALONIË, Internet en diversen    Naar overzicht Catalonië. Naar Stedenlijst Spanje. Naar regiokaart Spanje.  Naar uw accommodatie!

    

De oude Romeinse stad Iesso      
Onder het plaatsje Guissona, in het binnenland van Catalonië, bevindt zich de archeologische vindplaats Iesso. Iesso was een oude Romeinse stad, daterend van eind tweede eeuw voor Christus tot het begin van de eerste eeuw voor Christus. Het was een ommuurde Romeinse stad, met een oppervlakte van zo’n 15 hectare en een rechthoekig stratenplan typisch voor een Romeinse stad uit die tijd. Iesso was een belangrijk handelscentrum en bleef dat tot in de 6e eeuw na Christus.
Tegenwoordig kunt u de overblijfselen van een wijk
van de stad Iesso bezichtigen op een archeologische opgraving van meer dan 2 hectare. Tevens kunt u een bezoek brengen aan het museum Museo de Guissona Eduard Camps, waar u stenen, munten, potten en andere interessante voorwerpen kunt zien en zo een idee kunt krijgen van hoe de inwoners van Iesso leefden 2000 jaar geleden.
Info
Museo de Guissona Eduard Camps
Plaza del Vell-Plà  -  25210 Guissona (Cataluña)  -  Tel. + Fax 00 34 973 55 14 14
E-mail: patronat@guissona.ddl.net  -  Internet Guissona.ddl.net
Het museum is geopend op zaterdag, zondag en feestdagen van 11.00 tot 14.00 uur. Van maandag t/m vrijdag alleen voor groepen op afspraak.

VLINDERMUSEUM IN PUJALT     
Het vlindermuseum Museo de les Papallones de Catalunya
vindt u in de plaats Pujalt, in de provincie Lleida. Hier kunt u zo’n 4.000 vlindersoorten aanschouwen die een totaalbeeld geven van alle Catalaanse vlindersoorten.
Dit museum,
geopend op 21 juli 2002, is het enige in zijn soort in Catalonië en gezien de collectie ook uniek in geheel Spanje. Het is de bedoeling dat het museum in de (nabije) toekomst naar een grotere definitieve huisvesting overgaat.
Door het jaar heen
is het museum alleen geopend op zaterdag en zondag van 10.00 tot 13.30 uur en van 17.00 tot 20.00 uur. In de periode 15 juli – 15 september is het museum de gehele week geopend op dezelfde tijden.
De toegangsprijs bedraagt 3,00 euro per persoon (kinderen onder 6 jaar gratis).
Museo de les Papallones de Catalunya
Pujalt-Sort (Lleida) - Tel. 00 34 973 620 743 - 00 34 655 475 661
E-mail: museu@papallones.net  -  www.papallones.net
 

Internet     
Office de Tourisme : Barcelona - Tél : (00 34) 93 238 40 00 - Fax : (00 34) 93 238 40 10 - office.tourisme.catalogne@wanadoo.fr
Gencat.es/turistex Regio Catalonië, Sp. Eng. Cat.
Gencat.es Toerisme in Catalonië
www.diba.es Tourisme de la Province de Barcelone - . Sp. Eng.
www.barcelonaturisme.com Tourisme de Barcelone - Sp. Eng.
www.bcn.es Tourisme de Barcelone - Sp. Eng.
www.paeria.es Tourisme de la ville de LLeida - Sp-
www.aran.org Tourisme de la vallée d'Aran - Sp
www.altanet.org Conseil général de Tarragone - Sp
www.portaventura.es Parc Thématique Port Aventura - Sp. Eng.
www.salou.org Tourisme de la ville de Salou - Sp. Eng. 
** Voor geheel Spanje
  kunt u goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Spanje. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets