CANARISCHE EILANDEN. Terug naar regio kaart Spanje.   Naar Stedenlijst Spanje. Naar regiokaart Spanje.  Naar uw accommodatie!

Eilanden
Fuerteventura El Hierro Gran Canaria
La Gomera Lanzarote La Palma
Tenerife    
Steden
Santa Cruz de Tenerife Las Palmas de Gran Canaria. Santa Cruz de La Palma
Algemene informatie
De eilanden van de eeuwig durende lente 1500 kilometer Atlantische kust Vulkanen, bossen, bergen en woestijnen
Een volk tussen drie werelddelen Traditie en cultuur Een legendarische geschiedenis
De Guanches Internet Bron
** Uw accommodatie
kunt U goed boeken via Booking.Region.Canary-Islands. Er zijn 648 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten.
Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in de populairste steden: Playa del Ingles  -  Puerto del Carmen  -  Maspalomas  -  Playa de las Americas  -  Adeje  -  Puerto Rico  -  Las Palmas de Gran Canaria  -  Costa Teguise  -  Los Cristianos  -  Playa Blanca  -  Puerto de la Cruz  -  San Miguel de Abona
Hotels op / nabij luchthaven: El Hierro (VDE)  -  Gran Canaria (LPA)  -  La Gomera (GMZ) geen directe vluchten! -  Tenerife Sur (TFS)  -  El Matorral (FUE)  -  Tenerife Norte (TFN)  -  La Palma (SPC)  -  Arrecife (ACE)
    

FUERTEVENTURA
Het haast woestijnachtig droge Fuerteventura heeft enorme goudkleurige zandstranden die uitlopen in een kristalheldere zee. Hier kan men kilometers langs het strand lopen zonder ook maar iemand tegen te komen, aangezien het eiland dunbevolkt is en de kusten zeer uitgestrekt.

LANZAROTE

Het vulkanische terrein van Lanzarote vormt een uniek landschap van ongeëvenaarde schoonheid. Het eiland is bedekt met verschillende kleuren lava die in het Nationale Natuurpark Timanfaya in hun meest spectaculaire vorm te bewonderen zijn. De mens en dit wonderlijke landschap zijn erin geslaagd zich op elkaar in te stellen waardoor er een buitengewone harmonie is ontstaan tussen de traditionele architectuur en de landbouw.

GRAN CANARIA

Dit "miniatuurcontinent" herbergt een verrassend aantal verschillende landschappen met grote hoogteverschillen over slechts enkele kilometers: vanaf de miniwoestijn met duinen en palmbossen in het zonnige zuiden tot aan de dichtbegroeide bergtoppen, langs vulkanen, diepe ravijnen en indrukwekkende uitzichten. Gran Canaria, het eiland met de meeste inwoners, biedt een op het strand gericht toerisme een compleet aanbod aan overnachtingsmogelijkheden, restaurants, winkels, sport en vermaak.

TENERIFE

De gigantische vulkaan de Teide, 3718 meter hoogt torent boven het grootste eiland van de eilandengroep uit. Het groene noorden vormt een contrast met het droge zuiden. De met weelderige bossen overdekte bergen vinden hun hoogtepunt in de indrukwekkende schoonheid van het Nationale Natuurpark Las Canadas del Teide. Aan de kust staan prachtig aangeleg de toeristische complexen van waaruit men kan genieten van het zonnige klimaat in het zuiden en het prachtige landschap in het noorden van het eiland.

LA GOMERA

Dit eiland met zijn vele palmbomen heeft geen vliegveld, waardoor de natuur hier in oorspronkelijke staat behouden is gebleven.
In het landschap is een zeer waardevolle botanische relikwie behouden gebleven: het weelderige laurierboomwoud van het Nationale Natuurpark Garajonay, door de UNESCO tot Universeel Erfgoed van de Mensheid verklaard.

LA PALMA

Ook wel het Mooie Eiland genoemd, het groenste eiland met de meest uitbundige flora van de Canarische Eilanden. De hoge bergen en de heldere luchten hebben er voor gezorgd dat hier de grootste sterrenwacht van het noordelijk halfrond gevestigd is.
Het midden van het eiland is een reusachtige vulkanische kom van 1500 meter diepte, dat het buitengewoon interessante Nationale Natuurpark La Caldera de Taburiente vormt.

EL HIERRO

Het eiland El Hierro is eeuwenlang beschouwd als het einde van de bekende wereld. Dit kleinste, in het westen van de Canarische Eilanden gelegen eiland is een mysterieuze zone waar mythen en legendes deel uitmaken van het landschap dat een vreemdsoortige begroeiing heeft en waar nauwelijks 8000 inwoners nog in alle rust leven.

Internet
Abcanarias.com  -  Canarische eilanden
Gomera-island.com  -  La Gomera met Garajonay Nationaal Park. Lijst met accommodatie.s en allerlei nieuwtjes en wetenswaardigheden. 
Insel-la-gomera.de  Duitstalig, heeft veel links.
La-palma-tur.org  La Palma, met de plaats Santa Cruz de la Palma en de gigantische vulkaan krater Caldera de Taburiente
Webtenerife.com  De organisatie voor de toeristische promotie van het eiland Tenerife heet “SPET”. Deze website is hiervan. Geeft:  praktische informatie over het eiland en gegevens van diverse bedrijven e.d. uit de toeristische sector. Verschillende links geven u toegang tot toeristische producten zoals ‘Tenerife Golf’, ‘Tenerife Convention Bureau’ en ‘Tenerife Select’. Verder komen er links naar websites met informatie over de natuur, de zee en de filmcommissie van Tenerife. Uitstekende site!
Bron: Brochure : Spanje Canarische Eilanden. Uitg. van Turespaña

** Voor geheel Spanje
kunt u goed uw
accommodatieboeken via Hotels/Appartementen/Spanje. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!  

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets