REGIO CANTABRIň, is een autonome regio van Spanje, aan de Golf van Biskaje. Zie de kaart. Naar Stedenlijst Spanje Terug naar regio kaart Spanje.  Naar uw accommodatie!

Santander Picosgebergte
Routes door CantabriŽ
Liťbana en Picos de Europa De zone van Saja-Nansa De Westkust
Rivierdal van de Besaya Campoo en Valderridible De Oostkust
De valleien van Pas De valleien van Asůn en Soba
** Uw accommodatie
kunt U goed boeken via Booking Region Cantabria.  Er zijn 149 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in de populairste steden van Cantabria: Santander   -  Santillana del Mar   -  Suances   -  Noja   -  Torrelavega   -  Comillas   -  Castro-Urdiales   -  MaliaŮo   -  Isla   -  Potes   -  Camargo   -  Puente Viesgo  -  Laredo  -  Islares  -  Hinojedo
Hotels nabij luchthaven: Santander (SDR

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets

    

Ligging van CantabriaCantabria.
De  hoofdstad is  Santander. Het gebied omvat de oostelijke uitlopers van het Cantabrisch Gebergte en een smalle strook laaggelegen kustland, waarin tevens het grootste deel van de bevolking woont.
Golf van Biskaje,  (v. Sp. Vizcaya = Baskisch),ook wel: Golf van Gascogne, het deel van de Atlantische Oceaan tussen de westkust van Frankrijk en de noordkust van Spanje.

De afstand tussen de beide westpunten
(het őle d'Ouessant in Frankrijk [Bretagne] en Kaap Ortegal in Spanje) bedraagt ca. 550 km; de totale oppervlakte van de Golf is ca. 194 000 km2. De belangrijkste er in uitmondende rivier is de Garonne. De scheepvaart wordt er vaak gehinderd door hevige stormen.

Geografische beschrijving

De regio van CantabriŽ ligt aan de noordkant van Spanje, tussen het Cantabrisch Gebergte en de Golf van Biskaje. Drie geofysisch verschillende gebieden vormen een gevarieerd territorium met een grote rijkdom aan landschappen: de kuststrook, de valleien die worden gevormd door de zeven rivieren die de regio van zuid naar noord doorsnijden en het hooggebergte van de Cordillera CantŠbrica.

De Ebro, die ontspringt in CantabriŽ,
verrijkt deze biodiversiteit bovendien nog met het grootste stuwmeer van Spanje. Er zijn maar liefst zes enclaves die genieten van een speciale beschermende status als Natuurpark of Natuurreservaat, wat een idee geeft van de kwaliteit van het milieu in deze regio.

Bestuurlijk vormt het 5.290 vierkante kilometer grote CantabriŽ

een uit slechts ťťn provincie bestaande Autonome Gemeenschap. De bevolking telt iets meer dan een half miljoen inwoners, waarvan ongeveer tweehonderdduizend in de hoofdstad Santander; de tweede grootste stad is Torrelavega. De bevolking is voornamelijk werkzaam in de industrie en dienstensector, maar is ook ruimschoots vertegenwoordigd in de primaire sector.

Het vochtige en lauwwarme klimaat,
zonder al te grote temperatuurschommelingen, maakt het mogelijk te genieten van zachte winters en zomers die zelden boven de 25 graden uitkomen.

Natuurbezit

CantabriŽ omsluit een uniek natuurbezit.
Rivieren, stranden, kliffen, valleien, bergen en bossen  vormen een contrastrijk landschappelijk mozaÔek. Binnen het ontelbare aantal natuurgebieden zijn de belangrijkste die welke een bijzondere beschermde status hebben, hoewel ook de andere buitengewoon prachtige landschappen bieden, zoals de bronnen van de Ason, de baai van Santander, de kloof van de Pas, het Stuwmeer van de Ebro en de riviermonden van de Tina Mayor en de Tina Minor.

Verbindingen
Geografisch gezien is CantabriŽ goed toegankelijk vanuit de rest van Europa. De verbindingen over zee en over land zijn uitstekend. Over het land  verbindt de A-8 Santander met Bilbao en Frankrijk, en de Cantabrische Kustweg (A-67) verzorgt de verbinding met AsturiŽ.
Gastronomie.

CantabriŽ is een land met grondstoffen

van de hoogste kwaliteit en grootste variŽteit, een ware biologische voorraadschuur, dankzij de uitzonderlijke geografische omstandigheden: de zee, de bergen, rivieren en bossen. Op de akkers, meestal bestemd voor eigen gebruik, vinden we zeer fijne erwten, bijvoorbeeld in Potes, verschillende soorten bonen, zoals de caricos de Trasmiera, paprika's en tomaten, in bijvoorbeeld Isla.

Sportactiviteiten
De ruime keuze aan sportactiviteiten is voornamelijk te danken aan de buitengewoon gevarieerde natuur. De zee, de rivieren, het bos en het laag- en hooggebergte leveren een onuitputtelijk aantal mogelijkheden. Voor de liefhebbers van de watersportwereld is de Cantabrische kust met zijn talloze stranden, kliffen en baaien ideaal; voor de zeilsport beschikt Santander over een trainingscentrum, Centra de Alto Rendimiento, en een aantal plaatsen (Santander, Laredo ...) over watersportverenigingen die internationale wedstrijden organiseren.

Ook vissen, duiken, surfen of zwemmen

is mogelijk in deze wilde wateren, waarbij niet onvermeld mogen blijven de traineras, visserssloepen die in een van de meest diep gewortelde regionale tradities worden gebruikt voor massale roeiwedstrijden.

CantabriŽ heeft sterke contrasten,
met hoge toppen en diepe dalen. Het laag- en hooggebergte vormen een ideaal territorium voor de wandelsport; bergbeklimmen en skiŽn, terwijl speleologen, de wandelaars door de ingewanden der aarde, er magnifieke onderaardse routes vinden (Vallei van Asůn, Soba ...) ter bevrediging van hun nieuwsgierigheid.

In de afgelopen jaren heeft zich een enorme vraag

ontwikkeld naar avontuursporten (parapente, paardrijden, afdalen van bergrivieren ...) en er zijn tal van bedrijfjes die deze activiteiten organiseren in de Cantabrische natuur. Een van de meest wijdverbreide sporten is ook het vissen op stromend water, met een aantal zalm- en forelrivieren die worden gerekend onder de beste van Spanje.

Het wilde zwijn en het hert
behoren tot de meest begeerde jachttrofeeŽn in de vele jachtgebieden die door de hele regionale geografie verspreid liggen, en bovenal in het Reserva Nacional del Saja, het grootste jachtgebied van Spanje en een waar botanisch en faunistisch paradijs.

Toeristeninformatie TURESPANA
~ 901 300600 International toegangsnummer van Spanje: 34 www.tourspain.es
De vakantielijn. Autonome regering van CantabriŽ  Toeristeninformatiedienst. Autonome regering van CantabriŽ   Toeristenbureau. Regionaal bestuur van CantabriŽ Tel. 942 310 708

** Voor geheel Spanje
kunt u goed uw accommodatieboeken via Hotels/Appartementen/Spanje. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!  

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets