RANST
Naar provincie Antwerpen, naar stedenlijst BelgiŽ / Luxemburg, naar provincie kaart Belg./Lux.
 Naar uw accommodatie.

† † †
    
Onze-Lieve-Vrouwkapel
, in gehucht Millegem
De kapel dateert uit de 16de eeuw, maar schip en transept zijn barok. Ze bezit een oud Sint- Annabeeld en een hoogaltaar met een schilderij uit de school van Rubens.

Sint-Pancratiuskerk  
Bij de restauratie na de brand van 1854 verloor de kerk haar 15de-eeuwse karakter. Het interieur bezit nog fraaie stukken uit de 17de en 18de eeuw.

Kasteel Doggenhout, of van Cruquenhourg
Een der oudste riddersloten van het Antwerpse is in oorsprong een gotische burcht uit de 14de eeuw, die in de 17de eeuw in renaissancestijl werd verbouwd. Het kasteel werd in de 20ste eeuw grondig gerestaureerd en luxueus ingericht.

Omgeving  
Brocchem, 3 km 0
Heeft een opvallende onze-Lieve-Vrouwkerk:
deels Romaanse toren, deels laatgotisch koor, deels landelijke Brabantse barok; in de gevel bevinden zich het wapen van de abt van Tongerlo en dat van de heer van Brocchem. Het interieur bevat het praalgraf van Filips Le Roy, heer van Brocchem, een Marteldood van Sint-Sebastianus, uit het atelier van Van Dyck, 17de eeuw, marmeren zijaltaren, communiebank en een rococopreekstoel.
Het laatgotische slot Bossenstein
heeft zijn middeleeuwse karakter goed bewaard: militaire architectuur uit Brabant; de centrale donjon dateert uit de 14de eeuw.
Niet ver daarvandaan ligt het oude Broechemhof,
dat in de 17de eeuw in renaissancestijl werd verbouwd door Jacques Le Roy; het is thans vervallen.

Emblem, 6 km ZO  
De plaats is vooral bekend om het Sint-Gummaruskapelletje en de legende van Guminarus die hier speelt; de kapel dateert uit 1691 en bevat rococopaneelwerk en een Gummarusbeeld uit 1700.
De neogotische Sint-Gummaruskerk is in 1855 gebouwd
en bezit naast een classicistische biechtstoel een altaarstuk Christus-aan-het-Kruis van Abr. van Diepenbeeck. Er is ook nog de Alliersekapel, begin 18de eeuw.

Oelegem, 5 km NO  
De plaats behoorde ook aan de abdij van Tongerlo.
De Onze-Lieve-Vrouwekerk
heeft een hoge spits met bol; in de kerk een opmerkelijke renaissancegrafsteen voor Hendrik van Halmale, met een Anna-te-DrieŽn, 16de eeuw. De voormalige pastorie is uit 1781.
Het Hof van Vriesele
dateert uit de 13de eeuw, maar werd in 1918 herbouwd; het herbergt thans het Provinciaal Textielmuseum: ambachtelijke fabricage van stoffen, kant en klederdrachten en hedendaagse textielkunst.

** Uw accommodatie  in BelgiŽ
   kunt U goed boeken via Hotels/Booking/BelgiŽ. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
** Uw accommodatie in Luxemburg
    kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
   
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ ůf kies direct:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets.  

Algemene informatie over BelgiŽ
Algemene informatie over Luxemburg