BRAGA met Bom Jesus, is de heilige stad, het Rome van Portugal. In Portugal zegt men, "in Lissabon wordt geleefd, in Porto gewerkt, in Braga gebeden". naar overzicht Porto e Norte de Portugal. Naar stedenlijstaz Portugal. Naar uw accommodatie.
 

Booking.com
De brede hoofdstraat leidt u naar Praca da Republica.
Van de dertig kerken is de kathedraal zeker een bezoek waard. Van het plein gaat u via de Rua do Souto eerst naar de kerk Misericorda. Deze is gebouwd in renaissance stijl.

Er achter ligt de uit de 12e eeuw stammende kathedraal Se.
De bogen bij de westelijke voorhal worden afgesloten door een prachtig smeedijzeren hek. Binnen staat links een achthoekige doopvont. Het orgel erboven is uit 1733. Mooi is de weelderig met lijsten, gaanderijen en pinakels versierde retabel. De Hemelvaart van Christus wordt er uitgebeeld. Aan de buitenkant achter het koor zien we onder een baldakijn de Nossa Senhora do Leite (leite=melk), madonna die haar kind de borst geeft. De kapellen zijn rijk versierd. Het museum laat veel kerkschatten zien. Kostbare houtsoorten zijn er in de koorstoelen verwerkt.

Braga, kathedraal.Van Praca da Republica loopt de Avenida Central, waar de VVV is gevestigd, naar het 5km verder gelegen Bom Jesus do Monte. Het ligt oostelijk van Braga. De Via Sacra, een monumentale trap, leidt u van het parkeerterrein naar het middelste terras met mooi uitzicht op Braga. Twee barokke trappen gaan nu verder omhoog.
Boven gekomen ziet u een groot park,
560 m hoog en de barokke kerk met sierlijke torens. Op het plein voor de kerk veel vazen, zuilen en beelden. Let verder op de vele ex - voto's, de afgebeelde kruisiging op het hoofdaltaar en de reusachtige kaarsen bij de ingang.

Regiao De Turismo Verde Minho
Praça Dr. Ferreira Saldago, 90 - 6° - 4704-525 Braga Pt.. - Tel.: +351.253.202.770 - Fax +351.253.202.779 - E-mail: rtvm@mail.telepac.pt
  - 
Tourist Office of Braga
Av. da Liberdade, 1 - 4710-251 Braga - Pt - Tel.: +351.253.262.550  Fax. 253 613 387
*  Er is een mooie kleurenfolder Braga, Regiao de Turismo, verde Minho, verkrijgbaar.
*  De plattegrond Cidade de Braga, informaçoes uteis, is handig
*  Een handige brochure is Camara Municipal de Braga, Touring in Braga is an intelligent option. Bevat veel info, ook in het en.

** In geheel Portugal kunt U goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Portugal.  Er zijn ca 2000 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten.
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”

** Kaart van geheel toeristisch Portugal
** Algemene informatie en boeken over Portugal. 

.