REGIO MURCIA, met Costa Cálida strekt zich uit over zo'n 250 kilometer, van het strand van La Carolina, bij Águilas, vlak bij de grens met de provincie Almería, tot aan het strand van El Mojón, aan de grens met Alicante.  Terug naar regio kaart Spanje.  Naar Stedenlijst Spanje.  Naar Stedenlijst Spanje. Naar regiokaart Spanje.  Naar uw accommodatie!

Cartagena Galasparra Isla Plana
Lorca Murcia Totana
Culinaria Murcia
Murcia culinair De groentetuin van Spanje Kappertjes
Rijst uit Galasparra Tomaten Salades
Diversen
Costa Calida Semana Santa Internetlinks
Salzillo processie, meester van de “Pasos”
** Uw accommodatie in de regio Murcia kunt U goed boeken via Booking.Region.Murcia.  Er zijn 99 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in de populairste steden:
Stad Murcia  - 
Cartagena  -  Los Alcázares  -  San Pedro del Pinatar  -  El Puerto de Mazarrón  -  La Manga del Mar Menor  -  Archena  -  Águilas  -  Los Lardines  -  Lorca  -  Totana  -  Torre-Pacheco
Hotels op / nabij luchthaven: San Javier (MJV)

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets

    

De Costa Cálida strekt zich uit over zo'n 250 kilometer,  
van het strand van La Carolina, bij Águilas, vlak bij de grens met de provincie Almería, tot aan het strand van El Mojón, aan de grens met Alicante. Deze kuststrook, die behoort tot de provincie Murcia, baadt zich 315 dagen per jaar in de volle zon, met een gemiddelde temperatuur van 17°C, en biedt toegang tot twee verschillende zeeën: De Mar Menor, ofwel 'de kleine zee', het grootste natuurbad ter wereld en een waar paradijs voor alle soorten watersport, en de Middellandse Zee, met zijn uitgestrekte zandstranden en grote variatie aan kustlandschappen.
Binnen de grenzen van deze kust is alles mogelijk;
je kunt er leren zeilen, duiken en zoeken naar gezonken scheepswrakken in een van de mooiste duikgebieden van Spanje, wandelen door prachtige natuurparken, de heilzame werking zoeken van de modderbaden, of je verbergen in de intimiteit van de kleine rotsbaaitjes waar je in alle rust een bad kunt nemen.

Maar, de Costa Cálida biedt niet alleen zon en strand.
 

De stad Cartagena herbergt ware archeologische schatten, zoals het recentelijk ontdekte Romeins theater, modernistische architectuur en interessante musea, een afspiegeling van het rijke verleden van deze maar liefst drieduizend jaar oude havenstad.
Een belangrijke plaats in de beschrijving van deze kust
verdienen de fiestas, talloze folkloristische bijeenkomsten, vol kleur, licht, muziek en traditie, die bepalend zijn voor de unieke sfeer van jaarmarkten, kermissen en festiviteiten, als de Bedevaart naar de Maagd van de Kleine Zee (La Romeria de la Virgen en el Mar Menor), Carnaval, het feest van de Carthagers en Romeinen (Cartagineses y Romanos) en het flamencofestival Cante de las Minas de la Unión, of de plechtige paasweek, Semana Santa.

Tot slot is er de exquise Mediterrane keuken
 

die stoelt op een perfecte combinatie van vis en schaal- en schelpdieren met de producten uit de moestuin, en, niet te vergeten, de vriendelijke en gastvrije bevolking waarbij de gast zich al snel thuis zal voelen.

** Voor geheel Spanje kunt u goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Spanje. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!