WALES, zie ook Wales, beleef de legende , naar verkeersbureaus  in Europa, naar verkeersbureaus buiten Europa, naar musea. ** Naar uw accommodatie!

    
Officiële website
van de Wales Tourist Board is www.visitwales.com .
Ook in het Nederlands!
Wilt u een site overzicht hebben klik dan onderaan op "klik hier".
Ook kun je heel goed en gemakkelijk brochures aan vragen Uitstekende site!


Verkeersbureau  
is sinds oktober 2005 verhuisd en niet meer geopend voor publiek. men kan het alleen nog per email nl@visitbritain.org bereiken of telefonisch via (020) - 689 00 02.

** Uw accommodatie in Wales kunt U goed boeken via Booking.Wales (B.W) Er zijn 450  hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!

** Via Hotels/Booking/Wereldwijd kunt u goed zoeken in 190 landen. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, boeken in uw taal is mogelijk!

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets  

VVV adressen zijn:  
Het Tourist Information Centrenetwerk (TIC) is verspreid over Wales. Loop gewoon naar binnen en spreek met een plaatselijke expert. De TIC's zijn dé plek voor lokale informatie uit de eerste hand en boekingen ter plaatse - wat is er te zien, waar kunnen we heen, accommodaties, enz.
Een uitstekende brochure is Wales, land van natuur en legendes. 70 pagina's informatie. Een absolute aanrader. Is een uitgave van Wales Tourist Board.
Onderstaande gegevens komen van de site van het Wales Tourist Board

Landschap  
Het veelzijdige landschap en het karakter maken Wales zo boeiend. De Welsh spreken naast Engels ook de oorspronkelijke Keltische taal en hebben hun eigen cultuur, dichtkunst en muziek. Het best kunt u dit aanschouwen tijdens de traditionele concerten, ‘eisteddfodau’ genoemd, die in de zomer worden gehouden.

Ook voor het buitenleven moet u in Wales zijn.   
Adem de frisse lucht in van de machtige bergen van Snowdonia in het noorden of ontdek de rust langs de meren van Midden-Wales en de weelderige valleien in het zuiden. Met drie schitterende Nationale Parken en meer dan 1200 km kust is Wales de aangewezen plaats voor een actieve vakantie.

Loop een langeafstandspad zoals Offa’s Dyke, de eeuwenoude grens met Engeland;  
beklim de Cader Idris (hier woont een mythische reus!); fiets over landweggetjes, ga golfen of vissen of beoefen een watersport langs een van de mooiste kusten van Europa. Maar u kunt natuurlijk ook gewoon genieten van de gouden stranden in Pembrokeshire en ter afsluiting een echte Welsh tea nuttigen in het plaatjesmooie Tenby.

Geschiedenis  
De geschiedenis van deze oude beschaving heeft ervoor gezorgd dat er een heel scala aan bezienswaardigheden te ontdekken is: eeuwenoude grafkamers, Romeinse forten en meer dan 400 kastelen, waaronder de Wereld Erfgoed monumenten in Conwy en Harlech. Treedt in de voetsporen van Koning Arthur naar het Caerleon Amphitheatre, of in die van de tovenaar Merlijn naar Carmarthen en geniet van de rijke cultuur van Wales tentoongesteld in de vele musea en galeries.
Het platteland is bezaaid met bekoorlijke marktstadjes en pittoreske dorpjes,   
terwijl steden als Swansea en de hoofdstad Cardiff heel kosmopolitisch en vooruitstrevend zijn met in de National Museum and Gallery of Wales een fantastische collectie Impressionistische schilderijen.Cultuur in Wales  
Van Merlijn tot Dylan Thomas en van de Eisteddfodau tot supergrote pluizige dieren, de cultuur van Wales heeft voor iedereen iets te bieden. Een land van mythe en muziek, literatuur en de kunsten, waar het mogelijk is de taal van de oude Britten nog gewoon in de winkel te horen spreken. Het zou moeilijk zijn zoveel ervaringen zelfs op een gebied van 10 keer Wales te kunnen vinden.

Historische plaatsen
  
Noord- en Midden- Wales staan bekend om hun indrukwekkende, in de donkere Middeleeuwen gebouwde, kastelen - enkele van de mooiste in de wereld. Het kwartet Beaumaris, Caernarfon, Conwy en Harlech Castle staan oppermachtig als historische monumenten in de ontwikkeling van middeleeuws militaire architectuur. Hun verheven status wordt erkend in de World Heritage Monument. Het gebied in het zuiden en westen van Wales, van de grens met Engeland tot aan Pembrokeshire in het uiterste westen, is een verrassend gevarieerd gebied met nationale parken, hoge bergen, beboste valleien, schitterende stranden en hoog oprijzende landtongen. De geschiedenis van het gebied is net zo rijk geschakeerd als het landschap. De sporen van prehistorische kolonisten, Romeinse soldaten, christelijke missionarissen, middeleeuwse krijgsheren en industriële magnaten hebben allemaal een opzienbarende erfenis aan te bezoeken plaatsen achtergelaten.

Eten en drinken in Wales  
In Wales is het goed uit eten gaan - en onze traditionele gastvrijheid verzekert u overal van een warm welkom in onze award-winnende pubs, restaurants en hotels. Probeer de smaak van Wales te pakken te krijgen en probeer de vele verschillende lokaal verbouwde en heerlijk voorbereidde soorten eten. Van honing tot ham, van kokkelschelpen tot bijzondere sauzen, van witte wijn tot whisky, en van ijs tot yoghurt - de levensmiddelen industrie van Wales neemt een hoge vlucht!

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”!