MUSEA in ENGELAND Naar Engeland  |  Naar musea in andere landen
Stad Museum 
Aylesbury Waddeson Manor: The Rothschild Collection
Het buiten Waddesdon Manor ligt 9 km w. van Aylesbury. Gebouwd door Ferdinand von Rothschild. Waardevolle meubels en gobelins uit 18de eeuw. SŤvresporselein, schilderijen (o.a. van Rubens) en een wapenverzameling
Bolton Bolton Art Gallery
Unieke verzameling opgezette Britse vogels. Er is een afdeling gewijd aan plaatselijke geschiedenis en katoenindustrie.  Egyptische afdeling. In schilderijenafdeling zijn Italiaanse meesters uit 16de eeuw. Engelse aquarellen uit 18de eeuw. 
Cambridge
Tourist Information
Fitzwilliam Museum at the University
Collectie: Egyptische, Griekse en Romeinse kunstvoorwerpen, middeleeuwse handschriften en codices, schilderijen van grote meesters zoals Titiaan, Hals, Hobbema en Rembrandt, tekeningen en grafiek uit alle tijden, munten en medailles. Overweldigend museum.
Cambridge Cambridge University
Lijst met links naar universitaire musea en andere instellingen. U krijgt eerst een korte uiteenzetting over de instelling en dan kunt u naar de betreffende instelling. Ga eens naar Kettle's Yard of Botanic Garden. Onder Other Museums & Galleries vindt u nog meer links. 
Grasmere, 12 km nw van Windermere WordsworthTrust
Veel herinneringen en manuscripten aan dichter William Wordsworth. Is begraven op kerkhof van de St.-Oswald's kerk.
Kendal
Cumbria
Abbot Hall Art Gallery
In herenhuis, Abbot Hall. Moderne schilders en beeldhouwers op bovenverdieping. Benedenverdieping heeft nog oorspronkelijke inrichting uit 18de eeuw. In vroegere stallen is het streekmuseum "Lakeland Life en Industry".
Londen British Museum
Mummies en de steen van Rosette. Portlandvaas en Romeinse beelden van het Parthenon. Verzameling oudheden uit Verre Oosten. Het 4de eeuwse zilveren tafelservies. 
Londen Courtauld Institute Galleries
Impressionisten als Degas, Gaugin, Van Gogh, Cťzanne en Seurat. Olieverfschilderijen van Rubens, tekeningen van Michelangelo. Verder werken van Brueghel, Leonardo da Vinci, Bellini en Tintoretto.
Londen Institute of Conteorary Arts
Londen Institute of International Visual Arts
Londen Museum of London
Geschiedenis van Londen van prehistorie tot heden. Romeinse tempel van Mithras, pelgrimkruisen, diorama van de Grote Brand
Londen       National Gallery
Buitengewoon rijke verzameling. Werken van Botticelli, Pierro della Francesca. Bachus en Ariadne van Titiaan. Venus van VelŠzquez, doeken van Murillo en Goya. Zonnebloemen van Van Gogh.
Londen Sir John Soane's Museum
Originele verzameling kunst en antiquiteiten bijeengebracht door Sir J. Soane.
Londen       Tate Gallery
Een van de mooiste en drukst bezochte musea. Verzameling van moderne Britse kunst. De talrijke doeken illustreren alle stromingen van de 20ste eeuwse schilderkunst
Londen      Victoria and Albert Museum
Rijke en gevarieerde collectie: meubelen, beeldhouwwerken, textiel, keramiek, zilverwerk, aquarellen, kleding, sieraden, renaissancebeelden uit ItaliŽ en kunstvoorwerpen uit India en verre Oosten.
Lymington St. Barbe Museum and Art Gallery
Northampton Central Museum and Art Gallery
Heeft een archeologische verzameling met zelfs voorwerpen uit de ijzertijd. verder een geologische verzameling en het geeft een overzicht van de ontwikkeling van de mode en het maken van schoenen.
Oxford http://www.ashmolean.org/
Genoemd naar de astroloog Elias Ashmole.Er zijn schilderijen van grote meesters uit alle tijdperken. Kunstvoorwerpen uit 16de en 17de eeuw, muziekinstrumenten, muntenverzameling en antieke voorwerpen uit Egypte, Kreta en Griekenland.
Port Sunlight Lady Lever Art Gallery
Antieke meubelen, Britse schilderijen en een verzameling wedgwoodporselein.
Sudbury
Essex
Gainsborough's House
Hier zijn herinneringen te zien aan de schilder Thomas Gainsborough
Truro
Cornwall
Royal Cornwall Museum
Geeft geologie, archeologie en sociale geschiedenis van het hertogdom Cornwall. Daarnaast is er een kunstverzameling met werken van plaatselijke kunstenaars.
Naar musea in andere landen / Naar Engeland

Uw accommodatie in Nederland
kunt u goed vinden via Hotels/Appartementen/NL. Er zijn 6527  Hotels/Appartementen online boekbaar.
Uw accommodatie in BelgiŽ
kunt U goed boeken via Hotels/Appart./BelgiŽ. Er zijn 4966  Hotels/Appartementen online boekbaar.
Wereld wijd
zijn er 590.000+ hotels, appartementen en villa's online boekbaar via: http://www.booking.com/index.nl