HERVE, provincie Luik. Herve is een stadje in het Land van Herve, een van de geologisch opvallende landschappen van BelgiŽ. Het is een bocagelandschap met weideteelt, die in de 17de eeuw de streek veel rijkdom gaf, naar stedenlijst BelgiŽ / Luxemburg, naar provincie kaart Belg./Lux.

† † †
    
Saint-Jean-Baptiste

De kerk, 17de en 18de eeuw, heeft nog een Romaanse toren en een fraai interieur uit de 17de en 18de eeuw.
 
Andere bezienswaardigheden
De franciscanessenkerk dateert uit 1733. Het kasteel CrŤve-Coeur is uit 1642. Vele huizen zijn in Maaslandse renaissancestijl opgetrokken.

Omgeving
Aubel, 7 km NO
De cisterciŽnzerabdij Val Dieu, of Godsdal, werd in 1216 gesticht vanuit Clairvaux en exploiteerde de mijnen te Houssen. In 1794 werd de abdij verkocht, maar in 1843 vestigden er zich opnieuw monniken. De kerk dateert uit de 13de eeuw, maar werd deels verwoest in 1839 en gerestaureerd in 1844/1888 in classicistische stijl. De nieuwe abdijkerk dateert uit 1934. Van de abdijgebouwen werden gasthuis, hoeve en brouwerij in 1711-1719 gebouwd.

Bolland

Is een deel van de stad Herve en ligt 3 km noordwestelijk van de kern. Er staat een 17de-eeuwse kerk, Saint-Apollinaire, en er is een kasteel met massieve torens, 17de eeuw.

Clermont-sur-Berwinne, 6 km 0
Ligt op de top van een heuvel en bezit een indrukwekkende kerk uit de 17de eeuw. Er is bovendien een versterkt kasteel uit 1635, dat in feite een verbouwde middeleeuwse, burcht is. De bloei van de streek van Herve weerspiegelt zich hier in Clermont in talrijke 17de- en ]8de-eeuwse huizen. Opvallend zijn de vele windwijzers op de huizen, die verwijzen naar de beroepen van de eigenaars, talrijke smeden.
Internet
: http://www.herve.be/


Uw accommodatie in BelgiŽ
kunt U goed boeken via Hotels/Appart./BelgiŽ. Er zijn 4966  Hotels/Appartementen online boekbaar.
Uw accommodatie in Luxemburg
kunt U goed boeken via Hotels/Luxemburg. Er zijn 246 hotels/appartementen online boekbaar.
Algemene informatie over BelgiŽ
Algemene informatie over Luxemburg