ZWITSERLAND Naar musea in Zwitserland  / Naar musea in Europa / Naar verkeersbureaus in Europa / Naar verkeersbureaus buiten Europa / ** Naar uw accommodatie!

    
In  BelgiŽ
  / NL
Internetsite is: http://www.myswitzerland.com/
U kunt eerst onder choose origin language uw taal kiezen bijv. Nederlands of Frans!
Nederland - Zwitserland Toerisme
Postbus 75387  - 1070 AJ Amsterdam - TEL:00800 100 200 30 (gratis) - Fax:00800 100 200 31 (gratis) - info.nl@switzerland.com - res.nl@switzerland.com
BelgiŽ (nl) - Zwitserland Toerisme
Postbus 1600  - 1000 Brussel  - TEL:00800 100 200 30 (gratis) - Fax:00800 100 200 31 (gratis) - info.benl@switzerland.com - res.benl@switzerland.com
Uitstekende site. Via de hoofdcategorieŽn kun je telkens weer verder gaan. Klik ook eens op "Naar de kaart van Zwitserland"! U kunt weer een regio aanklikken en dan weer een plaats. In een klein venster zie je dan via contact het website adres van de stad etc. Echt u vindt hier alle gewenste gegevens.
 
** Uw accommodatie in Zwitserland kunt U goed boeken via http://www.booking.com/country/ch.html?aid=301465 . Er zijn 1492 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!

** Via Hotels/Booking/Wereldwijd kunt u goed zoeken in 190 landen. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, boeken in uw taal is mogelijk!

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ! 
** U vindt er o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets  

Hotels in regio's in Zwitserland

Het eigen karakter van Zwitserse steden.  
Zwitserse steden kennen geen hoog of laagseizoen. Er is het hele jaar door veel te beleven op het gebied van kunst, cultuur en gastronomie. De oude historische centra hebben veelal een open karakter, omdat ze meestal op een heuvel aan de oever van een rivier of een meer liggen. Op de pleintjes worden de terrasjes druk bezocht en de gezellige oude straatjes trekken veel winkelend publiek. Hierdoor hangt er in de stadscentra altijd een levendige sfeer.

Gedurende het hele jaar worden er in Zwitserland vele evenementen georganiseerd:   
carnaval in de lente, open-air festivals in de zomer, wijnfeesten in de herfst en kerstmarkten in de winter. Iedere stad is gekenmerkt door zijn eigen geschiedenis en tradities. Dit komt tot uiting in het karakter van de locale historische gebouwen, de evenementen en de mensen die er wonen.

Zwitserse Bezienswaardigheden  
Uit het veelzijdige Zwitserse vakantieaanbod selecteerden we de leuke plekjes en interessante bezienswaardigheden.
Laat u verbazen over het ruime aanbod, op het gebied van natuur, cultuur, sport en openbare infrastructuur.
De excursies leiden u ondermeer naar bergtoppen, watervallen of naar musea van wereldfaam.
Bewonder de schoonheid van het landschap. Actief of met veel comfort. Dat wil zeggen te voet over een netwerk van wandelpaden of met een Alpen-Panoramatrein, een typische gele bergbus of per boot over de bergmeren.

Kunst en cultuur in Zwitserland
  
Ontdekken, verbazen, genieten.

Zo veelzijdig als het landschap met steeds weer wisselende beelden, zo veelzijdig is ook het culturele aanbod in Zwitserland. Duits, Frans, Italiaans, en Rhetoromaans: vier talen, vier culturen. Opmerkelijk is de bijzondere mix tussen traditie en het moderne. Zwitserland staat open voor nieuwe impulsen in de cultuur, maar hecht ook grote waarde aan het in stand houden van het culturele erfgoed. Met maarliefst 930 musea is de museumdichtheid hoog.

Wandelland Zwitserland  
Een rugzak met het hoogstnodige, een paar wandelschoenen en je kunt op pad. Je hebt zo weinig nodig en je ziet zo veel. Want Zwitserland is een echt wandelland. Je zou een leven lang vakantie moeten hebben om alles te bewandelen. Een paar dagen is een goed begin.
Op ruim 65.000 km wandelwegen zijn er steeds nieuwe doelen die de moeite waard zijn. Wandelen is goed voor de ziel, ook al worden de voeten er moe van. De blik gaat ver over het land, de frisse lucht dringt diep in de longen. En vanaf de top zie je tot aan de horizon. Onvergetelijk - zo dichtbij!

Fietsen en Skaten in Zwitserland  
Beleef het veelzijdige Zwitserland op wielen!
"Veloland Schweiz" is een netwerk van negen met elkaar verbonden fietsroutes door alle vakantieregio's van Zwitserland. De totale lengte bedraagt maarliefst meer dan 3300 kilometer. .
Niet langzamer dan de fiets, maar met meer vrijheidsgevoel! Met inline-skates ontdekt u Zwitserland op een heel bijzondere manier! In het hele land zijn er skate-tochten met verschillende afstanden en moeilijkheidsgraden. De licht glooiende routes gaan door dalen en langs blauwe bergmeren. Zo geniet u pas echt van de unieke Alpennatuur!
De Zwitserse Alpen zijn een paradijs voor mountainbikes: gemoedelijke tochten, uitdagende downhill-routes en grootse events laten een biker-hart sneller kloppen.

Bron: site van het Zwitsers verkeersbureau.
  

** Via Hotels/Booking/Wereldwijd kunt u goed zoeken in 190 landen. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, boeken in uw taal is mogelijk!