EEKLO, provincie Oost-Vlaanderen. Was lange tijd een belangrijk textielcentrum in Vlaanderen; het ligt in het Meetjesland, een sociaal-geografische streek van Oost-Vlaanderen.
Naar stedenlijst BelgiŽ / Luxemburg. Naar provincie kaart Belg./Lux.
 Naar uw accommodatie.
 

† † †
    

De monumenten van het stadje zijn niet zo belangrijk: de neogotische Sint-Vincentiuskerk werd door de Gentse architect M. de Noyette gebouwd. Het renaissance-stadhuis werd in 1932 gerestaureerd. In Eeklo bevindt zich ook het Heemkundig museum van het Meetjesland.

Omgeving
Kaprijke, 6,5 km NO
Hier neemt een classicistisch gebouw de plaats in van een vroeggotische dorpskerk, 13de eeuw. Het stadhuis is barok. Het kleine barokkasteel Hof ter Kruisen heeft een sierlijk torentje.

Lembeke, 6 km 0
Ook hier werd een gotisch kerkgebouw door een classicistisch bouwwerk vervangen, Sint-Gilliskerk. De pastorie is in rococostijl gebouwd evenals het kasteel Aveschot. Er is ook het Bardelaare Museum voor heemkunde en folklore.

Waarschoot, 6 km ZO
Van de gotische dorpskerk bestaat nog de westtoren, 14de-15de eeuw; de kerk zelf werd in latere eeuwen vergroot. In het dorp staan verschillende hoeven van het langgerekte type, 18de en 19de eeuw.
Internet
:
www.eeklo.be/   -  www.waarschoot.be/   -  www.kaprijke.be/

** Uw accommodatie  in BelgiŽ
 kunt U goed boeken via Hotels/Booking/BelgiŽ. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
** Uw accommodatie in Luxemburg
  kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
 
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ ůf kies direct:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets
Algemene informatie over BelgiŽ