AQUITANIË met Les Landes en Baskenland, eindeloze bossen en stranden. De uitgestrekte bossen in Les Landes werden in de vorige eeuw aangeplant om het hoofd te bieden aan de landinwaarts oprukkende duinen langs de Atlantische kust. De streek Les Landes valt onder Gascogne, maar Baskenland is, zoals de naam aangeeft, wel degelijk Baskisch. De Basken zijn vastbesloten om de eigen taal en cultuur in stand te houden. Naar regio kaart Frankrijk Naar stedenlijst Frankrijk. Naar regiokaart Frankrijk. Naar uw accommodatie!

    

** Uw accommodatie in de regio Aquitanië kunt U goed boeken via Region.Aquitanië.  Er zijn 1430 accommodaties online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
 Hotels op / nabij luchthaven: Tarbes-Lourdes (LDE)  -  Pau Pyrénées  -  Anglet (BIQ)
 
Hotels in populaire steden in regio Aquitanië: Bordeaux  -  Biarritz  -  Bayonne  -  Arcachon 
 (Voor meer luchthavens, 9, en steden, 12, zie "Booking.Region.Aquitanië")

Kaart: Les landes en BaskenlandLes Landes en Baskenland,
eindeloze bossen en stranden.
De uitgestrekte bossen in Les Landes werden in de vorige eeuw aangeplant om het hoofd te bieden aan de landinwaarts oprukkende duinen langs de Atlantische kust. Het gebied, dat zich ruwweg rondom het Bassin d' Arcachon van Soulac tot Bayonne uitstrekt, doet ogenschijnlijk monotoon aan, maar biedt een vaak onverwachte afwisseling tussen verrassende bos gezichten, waterpartijen en open plekken in het bos. In het getijdenbekken, dat via een vaargeul van drie km lang met de zee in verbinding staat, lopen ontelbare geulen waarlangs zich oesterbanken bevinden.
 
Arcachon

Het Dune du Pilat, even buiten de badplaats Arcachon, is vanwege de enorme hoogte een van de grootste attracties van de streek. Het duin verandert door de werking van de wind voortdurend van vorm en neemt al sinds een eeuw gestaag in omvang toe. Zowel ten noorden als ten zuiden van Arcachon liggen er langs de kaarsrechte kustlijn lange, veelal verlaten stranden waar de branding tot grote vreugde van de surfers vrij spel heeft. De overheid ziet er nauwlettend op toe dat de badplaatsen langs de rand van de naar hars geurende bossen niet al te zeer door ongecontroleerde nieuwbouw verstedelijken. Landinwaarts bieden grote meren, zoals dat bij de badplaats Hossegor, de gelegenheid om zonder gevaar allerlei watersporten te beoefenen. Op gezette afstanden duiken de voor Les Landes karakteristieke dorpjes in het landschap op. Midden in het regionale natuurpark van Les Landes, in Marquèze, ligt het Écomusée, een interessant ecologisch museum. Meer naar het zuiden, vooral in de omgeving van Orthez, Peyrehorade en Sorde­I'Abbaye, wijken de bossen voor maïsvelden en grote boerenbedrijven waar kippen, ganzen en eenden gehouden worden.

Baskenland

De streek Les Landes valt onder Gascogne, maar Baskenland is, zoals de naam aangeeft, wel degelijk Baskisch. De Basken zijn vastbesloten om de eigen taal en cultuur in stand te houden. De landschappen langs de kust zijn schitterend. De zee beukt er tegen een ruige rots kust die kaal en naakt afsteekt tegen het groene grasland dat de eerste uitlopers van de Pyreneeën bedekt.

Saint-Jean-de-Luz

is een lieflijk vissersplaatsje, maar Biarritz oogt duidelijk kosmopolitisch. De chique hotels uit de vorige eeuwen het strand trekken veel buitenlandse toeristen.

In Bayonne

zijn het de stierengevechten die de grootste aantallen bezoekers trekken. De hoofdstad van Baskenland, een oude vestingstad, was voorheen een belangrijke pleisterplaats op weg naar Spanje. Het klimaat is er zacht maar regenachtig en het altijd groene landschap wordt er gekenmerkt door witte vakwerkhuisjes met asymmetrische daken.

In Saint-Jean-Pied-de-Port

konden in tijden van weleer de pelgrims naar Santiago de CompostelIa op adem komen, voordat ze over de Pyreneeën trokken.
Contactgegevens
Bezoekadres / Postadres: 23 Parvis des Chartrons - 33074 BORDEAUX CEDEX - Frankrijk - Telefoon 0033-556-017000 - Fax 0033-556-017007. Website www.zuid-west-frankrijk.nl

Bedrijfsactiviteiten
Het overkoepelende VVV kantoor van de Aquitaine in Zuid-West Frankrijk houdt zich bezig met het promoten van de regio.
Er zijn talloze redenen om het gebied te bezoeken:
• De Pyla duin aan de Baai van Arcachon, de hoogste duin van Europa!
• Het meest uitgestrekte zandstrand van Europa met bekende badplaatsen zoals Biarritz, Arcachon, Lacanau, Hossegor-Capbreton,
• Het dennenbos van de Landes de Gascogne, het grootste van Europa!
• De bergen van de Pyreneeën: van Saint Jean de luz tot aan de mythische Col d’Aubisque
• Een uniek historisch erfgoed: prehistorische grotten, kastelen, middeleeuwse dorpen, de 18e eeuwse architectuur van Bordeaux en andere culturele en natuurlijke plaatsen die vermeld zijn op de werelderfgoedlijst der mensheid (UNESCO).
• De gastronomie: de walnoten, truffels uit de Dordogne, de oesters van Arcachon, de gedroogde pruimen uit Agen, de foie gras uit de Landes, de ham uit Bayonne…

• De wereldberoemde wijnen,
gewaardeerd over de hele wereld: Bordeaux, Saint Emilion, Medoc, Sauternes, Buzet, Jurançon, Armagnac, Bergerac ...
• De diverse outdoor-activiteiten: fietsen op één van de vele vrijliggende fietspaden zoals de nieuwe Vélodyssée, Frankrijk’s langste fietsroute langs de Atlantische kust, surfen, wereldkampioenschappen van Hossegor, kanoën, varen op de Baïse, de Lot en het Canal des Deux Mers, wandelen op de wegen naar Santiago de Compostella, Saint Jean Pied de Port…
• Bordeaux Fête le Fleuve, het tweejaarlijkse rivierfestival, eind mei, begin juni, aan de kades van de Garonne in Bordeaux. Op het programma: waterparade van prachtige zeilschepen, concerten, vuurwerk en andere festiviteiten. Uniek dit jaar: de bekende Franse zeilwedstrijd “solitaire du Figaro” zal op hetzelfde moment plaatsvinden.
• De mooiste campings van Frankrijk: www.campings-en-aquitaine.com ; Campings landes; www.campings64.com

** Uw accommodatie in Frankrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Frankrijk. Er zijn meer dan 20.000 accommodaties online boekbaar. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, uw taal wordt altijd gesproken!

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets