MIDI-PYRÉNÉES, Toulouse en de Pyreneeën, een rijk geschakeerde lappendeken. De regio Toulouse vervult een knooppuntfunctie tussen het Centraal Massief en de Pyreneeën. De Garonne is de grootste rivier van deze streek.
  Naar stedenlijst Frankrijk. Naar regiokaart Frankrijk. Naar uw accommodatie!

Comitée Regional Midi-Pyrénées Dep. Ariège Dep. Aveyron
Dep. Gers Dep. Haute-Garonne Dep. Haut-Pyrénées
Dep. Lot Dep. Tarn Dep. Tarn et Garonne
Steden
Albi Auch Bagnères-de-Luchon
Cahors  Castres Condom
Conques Figeac Foix
Gourdon Lourdes Moissac
Montségur Montauban Rocamadour
Rodez Tarbes Toulouse
Ontdek Midi-Pyrénées, bron: brochure van Comité Régional du Tourisme 
In voetspoor van geschiedenis Wetenswaardigheden In de volle natuur
Vakantie in Midi-Pyrénées Altijd feestelijk Info: hoe er te komen, internet, ...
Diversen
Een vakantie of omweg waard Kaartje departementen
    

** Uw accommodatie  
in de regio Midi-Pyrénées kunt U goed boeken via Region.Midi-Pyr
énées.  Er zijn 438  hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in populaire steden in regio Midi-Pyrénées: Millau  -  Lourdes  -  Albi  -  Rodez
Hotels op / nabij luchthaven:
Rivesaltes (PGF)  -  Tarbes-Lourdes (LDE) .

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets    

Kaart van Toulouse en omgevingToulouse,
waar de Garonne dwars doorheen loopt, is bijzonder rijk aan kunstschatten. Heden en verleden sluiten er naadloos op elkaar aan. Al vanaf de middeleeuwen was het een uitermate levendig centrum voor kunst en wetenschappen.
Tijdens de ongenadige kruistocht tegen de Kathaarse ketterij
maakte de stad roerige tijden door, maar tegenwoordig kunnen studenten en wetenschappers er in alle rust van het weldadige klimaat genieten. Het Place du Capitole is het kloppend hart van de stad. De omringende wijk onderging sinds de 18de eeuw nauwelijks veranderingen; tussen de herenhuizen uit de 'Grand Siècle' staan oude bakstenen huisjes met pannendaken. Verder vindt men er pleintjes met talrijke cafeetjes. De basiliek Saint-Sernin, het grootste romaanse heiligdom van Zuid-Frankrijk, kan bogen op wonderbaarlijk fraai beeldhouwwerk.

De kerk Notre-Dame-du-Taur
 

is voorzien van een vestingachtige voorgevel uit de 14de eeuw. De imposante kerk van de Jacobijnen, uit hetzelfde tijdperk, wordt gesierd door een gotische klokkentoren en dito kruis­gang. In tal van musea wordt aandacht aan de rijke historie van Toulouse besteed.
De 'ville rose' - de bijnaam
verwijst naar de rozerode kleur van de pannendaken - mag terecht trots zijn op de monumentale panden uit de 16de en de 17de eeuw. Het zijn perfecte voorbeelden van de stedenbouwkunst uit die tijd. Maar hoewel men er het verleden koestert, wordt er ook aan de toekomst gewerkt. Zo stond de wieg van de Concorde in Toulouse, dat tegenwoordig het centrum is van de Franse vliegtuigindustrie.

Andere steden
 

In de nabije omgeving stuit men overal op uit baksteen opgetrokken steden met tal van monumenten uit een rijk verleden: Montauban, Albi, Castres. Het eeuwenoude Auch aan de Gers ligt eigenlijk al in de streek Gascogne, waar de koningen van Engeland en Frankrijk menig stadje lieten versterken in de tijd dat ze elkaar de zeggenschap over Aquitanië betwistten. Fijnproevers genieten er liever vreedzaam van de gevarieerde en overvloedige keuken van Zuidwest-Frankrijk.

Moissac
 

Hoewel de hellingen rond Moissac een uitstekende wijn voortbrengen, heeft de stad zijn reputatie toch vooral te danken aan zijn abdijkerk, een van de aller-fraaiste voortbrengselen van de romaanse bouwkunst. De sculpturen van de kruisgang en het kerkportaal vertegenwoordigen de eerste aarzelende pogingen tot een monumentale romaanse beeldhouwkunst.

Pyreneeën
 

Deze  rijzen de op in het zuiden, een lappendeken van streken en streekjes, zoals de Béarn. De hoofdstad Pau is de geboorteplaats van Hendrik IV. Het kasteel aan de voet van de Pyreneeën herbergt een interessant museum.
De Bigorre en de Lavedan bieden vergezichten op adembenemende berglandschappen: de duizelingwekkende top van de Pic du Midi, de Cirque (keteldal) de Gavarnie, de Col (pas) du Tourmalet. De besneeuwde hellingen trekken ieder jaar weer drommen wintersportliefhebbers. Lourdes behoort sinds 1858 tot de belangrijkste katholieke bedevaartplaatsen.

** Uw accommodatie in Frankrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Frankrijk. Er zijn meer dan 11.000 hotels/appartementen online boekbaar. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, uw taal wordt altijd gesproken!
** Via Hotels/Appartementen/Wereldwijd kunt u goed zoeken naar een accommodatie in 192 landen.