BRAGANÇA. Ligt aan de rand van de Serra de Nogueira. De middeleeuwse burcht overheerst de stad Naar overzicht Porto e Norte de Portugal. Naar uw accommodatie.
Booking.com

In de 12de eeuw is men met de bouw van de stad begonnen. Een gekanteelde muur met 18 torens werd rondom de burcht gebouwd. Er binnen in staan een aantal witte huizen die overheerst worden door de donjon van het paleis. Het was het stamslot van de Bragança’s die eeuwen in Bragança regeerden maar hier niet gewoond hebben. Dat deden ze in Vila Viçosa, een groot landgoed in Alentejo. De vesting is volledig bewaard. Nu is er een militair museum in.

Braganca, stadscentrum.Santa Maria do Castelo
Deze kerk heeft een renaissance portaal met een cassentenlijst en gedraaide zuilen. De vier ramen zijn schelpvormig.

De Domus Municipalis, een klein stadhuis uit de 13de eeuw,  ligt nu achter de kerk het is een granieten gebouw met een vijfhoek als plattegrond.
Naast het kasteel staat een schandpaal, pelourinho, op een sokkel in de vorm van een granieten everzwijn.

Over de muren,
richting Spanje kijkend ziet men het Parque Natural de Montezinho liggen.

De citadel afdalend
ligt rechts de mooie São Bento kerk . Het is in renaissance stijl gebouwd in de 16de eeuw. In het vroegere bisschoppelijke paleis is nu het Museu do Abade de Baçal gevestigd. Er is een prehistorische verzameling en een kunstcollectie te zien.

Regional Tourist Office of Nordeste Transmontano.
Largo do Principal - Apartado 173 - 5300 Bragança - Tel. +351.273 331 078 Fax. +351.273 331 913 - rtntgai@mail.telepac.pt - Bragancanet.pt/turismo.

Tourist Office of Bragança
Avenida Cidade de Zamora - 5300 Bragança - Tel. 273 381 273
inho and the Serra de Coroa. The rivers Sabor, Baceiro, Onor and Tuela flow through the park.

** In geheel Portugal kunt U goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Portugal.  Er zijn 2000 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten.
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
   Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets

** Kaart van geheel toeristisch Portugal
** Algemene informatie en boeken over Portugal.  

.