ZOTTEGEM
Naa provincie Oost-Vlaanderen
, naar stedenlijst BelgiŽ / Luxemburg, naar provincie kaart Belg./Lux.† Naar uw accommodatie.

† † †
    
Onze-Lieve-Vrouwkerk
De gotische kerk werd in de 16de eeuw herbouwd en in de loop van de 18de eeuw vergroot. De eveneens gotische toren werd in 1965 vernieuwd. In de crypte vindt men de graftombe van Lamoral, graaf van Egmont en van zijn familie. De kerk bezit verder een gotische Madonna met Kind en een 15de-eeuwse torenmonstrans.

Museum voor Oudheidkunde, Geschiedenis en Folklore  
Overzicht van de lokale archeologie en folklore, met o.m. oude gebruiksvoorwerpen en muntstukken; ook herinneringen aan graaf Egmont.
 
Andere bezienswaardigheden
Het Egmontkasteel was oorspronkelijk in renaissancestijl gebouwd; thans is het hoofdzakelijk 18de- en 19de-eeuws.

Omgeving  
Elene, 2 km N
De neogotische kerk van 0.-L.-Vrouw-Geboorte vervangt een gotisch gebouw dat deels werd gesloopt en waarvan het koor werd verbouwd tot kerkhofkapel.

Erwetegem, 1 km Z
De classicistische kerk van Sint-Pieters-Banden werd ca. 1800 gebouwd en ingericht met een fraai Louis XVI-meubilair. De laat-renaissancekansel en het barokke altaar zijn afkomstig van de inboedel van een vroegere kerk.

Godveerdegem, 1 km ZO  
De oorspronkelijk laat-romaanse Sint-Pauluskerk dateert uit de 11de-13de eeuw; de achthoekige vieringtoren is een 15de-eeuwse verbouwing; het koor, het transept en de sacristie zijn neogotische verbouwingen. Het interieur bezit fraaie voorwerpen uit de renaissance, de barok en in Louis XVI-stijl.

Leeuwergen, 3 km NO
In het dorpscentrum bevindt zich de harmonieuze neoclassicistische Sint-Amanduskerk met een koorpartij uit de 17de eeuw. Het Kasteel van Leeuwergen dateert in zijn huidige vorm uit 1724; het vervangt een in 1656 verwoeste waterburcht. Het park werd naar een ontwerp van Le NŰtre aangelegd.

Velzeke-Ruddershove , 4 km NW  
Hier werden talrijke Romeinse voorwerpen, beeldhouwwerk, urnen, medaillons, opgegraven. De gotische Sint-Martinuskerk vertoont sporen van een Romaanse bouw, vooral de ronde stenen absiden in het koor. Het meubilair omvat een hoogaltaar, een kansel en een biechtstoel. De 18de-eeuwse kapel van de Grauwzusters beschikt nog over barok- en Louis XVI-meubilair. Het dorp bezit heel wat fraaie grote hoeven.
Internet
: http://www.zottegem.be/

Kunsthistorische schets geeft een eenvoudig totaal overzicht.


** Uw accommodatie  in BelgiŽ

    kunt U goed boeken via Hotels/Booking/BelgiŽ. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
** Uw accommodatie in Luxemburg
     kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
    
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ ůf kies direct:
     Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets.  

Algemene informatie over BelgiŽ
Algemene informatie over Luxemburg