SEGOVIA en het aquaduct van Trajanus. Het hoog gelegen deel van de stad is geheel ommuurd. Er zijn veel Romeinse en middeleeuwse monumenten.    Naar overzicht regio Castilla - León.  Naar Stedenlijst Spanje. Naar regiokaart Spanje.  Naar uw accommodatie!

    

Segovia ligt in Oud-Castilië op een hoogte van 1005 m en wel bij de samenloop van de rivieren Clamores en Eresma, regio Castilla - León. Gelegen op een rotsachtige bergtop was de stad goed te verdedigen. Er zijn likeurstokerijen, keramiek - en textielfabrieken, ook is er leerbewerking.

Een aquaduct van Trajanus,

uit de eerste eeuw, loopt ca 28 m hoog door een deel van het centrum. Het heeft 160 bogen, deels  in twee verdiepingen, van ongemetselde granieten blokken. Het aquaduct is 118 m lang. Het vormde een onderdeel van een 17 km lange waterleiding tussen Ríofrío en Segovia.

Segovia. AlcazarAlcázar
Hier is rondleiding verplicht. Is gebouwd in de 11de-14de eeuw. Het ligt 80 m hoog. Er is nu een wapenmuseum in. Vanaf de vestingtoren heeft men uitzicht op de kathedraal en de soms besneeuwde toppen van de Siërra de Guadarrama.

Kathedraal

Vlak bij het alcazar lag de oude kathedraal die bij de opstand van de Cumeros werd verwoest. Er werd begin 16e eeuw besloten een nieuwe te bouwen. De gotische kathedraal is drieschepig  en heeft zeven koorkapellen en glasramen uit de 16e en 17e eeuw.
Binnen ziet u mooie 15e eeuwse koorstoelen, uit de oude kathedraal, gotisch en barok smeedwerk, een retabel, graflegging, en een kunstschat bestaande uit Vlaamse wandtapijten en edelsmeedwerk. Het kloostergedeelte is ook afkomstig uit de oude kathedraal.

Vooral de façaden

van de ruim twintig Romaanse kerken in Segovia zijn belangrijk. In een van de oudste kerken, San Juan de Colmenares op Plaza de San Juan, is nu een keramiekmuseum.

San Esteban

Heeft een prachtige Romaanse toren uit de 13e eeuw. In een zijkapel bevindt zich een cavaleriegroep. We zien houten beelden uit de 12e eeuw. De gekruisigde Christus is tweemaal zo groot als de bedroefde Maria en Johannes eronder. Christus rechterarm is niet gekruisigd, maar steekt naar voren en opzij. Ook Maria strekt haar handen uit.
Er zijn ook nog veel huizen met Romaanse façaden.
Casa de las Cabezas vindt u in Calle de San Agustin. Zo ook Casa del Hidalgo. Hier is het Museo Provincial de Bellas Artes gevestigd. Van de vele stadstorens is de Hercules-toren in het klooster van San Domingo uit de 13e eeuw de oudste.

Plaza San Martin

Hier staat een standbeeld voor de rebellenleider Juan Bravo. Hij heeft, als leider van de Cumeros, in 1520 de opstand geleid tegen Karel V en diens regent de uit de Nederlanden afkomstige bisschop van Torsa, Adriaan Boeyens, de latere paus Adrianus VI.Dominicus heeft in 1217

hier het eerste Spaanse klooster gesticht van zijn nieuwe orde van de predikbroeders. Hij deed dat op de plaats waar hij in een grot woonde en boete deed. In de tuin van het huidige Santa Cruz la Real bewaart men nog deze grot.

Openingstijden
Kathedraal-09.30-19.00. Alcazar 10.00-19.00.  

Specialiteiten

Sopa de ajo, knoflooksoep; sopa castellana, soep van stoofpotbouillon, gekruid met paprika en een rauw ei er door; cordero lechal, gebraden zuiglam; cochinillo asado, in een hout oven geroosterd speenvarken. 
Omgeving:
Pedraza en Sepulveda
We vertrekken via de NIIO ri Soria. Na 32 km slaan we links af en bereiken    Pedraza de la Sierra, een oeroud middeleeuws stadje (villa). Het is omgeven door hoge muren en heeft een van de mooiste Plaza Mayors. Deze is aan drie kanten met zuilengalerijen (soportales), hangende balkons en gebeeldhouwde kapitalen  afgezet. Het kasteel is gebouwd op de top van een rots. De huizen zijn met wapenschilden versierd.
Van uit Pedraza kan men de weg nemen via La Velilla en La Matilla
naar Sepulveda. Ongeveer 12 km voor deze plaats komt men bij de kruising met de C 112. Via deze weg RA komt men bij kasteel van Castilnovo wat hoog oprijst. Het is niet opengesteld.

Er kan ook gekozen worden voor een langere route naar Segovia.

Ga dan vanuit Pedraza naar de N 110 ri Riaza. Het is een mooi plaatsje met een cirkelvormige plaza omgeven is door arcaden.
Vanhier vervolgen we onze weg via de N 110 ri Ayllon,
ommuurd en een plaza met arcaden en een wachttoren. Nu via de C 114 naar Aranda de Duero. Na 15 km komen we in Maderuelo. Dan via de provinciale weg naar Boceguillas.

We steken de N 1 over en komen uiteindelijk in Sepulveda.

Dit karakteristieke Castiliaanse stadje ligt op een steile rots. Bezoek de Plaza Mayor en de El Salvador uit de 11e eeuw.
Vanhier nemen we de provinciale weg en via Cantelego
en de C 603 bereiken we Turegano, ook een middeleeuws stadje. De C 603 sluit aan op de N 601 vlak bij Segovia

Sierra de Guadarrama

Ga via de N 110 ri Soria. Na 18 km ligt links het vervallen dorpje Sotosalbos met een Romaanse kerk. Na 11 km RA ri Navafria. Vanhier via een hobbelige landweg naar Puerto de Lozoya (1778 m hoog). Dan naar het plaatsje Lozoya. Dan ri Rascafria en verder bergopwaarts via de Puerto de los Cotos (1830 m hoog) naar Puerto de Navaverrada, de hoogste bergpas van de Guadarrama. Via de N 601 terug naar Vlasain, La Granja en Segovia.

Oficina de Turismo
Plaza Mayor, 10 - 40001 Segovia - Tel. +34.921.460.334 - Fax: +34.921.460.330.
Camping
Acueducto, CTRA. C.L. 601, km.112 - 4000 Segovia - Tel. +34.921.425.000.
 Heel geschikte camping. Van hier uit kan men Segovia goed bezoeken.

Internet
** Uw accommodatie  kunt U goed boeken via Booking.Segovia. 
Er zijn14 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets  

Cyberspain.segovia - World  Heritage, echt het bekijken waard
Travelinginspain - Segovia
Christusrex.segovia.html - Kerken van Segovia
** Waarom zouden we kiezen voor Booking?  

Booking.com