REGIO VENETO,  schitterende steden, weelderige Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ.  villa 's. In het voorjaar, wanneer de boomgaarden bloeien, is de door Po en Adige bevloeide Veneto op zijn mooist. Naar regio kaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!
 
 

Abano Terme Adria
Bardolino Bassano del Grappa
Belluno Chioggia
Cortina d'Ampezo Este
Feltre Padua
VenetiŽ VenetiŽ - links
Verona Vicenza
Treviso Culinaria Veneto en VenetiŽ
Internetlinks - Veneto Scuole
Kaart Veneto  
    

** Uw accommodatie  kunt U goed boeken via Hotels/appart./Veneto.  Er zijn 981 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in de populairste steden: VenetiŽ  -  Verona  -  Mestre  -  Bardolino  -  Padua  -  Venice-Lido  -  Treviso  -  Vicenza  -  Abano Terme  -  Cortina d'Ampezzo  -  Tessera  -  Villafranca di Verona
Hotels op / nabij luchthaven: Villafranca (VRN)  -  Marco Polo (VCE)   -  Canova (TSF)

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets

Kaart van regio VenetoDe Veneto. 

Het berggebied van de Voor-Alpen, aan de voet waarvan de wijngaarden valpolicella, barolo en soave produceren, completeert op aangename wijze het landschap van de Veneto. Deze regione is minder rijk dan de overige Noorditaliaanse gewesten en de industrie concentreert zich voornamelijk rond Padova en Marghera≠Mestre.

Verona
de stad van het vermaarde liefdes paar Romeo en Julia, bezit de betovering van de talrijke kleine provinciesteden die nog veel sporen dragen van een glorieuzer verleden. De Scaliger, leden van een adellijk geslacht dat eigenlijk Della Scala heette en die de stad domineerden vůůr de Visconti en VenetiŽ, hebben het historische hart van Verona de belangrijkste monumenten geschonken: de gotische graftomben op de Piazza dei Signori en het Castelvecchio.
Ook de S. Zeno Maggiore is belangwekkend, zowel door de Romaans-Lombardische architectuur als door het drieluik van Mantegna dat ze bevat. Ten slotte maakt de stad gebruik van de volmaakte akoestiek van de arena's. Binnen het indrukwekkende Romeinse amfitheater, dat 25000 toeschouwers kan bevatten, worden muziekspekta≠kels uitgevoerd.

Padova  

is bevoorrecht met een schitterend intellectueel en artistiek verleden. De uit 1222 stammende universiteit, die onder haar studenten de grootste Italiaanse renaissancedichters telde, zoals Dante, Petrarca en Tasso, is internationaal beroemd. De geboortestad van Mantegna werd vooral bekend door het verblijf van Giotto, die haar met een reeks fresco's in de Capella degli Scrovegni een indrukwekkend meesterwerk van dramatische expressie heeft nagelaten. De beeldhouwer Donatello schonk haar eveneens belangwekkende monumenten: de bronzen Gattamelata en de basreliŽfs op het hoofdaltaar van de basiliek. In de Capella del Santo daarvan bevindt zich de tombe van de H. Antonius. Het verbazingwekkende CaffŤ Pedrocchi, dat aan het begin van de 19de eeuw aan de Piazza Cavour werd gebouwd, combineert spiegels, fresco's, zuilen en meubels in de stijl van Pompeji tot een 'pre≠Hollywoods' decorontwerp.
Een van de beroemdste inwoners van Padova, de architect Palladio, liet binnen zijn geboortestad weinig sporen na, maar bedekte op genereuze wijze Vicenza en de omliggende heuvels met sprankelende bewijzen van zijn talent.

Vicenza 
dankt aan hem de voorgevel van de basiliek en vooral het Teatro Olympico, het prototype van het Italiaanse theater. De Villa Rotonda daar vlakbij, waar de cineast Joseph Losey Don Giovanni draaide, is de beroemdste van de Palladische villa's: openstaand voor de natuur met een eenvoudige geometrie en beschikkend over een volmaakte harmonie in de verhoudingen, bezitten ze een onbetwiste noblesse, waarin men de echo's van de Engelse architectuur uit de 17de eeuw hoort weerklinken. De weelderig met fresco's versierde Villa Cornaro in Piombino Dese en de Villa Barbaro in Masera zijn met tal van andere bouwwerken schitterende voorbeelden van Palladio's genie.
De fresco's van vader en zoon Tiepolo in de Villa Valmarana en het altaarstuk van Giorgione in de dom van Castelfranco tonen verschillende facetten van de schitterende Venetiaanse schilderkunst.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ!