AQUITANIË: een vakantie of omweg waard. Bijv. Bordeaux met de zijn statige 18e eeuwse herenhuizen, het wijnmuseum Maison des Vins en het Vinorana , museum over de geschiedenis van de wijn of het stadje Archacon is bekend om zijn oesterkwekerijen . U zou ook  een rondvaart kunnen maken om de oesterbanken. Naar regio Aquitanië. Naar stedenlijst Frankrijk. Naar regiokaart Frankrijk. Naar uw accommodatie!

    

 Dune du Pilat Is een enorme zandduin van 3 kilometer lang, 114 meter hoog en 500 meter breed. Als u deze enorme duin bedwongen heeft waant u zich in de Sahara.

Wijnkastelen
Bij veel van deze beroemde wijnhuizen kunt u een kijkje nemen in de kelders en zien hoe wijn gemaakt wordt. Veel VVV's organiseren wijnproeverijen langs de beroemdste wijnhuizen.

Het wijnstadje St.Emilion
Ligt op een heuvel met een mooi oud middeleeuws centrum. Beroemd zijn de "grand crus".

Sarlat
Dit middeleeuwse dorpje  kenmerkt zich door  zijn okergeel getinte huizen.

De prehistorische muurschilderingen
Van de grotten van Lascaux bij Montignac. U kunt de schilderingen bezichtigen in een imitatiegrot, Lascaux II geheten, die bijna niet van de echte te onderscheiden is. Er zijn ook een prehistorisch museum en een klein wildpark.

Prehistorische grotten
De grotten van Les Eyzies herbergen de voormalige schuilplaatsen van jagers uit de Prehistorische tijd. Breng ook het nationale museum voor de Prehistorie een bezoek. 
Internet:  Musée National de Préhistorie Les Eyzies de Tayac  |  Château des Eyzies.

Bergerac
Hier staat een standbeeld van de gelijknamige Cyrano de Bergerac.    

Route van de Bergeracwijnen
In het plaatsje Creysse kunt u een museum voor  wijnopslag uit de 19e eeuw te zien is en een expositie over de oudste wijngaard in de Bergerac: de Pécharmant.
Office de Tourisme: Port de Creysse  -  Tél. 05.53.23.20.45  -  Télécopie : 05.53.23.20.45

Het kasteel van Montréal in Issac.
Is een goed bewaard bouwwerk waarin bouwstijlen uit de Middeleeuwen en de Renaissance te ontdekken zijn.

Het vestingstadje Domme
Vanaf de stadswallen heeft u een fantastisch uitzicht over de omgeving. Ook de grotten van Domme zijn de moeite waard.

Office de Tourisme: Place de la Halle  -  Tél. 05.53.31.71.00  -  Télécopie : 05.53.31.71.09
Email : infos@domme-tourisme.com,

Frans Baskenland
Heeft bijzondere tradities, taal, architectuur en unieke balspel 'pelote'. Bezoek bijvoorbeeld het charmante Baskische dorpje Cambo-les-Bains, gelegen aan de voet van de Pyreneeën, of het Baskenmuseum in Bayonne, waar u alles te weten komt over de geschiedenis van Baskenland.
Avenue de la Mairie - BP 15 , tél. 05.59.29.70.25, télécopie : 05.59.29.90.77, Email : cambo.les.bains.tourisme@wanadoo.fr

Biarritz
Is een mondaine 19e eeuwse badplaats  met fraaie wandelboulevards, mooie parken, exclusieve hotels en dure huizen.

St.Jean-de-Luz
Ga naar deze Baskische kustplaats met zijn charmante haven en de Eglise St. Jean Baptiste, de grootste en beroemdste kerk van Baskenland.

La Rhune
Is een uitzichtpunt in de Baskische Pyreneeën op 900 meter hoogte. Biedt een fantastisch uitzicht over de Atlantische Oceaan, de wouden in Les Landes en de Spaanse vallei van Bidassoa.

Comité Régional du Tourisme d'Aquitaine      
 Aquitaine is a region distinguished for its diversity, quality infrastructures and dynamic suppliers, and is an ideal destination for seminars and conferences. The Regional Tourist Board provides full details of meeting venues in the region, from Bordeaux to Biarritz. Aquitaine suppliers propose original products allowing business travellers to discover another side of France  
Office de Tourisme:  Cité Mondiale  -  23 Parvis des Chartrons  -  33074   BORDEAUX Cedex  -  Tel: 33 (0) 5 56 01 70 00     -  Fax: 33 (0) 5 56 01 70 07.   E-mail: tourisme@crt.cr-aquitaine.fr    
Conseil Régional d’Aquitaine: 14, rue François de Sourdis  -  33077  -  Bordeaux Cedex  -  Tel :05 56 90 53 90  -  Fax :05 56 24 72 80    -  Internet: http://www.cr-aquitaine.fr

Les associations      
Confédération Pyrénéenne du Tourisme:  54 rue de l'Embouchure  -  BP 2166  -  31022 Toulouse Cedex 2  -  Tel. : 05 61 13 55 88
E-mail: copytour@praticiue.fr
Association Randonnées Pyrénéennes:  4 rue Maye Lane  -  65421 IBOS  -  Tel. : 05 62 90 67 60 
E-mail: asso@randopyrenees.com  
Les Parcs naturels:  e-mail: pnrlg@wanadoo.fr   |   e-mail:  perlim.perigord@wanadoo.fr 
Les stations vertes de vacances: www.stationsvertes.com

Département Gironde
 
De  hoofdstad is  Bordeaux. Gironde is het grootste departement van het land en omvat delen van de historische landschappen Guyenne, Landes en Bordelais, het heuvel- en plateaugebied langs de benedenlopen van de Garonne en de Dordogne. In het westen uitgestrekte bosgebieden . Belangrijkste bestaansmiddel is de wijnbouw met name de bordeauxwijnen. Vanwege de duinen langs de kust en vooral rond het strandmeer Arcachon is er veel toerisme. Meer dan de helft van de bevolking woont in  agglomeratie Bordeaux.

Welcome to the Gironde, land of Bordeaux,
land of evasion, land of culture, land of adventure and land of festivals. The Gironde is a beautiful and calm place to live in with vast natural stretches of land. The art of eating and drinking flourishes here like nowhere else. Everything is possible in the Gironde, whether you are alone or with family and whether you prefer sporting or relaxing activities.
Office de Tourisme: 21, Cours de l'Intendance  -  33000   BORDEAUX  -  Tel: 33 (0) 5 56 52 61 40   -  Fax: 33 (0) 5 56 81 09 99. E-mail: tourisme@gironde.com   

 

 

Département Les Landes         
Hoofdstad  van Les Landes is Mont-de-Marsan. Het grootste deel van het gebied is met bos bedekt. Het is een van de dunst bevolkte departementen van Frankrijk. Aan de kust liggen de landschappen Pays de Born in het noorden en Marensin in het zuiden. Om de hoofdstad Marsan ligt in het zuidoosten het heuvelige, vruchtbare Chalosse, waar landbouw belangrijk is. De bekendste zeebadplaatsen langs de ‘Côte d'Argent’ zijn Capbreton, Hossegor, Mimizan-Plage en Biscarosse-Plage.

O
p weg naar het zuiden komt u door Les Landes.
Het departement Les Landes strekt zich uit van de Gironde tot aan de Pyreneeën. Aan de kust trof men wandelende duinen aan. Het door de zee aangevoerde zand namelijk werd door de westenwind voort geblazen. Op de ondoorlaatbare lagen, verweringsgesteenten van de Pyreneeën, trof men vroeger, in het binnenland, uitgestrekte moerassen aan. Men zag er alleen op stelten lopende herders met hun schapen. Eind 18e eeuw is men aan duinbeplanting, helm en zeedennen, gaan doen. De wandelende duinen verdwenen grotendeels. In het midden van de 19e eeuw is men de moerassen gaan draineren. Daarna ging men de gronden beplanten met dennen, eiken en kurkeiken. Zo is Les Landes een groot woud geworden.

Dennenhout   werd   en   wordt   gebruikt   voor   papier-    en houtindustrie. '

Daarvoor leverden de bomen    hars. Overal zie je inkepingen waaronder potjes hangen. Gemmeurs ledigen die. Een belangrijk eindprodukt hiervan is terpentijn. De bast van de kurkeiken oogst men voor de kurk.
Nu treft men ook gebieden aan waar aardolie gewonnen wordt. Negen km. ten zuidoosten van Biscarosse, in Parentis-en-Born, ligt het rijkste olieveld van Frankrijk.

Ook de landbouw, bijv. van maisteelt, wordt er grootschalig uitgeoefend.

Op veel plaatsen ziet u rijdende beregenings- installaties. Onze bollen kwekers hebben deze streek ook ontdekt.
Thans is vooral de aardoliewinning, in het bijzonder rond het Meer van Parentis, van belang, met daarnaast visserij, oestercultuur in het Bassin d'Arcachon en toerisme
Office de Tourisme
:
4, avenue Aristide Briand  -  B.P. 407  -  40012   MONT DE  -  MARSAN Cedex  -  Tel: 33 (0) 5 58 06 89 89   -  Fax: 33 (0) 5 58 06 90 90  -  E-mail: cdt.landes@wanadoo.fr     Internet: http://www.tourismelandes.com   
Informatie
*  Een mooie brochure is Les Landes C'est tout naturel ! NL.
De Tourist Map, Les Landes is zeer handig. Aan de achterzijde staat in het Ned. ook nog informatie.

Département
Pyrénées-Atlantiques
 
      
Het departement is van oudsher agrarisch. Steden van belang zijn de hoofdstad  Pau en Bayonne, aan de Middellandse Zee.

Agence touristique du Pays Basque
Office de Tourisme: 1 rue Donzac  -  64108 Bayonne  -  Tel. : 05 59 30 01 30  -  Tel. : 05 59 46 46 64  -  Fax : 05 59 25 48 90  - 
http://www.tourisme64.com
Agence touristique du Béan
Office de Tourisme: 22 ter, rue J.J. de Monaix  -  64000 Pau  -  Tel. : 05 59 30 01 30  -  Fax : 05 59 02 52 75. 


Mont-de-Marsan    
Is de hoofdstad van het departement Landes, regio Aquitaine.

Is
gelegen aan de samenvloeiing van de Douze en de Midou, die samen de Midouze vormen. Zetel van het 'Centre d'Expériences Aériennes Militaires'. Op de paardenrenbaan worden jaarlijks wedstrijden gehouden: om de 'Grand Prix International' op de laatste zondag in september en om het 'Critérium des Landes' op de eerste zondag van oktober. Tevens vinden er in de tweede helft van juli stierengevechten plaats tijdens de 'Feria de la Madeleine'.
De stad heeft een aantal openbare gebouwen in de stijl van het Empire en de Restauratie.

In het centrum liggen, op 50 m afstand van elkaar, twee musea, ondergebracht in 14de-eeuwse panden: het Musée Dubalen heeft een prehistorische en natuurhistorische verzameling; het Musée Lacataye is gewijd aan twee in Mont-de-Marsan geboren beeldhouwers: Charles Despiau 1874-1946 en Robert Wlérick, 1882-1944.

Office de Tourisme

6 place du Général Leclerc, B.P.305 , tél. 05.58.05.87.37, télécopie : 05.58.05.87.36, Minitel : 36.15 LANDES - 36.15 TOURA, - Ouvert en saison du lundi au samedi de 9h à 18h30 - Hors saison du lundi au samedi de 9h à 12h30 et de 13h30 à 18h - Visites guidées sur rendez-vous - Ville fleurie 4 fleurs.  http://mont-de-marsan.org/index.asp   -  
etat.civil@montdemarsan.fr

Biarritz  
     
In het Baskisch: Miarritze, ligt aan de Golf van Biskaje.
Biarritz, gelegen op een rotsachtig schiereiland, dat het strand  in tweeën verdeelt, Plages des Basques en Grande Plage, is een  bekende badplaats. 

Aan de zeekant bestaat Biaritz uit hotels en restaurants.

Phare St. Martin is de vuurtoren op Pointe St. Martin. Men kan naar boven klimmen en men heeft dan een mooi uitzicht op de stad. Achter de vuurtoren voert een pad u naar beneden. Vanaf de vuurtoren kan men tot aan de zuidkant van Biaritz lopen.

Port des Pecheurs is de vissershaven

waar vroeger walvisvaarders binnen kwamen. Nu is er een jachthaven. Er steekt een rotspunt, Le Miserabele, boven het water uit die water inneemt wat aan de voorkant weer uitgespuwd wordt.

Bij Rocher de la Vierge komt men via een tunnel.
Via een smal steiger kan men naar het voor de kust liggende schiereiland lopen. Daar staat een standbeeld van de H. Maagd, daar opgericht door vissers.

Musee de la Mer is geopend van 9.00-12.00 en 14.00-19.00.

Er zijn biologische, maritieme en geologische collecties te zien. Er is een aquarium met zeevissen. Boven is een zaal waar diverse visserijtechnieken te zien zijn.

De plaats wordt al in de 12de eeuw vermeld als vissersplaats.
De badplaats dankt haar ontstaan als aan keizerin Eugénie van Frankrijk, die er in het midden van de 19de eeuw een villa bouwde en zo de basis legde voor de ontwikkeling van een van de eerste badplaatsen van Frankrijk. 
 

Office de Tourisme

Javalquinto  -  square d'Ixelles  -  64200   BIARRITZ  -  Tel: 33 (0) 5 59 22 37 00   -  Fax: 33 (0) 5 59 22 41 99
Informatie
Biarritz MAP, met straat index en Biaritz and its area is een goede kaart.
*  Vraag voor hotels, Biarritz Hôtels 2003 aan.
*  In The Basque Country, Guide 2003, vindt u elke denkbare informatie, € 7. 150 pag. Eng..
Biarritz Practical Holiday Guide, Eng.  is een prettige brochure met kort samengevatte info.

Brantome      
I
s een schilderachtig stadje aan de rivier de Dronne inde Périgord.
De voormalige benedictijnen abdij , door Karel de Grote in 769 gesticht, neemt in de historie van het stadje de belangrijkste plaats in. Kerk en klooster werden in de 11de, de 14de en de 18de eeuw verbouwd. De abdijkerk, met de in deze streek veel voorkomende Angevijnse gewelven, 14de eeuw, heeft een sober schip en bevat o.a. twee vlakreliëfs, één de doop van Christus voorstellend, de ander de moord op de onnozele kinderen.

De losstaande, op een rots gebouwde klokkentoren is voorbeeldig voor een type romaanse toren dat men wel in de Limousin aantreft:

in iets terugwijkende verdiepingen opgebouwd, de laatste verdieping onder de spits voorzien van de karakteristieke driehoekige puntgevels. De voormalige kloostergebouwen, 18de-eeuws, sterk gerestaureerd, herbergen thans het Raadhuis, een school en het Musée Fernand Desmoulin voor prehistorische vondsten en werk van de uit de Périgord afkomstige schilder Desmoulin.

Merkwaardig in Brantöme zijn de grotten in de rotswand,

eertijds door de monniken benut, thans o.a. in ge­bruik voor de jaarlijkse dansvoorstel­lingen.

De naam van de plaats en de abdij zijn verbonden met die van de Franse schrijver Pierre de Bourdeille 16de eeuw,
beter bekend als Pierre de Brantöme, die hier na een avon­tuurlijk leven als krijgsman en hove­ling jarenlang abt was en die niet zo­zeer als abt, als wel door zijn pikante, met verve geschreven gedenkschriften Vies des dames galantes, Vies des grands capitaines grote bekendheid verwierf.

Office de Tourisme:
Abbaye , tél. 05.53.05.80.52, télécopie : 05.53.05.80.52,- JANVIER : Fermé après les vacances de Noël Février-mars-octobre-novembre-décembre : 10h-12h/14h-17h sauf le mardi Avril-mai-juin : 10h-12h/14h-18h sauf le mardi Juillet-août : 10h-19h tous les jours Septembre : 10h-12h30/14h-18h Mairie Tél. 05 53 05 70 21 Accueil Abbaye : 05 53 05 80 63.
Internet:  http://www.ville-brantome.fr/index2.php?r=1&width=1280&height=1024   Bevat een informatie formulier!


Oloron-Sainte-Marie 
      
Ligt in het departement Pyrénées-Atlantiques.
De bergstromen Aspe en Ossau, die beide in de Oloron uitmonden, verdelen de stad in drieën. De onderprefectuur, het Romeinse Huro, werd door de dichter Jules Supervielle bezongen. Alfred de Vigny schreef hier Le Déluge en zijn stuk Cinq Mars, 1823.

Kerk Sainte-Marie

De voormalige kathedraal dateert uit de 13de eeuw, behalve het koor, dat na een brand in de 14de eeuw, werd herbouwd. In de klokkentoren een Romaans portaal, Pyrenees marmer, van de in 1102 begonnen kerk. Op het middelste timpaan een Kruisafneming; daaronder twee timpanen waarop leeuwen zijn afgebeeld die de vervolg­de én de triomferende kerk symbolise­ren. In de bogen zijn de oudsten uit de Apocalyps en scènes uit het dagelijks leven afgebeeld. De geboeide Saracenen op de deurstijl en het ruiterstandbeeld van Gaston IV, in de boog rechts onder, herinneren aan de deelneming van de burggraaf aan de herovering van Spanje en de eerste kruistocht.

Sainte-Croix

Tussen de twee beken ligt de oude wijk van het burggrafelijk kasteel. De Tour de la Grède is het enige overblijfsel van het slot; daaromheen heeft de wijk Sainte-Croix zich genesteld. De kerk Sainte-Croix lijkt door haar massief en kaal uiterlijk op een militaire vesting. Zij dateert uit de llde eeuwen is in de 19de eeuw gerestaureerd. In het interieur laat de koepel op de kruising Spaans­Moorse invloed uit de 13de eeuw zien. Versierde kapitelen in de middelste apsis. In de linkertranseptarm een belangrijk verguld altaarstuk uit de 18de eeuw.

Office de Tourisme:  Allée du Comte de Tréville  -   64400  -  OLORON-SAINTE-MARIE  -  Tél. 05.59.39.98.00  -  Télécopie : 05.59.39.43.97
Email : oloron-ste-marie@fnotsi.net    Internet:  http://www.oloron-ste-marie.fr/ 


Saint-Jean-de-Luz 
     
Ligt aan de Baskische kust, aan de monding van de Nivelle. Druk bezochte badplaats en belangrijke vissershaven voor tonijn en ansjovis. Deze worden u in visrestaurants aangeboden. Ook dient de haven als jachthaven. Vanaf de kade van de Nivelle zien we de contouren van het Baskenland. Rond de baai is een promenade.

In de 13de-eeuwse kerk St-Jean-Baptiste
, rue Gambetta, vond in 1660 het huwelijk plaats tussen Lodewijk XIV  en de Spaanse prinses Maria Theresia.
De kerk, van buiten sober, van binnen rijk versierd met beschilderd en verguld hout, is typisch Baskisch. Omhet schip zijn drie etages galerijen, die alleen voor de mannen toegankelijk zijn. De orgelkast is 17de-eeuws. Op het altaar is een fraai houten retabel, dat Spaanse invloed vertoont. 

De vissershaven van Saint-Jean-de-Luz

vormt een geheel met die van het aan de overzijde van de Nivelle gelegen Ciboure, de geboorteplaats van Maurice Ravel. 

 
Office de Tourisme: Place du Maréchal Foch  -   B.P.265  -  Tél. 05.59.26.03.16  -  Télécopie : 05.59.26.21.47  -   Minitel : 36.16 ST-JEAN-DE-LUZ. - Ouvert toute l'année de 9h à 12h30 et de 14h à 18h (10-13h dimanche et fêtes) - En saison de 9h à 20h - Dimanche et fêtes de 10h à 13h et de 15h à 19h. Station climatique et balnéaire
Centre de remise en forme - Thalassothérapie - Port - plusieurs plages - Golf 18 trous - Golf miniature - Casino
E-mail:
infos.tourisme@saint-jean-de-luz.com   
Internet:  Saint-Jean-de-Luz  

Saint-Emilion          
Ligt in Aquitanie, departement
Gironde, aan de benedenloop van de Dordogne. Saint- Emilion is vooral bekend als centrum van een bekend wijngebied. Wijnen met appellation Saint-Emilion komen zowel uit de gemeente St.-Emilion als uit negen omringende gemeenten. Er worden alleen rode wijnen geproduceerd van de druivensoorten Cabernet, Malbec en Merlot. De wijnen hebben een krachtige volle smaak en een typische bittere nasmaak, "coup de fusil", vuursteensmaak, genoemd. St. Emilion is ook bekend om zijn "Macarons", een soort bitterkoekje.

St.-Emilion is  amfitheatergewijs   gebouwd op een kalksteenheuvel boven het dal van de Dordogne.
Om de stad liggen uitgestrekte wijngaarden. Op place du Marche staat de Eglise Monolithe uit de ge-12e eeuw. De kerk is geheel in de ro7tsen gebouwd. 

Links staat Chapelle de la Trinite uit de 13e eeuw.

Deze is gebouwd boven de grot waar kluizenaar St. Emilion geleefd zou hebben. 

De Eglise  Collegiale uit de 12e-16e eeuw is een Romaans, gotische kerk met een prachtig portaal uit de 14e eeuw

Links hoger  op de heuvel ligt Chateau du Roi, waar nog een imposante donjon uit de 13e eeuw van over is. 
De stad kenmerkt zich door talrijke oude huizen, kronkelende en klimmende straten. 

Gids

L'Eglise Monolithe, Les Catacombes, La Grotte de I'Ermitage en la Chapelle de la Trinite kan men met een gids bezoeken.
Vertrek om 10.00, 10.45, 11.30, 14.00, 14.45, 15.30 en 16.15 uur van Office du Toerisme op Place des Crenaux. Men vervoegen zich in la salle du Doyenne.

Parkeren, komend van de camping. 

Voor rotonde is er een Spar winkel. Daarvoor RA de straat in en even doorrijden.  
Office de Tourisme: Place des Créneaux  -  33330   SAINT-EMILION  -  Tel: 33 (0) 5 57 55 28 28   -  Fax: 33 (0) 5 57 55 28 29
E-mail: st-emilion.tourisme@wanadoo.fr    Internet: Saint-emilion-tourisme

Soulac Sur Mer  
      
Soulac, een bekend vakantieoord aan de Aquitaanse kust,
is de opvolger van het antieke Noviomagus, dat in de oceaan verdween. Deze kuststrook werd ook geteisterd door zandstormen en oprukkende duinen. Daardoor was de basiliek Notre-Dame-de-Ia-Fin-des­Terres lange tijd onder het zand bedolven, tot zij werd uitgegraven en gerestaureerd. De voormalige priorijkerk uit de 11de, l2de, koor en 14de eeuw, heeft essentiële delen van het transept verloren dat nu een travee van het schip lijkt te zijn.

Omgeving

Phare du Cordouan:

deze hoge vuurtoren op de Pointe de Grave, vanwaar La Fayette in 1777 naar Amerika vertrok,  bestaat uit een renaissancesokkel en toren uit de 18de eeuw. Hij staat tussen de beide vaargeulen van de Gironde in en bevat een kapel met koepel.

Office de Tourisme:
68 rue de la plage  -   B.P. 02  -  Tél. 05.56.09.86.61  -  Télécopie : 05.56.73.63.76.  -  Ouvert en saison, de 9h à 19h tous les jours ; hors saison, tous les jours de 9h à 12h30 et de 14h à 17h30 sauf dimanche
Email : tourismesoulac@wanadoo.fr


Sivom Landes Côte Sud 
      
In the country of Landes Côte Sud Looking for something different ? just take your time to breathe, to enjoy freedom and life and share it with your family. Make yourself ready to explore another holiday country, on the South Coast of Aquitaine. Four resorts altogether welcome you all year through to LANDES CÔTE SUD  
 
Office de Tourisme:
avenue Georges Pompidou  -  B.P. 49  -  40130   CAPBRETON  -  Tel: 33 (0) 5 58 72 44 09   -  Fax: 33 (0) 5 58 72 40 35  -  E-mail: LANDES.COTE.SUD@wanadoo.fr   Internet:   Tourismelandes.com 

** Uw accommodatie in Frankrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Frankrijk. Er zijn meer dan 20.000 accommodaties online boekbaar. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, uw taal wordt altijd gesproken!

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets