FINLAND, naar verkeersbureaus  in Europa, naar verkeersbureaus buiten Europa, naar musea. Dé toeristische trekpleister van Finland vormen de tienduizenden meren en eilanden, die men o.a. per boot kan bezoeken.

    
Andere bezienswaardigheden op natuurgebied zijn
het scherenlandschap van de archipel van Turku, de nationale parken, de heuvelkam Punkaharju in het merengebied Saimaa en de Ålandeilanden in de Oostzee. Ook Lapland is bij toeristen zeer in trek - rendiersafari's, natuurtrektochten, midzomernachtzon - centrum is de na 1945 door o.a. A. Aalto herbouwde stad Rovaniemi.

Toeristisch interessantste steden
Dat zijn Turku, Helsinki, Porvoo en Tampere. Behalve in Turku zijn in Hämeenlinna en Savonlinna middeleeuwse burchten te zien. Oude, 14de–15de-eeuwse,  stenen en houten kerken vindt men in vele stadjes en dorpen in Zuid- en West-Finland, o.a. in Hattula, Hollola en Naantali. De grootste houten kerk is die te Kerimäki.

Architectuur
Finland is beroemd om zijn moderne architectuur. Zeer gedurfde vormgeving hebben vele nieuwe kerken - Imatra, Lauritsala, Tampere, Vaasa - . Fraaie staaltjes van moderne stedenbouw zijn Tapiola en de universiteitsstad Otaniemi.

Musea
De belangrijkste musea zijn die van Helsinki, o.a. het Nationaal Museum van Finland en het kunstmuseum Ateneum. In Kuopio is een museum betreffende de Fins-Orthodoxe Kerk. De cultuur van de Lappen wordt getoond in het openluchtmuseum te Inari, hun grootste centrum. Een sportcentrum is Lahti (schansspringen, alternatieve elfstedentochten e.a.).
Het platteland van Finland kent een oude en rijke boerencultuur.
Tal van oude volksgebruiken en -feesten worden nog in ere gehouden. Er is vooral een rijke muziekcultuur, die tot uiting komt in o.a. koorfestivals. Alle grote steden in Finland hebben hun eigen zomerfestival. Het bekendst is het jaarlijks in aug.–sept. gehouden Helsinki-festival. Daarnaast zijn belangrijk het Savonlinna Opera Festival, Pori Jazz en het Volksmuziekfestival Kaustinen.

Enkele musea
Espoo:  Gallen-Kallela Museum  |    Helsinki:  Finnish National Gallery   met links naar: The Museum of Foreign Art, Sinebrychoff  /  The Museum of Finnish Art, Ateneum  /  The Museum of Contemporary Art, Kiasma /  KIASMA Museum of Contemporary Art   |    Rauma:   http://www.lonnstromintaidemuseo.fi/  
When complete, the planned 6,000 biographical articles will primarily cover the most important Finns.

Helsinki
De meest noordelijke van alle Europese hoofdsteden, de schoonheid van Helsinki smelt hier samen met hightech vernieuwingen en mengt oude tradities in het nieuwe millenium. Helsinki is een groene oase aan zee met veel natuur. Aan zee voelt u de frisse bries en kunt u genieten van de kleurige zeilboten en de zacht kabbelende golven. Helsinki verkent u het beste te voet want de meeste bezienswaardigheden, architectuur, geschiedenis, bruisend stadsleven, stranden en parken liggen slechts op een steenworp afstand van elkaar. Culturele- en evenemententips vindt u overal in de stad. De enerverende geschiedenis en het bruisende culturele leven met vele bijzondere hoogtepunten maken van Helsinki een buitengewoon attractieve bestemming voor uw stedenreizen.

Informatie
Finnish Tourist Board - Töölönkatu, 11 - Box 625 - 00101 Helsinki
Phone: +358 9 - 417 6911 - Fax : +358 9 - 417 69333
We offer you information on how to make the most of your visit, whether 
it is for pleasure, business, or both.
Finland is a Nordic country situated between the West and the East and offering the best of both traditions. In Finland you'll find pure and varied nature with lots of exciting and relaxing activities. The vibrant culture provides a great variety of events and tours suited for different tastes. 
Finland's congress, conference and incentive travel services are also internationally acclaimed.

In Nederland en
België
Tel: +31 (0)20 201 3489  -  Tel: +32 (0)2 711 9829  -  E-mail: finland.nl@mek.fi
Nieuwsgierig naar Finland? The Finnish Tourist Board, het Fins Bureau voor Toerisme,  heeft een hele reeks brochures samengesteld. Ze zijn onmisbaar bij uw vakantievoorbereiding! U kunt ze online bestellen.

** Uw accommodatie in de Finland kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Finland.  Er zijn 219  hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Zes populaire regio's:
Lapland Finland  -  Oost Finland  -  Oulu (province)  -  West Finland  -  Zuid Finland  -  Åland Islands
Hotels in populaire steden:  Helsinki  -  Vantaa  -  Tampere  -  Turku  -  Rovaniemi  -  Espoo  -  Imatra  -  Lappeenranta  -  Oulu  -  Kuopio  -  Lahti  -  Levi
Hotels op / nabij luchthaven:
Vantaa (HEL)  -  Oulu (OUL)  -   Rovaniemi (RVN) (Voor meer luchthavens 12 zie "Booking.Country.Finland")

Handige Links
Finlandsite.nl  Alles over Finland. Met onder meer een Finland Forum, met veel reistips, een nieuwsbrief (FIN-E-Zine) en een uitgebreid receptenoverzicht.
Tours en Arrangementen: een compleet gala van services, tours, sightseeing, hotel boekingen en pakketten van Helsinki Expert
Helsinki Card: voor transfers, musea, cultuur, plezier, kinderen...
Diversen
Finnish Grammar - Virtual Finland - Virtual Finland Christmas

** Zoeken via Booking.Wereldwijd naar accommodatie in 71 landen.
** Waarom zouden we voor onze accommodatie kiezen voor Booking?