ROVINCIE  LUIK / LIÈGE,
Naar provincie kaart  België / Luxemburg. , naar stedenlijst België / Luxemburg.
 Naar uw accommodatie.
 
Amay Eupen Herve
Hamoir-Xhignesse Harzé Huy, Hoei
Liège / Luik Malmédy Modave
 Saint-Séverin Spa Theux
Verviers Visé Wallonië
 
    
   


Bestemming « Provincie Luik », toeristische rijkdom in volle evolutie

 Gelegen in de Ardennen geniet de Provincie Luik van een uitzonderlijke opening op Europa. Ongeëvenaard zijn de 5.000 kilometer bewegwijzerde wandelwegen, 800 routes, het Spa-Francorchamps circuit, de kuuroorden Spa en Chaudfontaine, een 50-tal toeristische trekpleisters en attracties, 132 musea, 174 hotels, 18 vakantiedorpen, 1093 vakantiewoningen, 6 alpineskibanen en 26 langlaufbanen. Alles steeds omringd met veel zorg en gezelligheid!

 De Provincie Luik betekent overwegend pittoreske en contrasterende landschappen,  
die harmonisch zijn en sereen, en « bergen » op menselijke schaal: de Ardennen en het afgelegen en geheimzinnige landschap van de Hoge Venen. Deze provincie van het groene toerisme bij uitstek wordt in het zuiden en het oosten doorkruist door wandelwegen en fietspaden die zich oneindig ver strekken. In het midden ligt de zacht golvende Condroz vol lieflijke dorpjes.
 
Het noorden staat tevens bekend voor de laagvlakte van de Haspengouw
en twee idyllische valleien, integrale onderdelen van een natuurpark.... De Luikenaar is wijdvermaard joviaal van aard. Een ding is zeker: verwacht hartelijke ontmoetingen in de Provincie Luik!

Ontwikkeling van de stad Luik     
Is ontstaan in een moerassig gebied tussen Maas en Ourthe. De oudste kern is de huidige Place St.-Lmbert, waar tot 1796 de grootste kathedraal van de Nederlanden stond, de kathedraal Saint-Lambert. Deze Romaans- gotische kerk was, met het aanpalende paleis van de prins-bisschop, het eerste religieuze, politieke, administratieve en culturele centrum van de stad en van het Luikse land, 10de eeuw. Onder Notger werd de stad uitgebreid met het zuidwesten, op de heuvels van Pubiémont,  en over de Maas, op de rechteroever. Notger liet 7 kerken bouwen, waarvan twee op het Ile, een eiland gevormd door een niet meer bestaande vertakking van de Maas.
Oostelijk van het paleis ontstond een nederzetting van kooplui en ambachtslui.
Zij vestigden zich ook op de rechteroever, Outremeuse genoemd. Er kwam een stenen brug over de Maas die beide kernen verbond, op de plaats van de huidige Pont des Archers.
In de 14de eeuw was Luik reeds uitgebreid tot de omliggende heuvels in het noorden, de huidige citadel, Hocheporte, Saint- Walburge en de hoogte van Macrailles in het oosten, benevens Hors-Cháteau. Samen met Outremeuse en Ile werd dit alles ommuurd en bleef zo tot aan de 19de eeuw bestaan. Pas toen werd het stadsbeeld grondig veranderd door de secularisatie van de Franse Revolutie en het groeiende industrialisatieproces, dat vooral in de voorsteden, zowel stroomop- als stroomafwaarts van de Maas op gang kwam.

Internet:  
Provincie Luik: http://www.reality.be/atlas/liege/index.htm, Fr.  E-mail: info@reality.be
Contactgegevens
Bezoekadres en Postadres: Place de la République française 1 - 4000 LIÈGE -Telefoon 0032-42379526 - Fax0032-42379578 - Website www.liegetourisme.be

** Uw accommodatie in de provincie Luik kunt U goed boeken via Booking.Prov.Luik. Er zijn 115 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in populaire steden:  Luik  -  Spa  -   Verviers  -  Malmedy  (Voor meer steden 12 zie Booking.Prov.Hainaut)
Hotels op / nabij luchthaven: Liège (LGG

* * Uw accommodatie  in België
   kunt U goed boeken via Hotels/Booking/België. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
 ** Uw accommodatie in Luxemburg
    kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
   
 ** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” óf kies direct:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets.  
Algemene informatie over België
Algemene informatie over Luxemburg