MALTA, naar verkeersbureaus  in Europa, naar verkeersbureaus buiten Europa, naar musea

    
In NL/BelgiŽ
Malta Verkeersbureau
Asterweg 20 e-3    -  1031 HN Amsterdam   +31 20 620 72 23  -  fax: +31 (0)20 620 7233
Email: info@malta.nl
Het rijke verleden van Malta is vandaag nog duidelijk herkenbaar.
Het eiland heeft een verbazingwekkend groot aantal monumenten op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Op deze lijst staat Valletta, de hoofdstad, gesticht door de ridders van St. Jan.
Andere UNESCO monumenten zijn Mdina, de middeleeuwse hoofdstad, de Citadel in Gozo en imponerende vestingwerken rondom Valletta.

Musts van Malta
Valletta
:
de hoofdstad, met een groot aanbod aan kastelen, burchten en overweldigende muren. Het ene schilderachtige hoekje volgt het andere op!
Grand Harbour:
ťťn van de mooiste natuurlijke havens ter wereld. Aan de overzijde liggen de Three Cities Ė Vittoriosa, Cospicua en Senglea Ė die u vast en zeker moet bezoeken.
Blue Grotto:
een schilderachtige grot met een prachtige onder waterflora.
Marsaxlokk:
een typisch vissersdorp! Elke zondag is het hier vismarkt.
Mdina:
de oude hoofdstad. Vanavond is het ideale moment voor een bezoek aan deze Stille Stad. Laat je meevoeren in de middeleeuwse straatjes!

Duiken
De drie Maltezer eilanden, gelegen in het hard van de Middellandse Zee, vormen een unieke bestemming voor duikers. Vanuit de natuurlijke havens en baaien, beschutte kreken, kliffen en rotsen is het uitnodigend om de zeer gevarieerde onderwaterwereld te ontdekken.
De duiklocaties liggen op steenworp afstand van elkaar dankzij een zicht van vaak wel 30 meter onder water, kan men een verbazingwekkende wereld van grotten, spleten, kloven en holen zien. Dankzij de ideale klimatologische omstandigheden is het water van juni tot oktober gemiddeld 23 graden.Archeologie
Het Hypogeum is zeker een bezoek waard. Deze beroemde labyrintachtige ondergrondse kamers werden waarschijnlijk voor begrafenissen en rituelen gebruikt. In 2000 werd deze site volledig gerestaureerd. Ook de megalithische tempels van Tarxien en Hagar Qim wachten op u in al hun schoonheid! En dan is er nog de Stille Stad, Mdina, die vroeger de oude hoofdstad was. Deze stad heeft een middeleeuwse uitstraling.

Uit eten
Dineren in de buitenlucht is een van de gezellige dingen in het leven. Dat kan vrijwel dagelijks in Malta. Er is een keuze van: binnenplaatsen van barokke paleizen tot haven restaurants en plaatselijke cafťbars. Zoek iets in een rustige omgeving of ga dineren in een druk uitgaansgebied met veel restaurants.
De keuken van het eiland is beÔnvloed door de volkeren die hier door de eeuwen heen gewoond hebben zoals de Arabieren, Italianen en Spanjaarden evenals de Fransen en de Britten.
De traditionele Maltezer keuken heeft duidelijke invloeden van de Siciliaanse en Moorse keuken.
Let u op het machtige smaak van het zoete gebak. De toetjes, de pasteitjes van rocotta (kaas), amandelen en vijgen en ook de tomaten- en wijnsauzen bij deegwaren,konijn- en visgerechten.
Voor de menu's in de restaurants worden de beste producten van het seizoen gebruikt zoals tomaten, pompoen, kruiden en olijven voor vis alslampuki, een plaatselijke specialiteit, zwaardvis en tonijn.
Overal is de Internationale keuken beschikbaar. De meeste restaurants worden beÔnvloed door de Italiaanse en Franse keuken, maar er zijn veel restaurants gespecialiseerd in de Oosterse keuken, TexMex en vele anderen. Zoals gebruikelijk in de Mediterrane omgeving zijn kinderen overal welkom

Eiland Gozo  

Dit eiland is kleiner dan Malta, maar groener. Het leven draait hier nog rond landbouw en visvangst. Als u houdt van rust is dit een ideale bestemming.

Musts van Gozo
Citadel, Victoria:

met het Archeologisch Museum, het Folklore Museum en het Museum voor Natuurkunde zeker een bezoekje waard. In de oude gevangenis is nu een ambachtencentrum gevestigd.
Ggantija:
een megalithische tempel die opgericht zou zijn in 3600 v.C., zelfs voor de piramides in Egypte of Stonehenge in Engeland.
Dwejra:
hier vind je een merkwaardig natuurverschijnsel: de Inlandse Zee. Als de zee kalm is kan je met een bootje naar Fungus Rock.
Azure Window:
een rotsformatie die gevormd werd door de beukende golven. Het vormt als het ware een venster dat uitkijkt op de azuren zee.

Malta Tourism Authority
280 Republic Street - Valletta CMR 02
Phone : +356 - 223 595, 224 444/5, 225 048/9 - Fax : +356 - 220 401/246 303 -E-mail info@visitmalta.com .

** Uw accommodatie op Malta kunt U goed boeken via Booking.Malta. Er zijn 62 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in de populairste steden:
Sliema  -  Saint Julians  -  Il-Gżira  -  Valletta  -  Mellieħa  -  San Pawl il-Baħar  -  Qawra  -  Xlendi  -  Paceville  -  Attard  -  Victoria  -  San Lawrenz
Hotels op/nabij luchthaven: Luqa (MLA)
Hotels op het eiland:
Gozo

** Zoeken via Booking.Wereldwijd naar accommodatie in 110 landen.
** Waarom zouden we voor onze accommodatie kiezen voor Booking?