REGIO ARAGÓN, ontleent zijn naam aan de bergstroom, waarvan het dal zijn eerste kern werd. De streek Aragon is geen streek om alleen maar als doorgangsroute te gebruiken, maar een gebied dat een uitgebreid bezoek waard is. Naar kaart, terug naar regio kaart Spanje.   Stedenlijst Spanje.  Naar uw accommodatie!

Jaca Huesca Teruel
Zaragoza    
Culinaria Aragón
Tapas-cultuur Migas, herdersgerecht Zuiglam
Spaanse kerstfeest    
Cultuurparken in Aragon
Cultuur en natuur in één Sierra de Albarracin Maestrazgo
Rivier de Vero Rivier de Martin San Juan de la Pena
Diversen
Geschiedenis van Aragon Erfgoed op kunstgebied Erfgoed op natuurgebied
Internet
** Uw accommodatie in Aragon kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Aragon. Er zijn 210 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten!

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets

    

Deze Autonome Gemeenschap met een geheel eigen,
bijzondere en aantrekkelijke persoonlijkheid biedt een gevarieerd landschap, een interessant cultureel erfgoed en talrijke toeristische attracties die zelfs de meest veeleisende reiziger volkomen tevreden zullen stellen. Een heel complete zone waar men van velerlei aspecten zonder overdadigheid kan genieten.
Een gebied waar de toerist nog de ruimte krijgt
voor het ontdekken van contrasten en nuances zonder zich een nummer te voelen. Een regio met een beperkte oppervlakte, maar een wereld aan verrassingen. Aragon is 47.669 vierkante kilometer groot en is verdeeld in drie provincies, Zaragoza, Huesca  en Teruel met 729 kleine gemeenten. Het gebied is onderverdeeld in 33 gewesten.

Aragon ligt in het midden

van het noordoostelijke kwadrant van Spanje, grenst aan vier autonome gemeenschappen en Frankrijk, en wordt omringd door de belangrijkste bevolkingscentra van het Schiereiland. Van de Spaanse bevolking woont 76% op minder dan 450 km afstand van Zaragoza.
Aragon ligt midden in de kom van de Ebro
met in het noorden de Pyreneeën en in het zuiden het Iberisch Gebergte. De Ebro, de grootste rivier van Spanje, loopt 330 km lang door deze streek; meer dan de helft van het stroomgebied van bevindt zich in Aragon. Toch zijn Las Bárdenas in het westen en Los Monegros in het oosten spectaculaire woestijnachtige gebieden, een goed voorbeeld van de grote diversiteit.

Iets meer naar het noorden,

op de grens met Frankrijk, vormen de Pyreneeën het belangrijkste hooggebergte. De Pico Aneto is 3.404 meter hoog, maar in de Pyreneeën zijn er nog 26 andere bergtoppen met een hoogte van meer dan 3000 meter. Negentig kilometer van deze bergketen bevindt zich in Aragon, van de rivier de Gállego tot aan de rivier Noguea Ribagorzana, met 20 Pyrenese gletchers in een landschap van valleien, parkachtige zones en prachtige natuurgebieden. Ook de zijrivieren Aragón en Cinca lopen door deze streek.

Ten zuiden van de Ebro

verrijzen de toppen van de Moncayo (2.345 m) en de bergketens van Albarracfn, Montes Universa les en Javalambre met meer dan 2.000 meter hoge toppen. Op de grens met de Valenciaanse. Gemeenschap bevinden zich de bergen van Cucalón en San Justo. De belangrijkste rivieren zijn de Jalón-Jiloca, Huerca, Martin en Guadalope.
Het zowel mediterrane als continentale klimaat
zorgt voor een aangename lente en herfst. Gemiddeld is de neerslag gering (350 mm) hoewel deze in de Pyreneeën kan oplopen tot 2000 mmo De reiziger kan genieten van 2.960 zonuren per jaar en zelfs biedt Aragon een geheel eigen hogedrukgebied waardoor el cierzo het dal schoon waait dat er dientengevolge buitengewoon stralend uitziet

Aragon beschikt over

een dicht  lang wegennet bestaande uit verscheidene soorten wegen. Er zijn snelwegen en  autowegen die nog steeds verder uitgebreid worden, alsmede  spoorwegen met de hogesnelheidstrein (in aanbouw) die Aragon verbinden met alle delen van het land en die een toegang tot Spanje verschaffen vanuit de rest van Europa.

Van de actieve bevolking

werkt het grootste deel  in de dienstensector, voornamelijk toerisme. Het is niet verwonderlijk dat Aragon één van de belangrijkste toeristische bestemmingen binnen Spanje is geworden. Binnen een dergelijk gevarieerd gebied bieden sneeuw, avontuurlijke sporten, plattelandstoerisme en culturele bestemmingen een breed scala aan mogelijkheden die zelfs de meest veeleisende toerist uiterst tevreden zullen stellen.


Bron
: Brochure Aragon, Spanje, Turespaña.
 
** Voor geheel Spanje kunt u goed uw
uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Spanje. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets