BEJA. Ligt in de vroegere provincie Baixo Alentejo en wordt omspoelt door een zijrivier van de Guadiana. Beja ligt in een droog, heet en eentonig landschap. naar overzicht regio Alentejo. Naar stedenlijstaz Portugal. Naar uw accommodatie.

    
Romeinen, Westgoten en Moren zijn bezetters geweest van Beja.
In de 13de eeuw is de verwoeste stad veroverd op de Moren. Alfonso III heeft de stad weer op laten bouwen. In 1961 was Beja de belangrijkste verzethaard tegen het regime van Salazar die de landhervormingen weer terug wilden draaien.

Middelpunt van de stad is Praça da República.
Noordelijk aan dit plein ligt de Misericórdia uit de 16de eeuw. Het grote portaal steekt ver uit en diende vroeger als vleeshal. Binnen zien we een enorme hal met negen gewelven op vier zuilen. Het dwarsschip heeft drie gewelven.

Via de Rua dos Infantes komen we bij Convento Nossa Senhora da Conceição,
een klooster uit de 15de eeuw. Het is in de literatuur vooral bekend door de liefdesbrieven van de non Mariana aan een maarschalk uit Frankrijk. Ze zijn door Arthur van Schendel in het Nederlands vertaald. De kloostergang en kapittelzaal muren zijn bedekt met 17de eeuwse azuleos. Er is nu het Museu Regional in gevestigd. De rococokapel is prachtig en versierd met cherubijnen.

Beja, Torre de Menagem.Achter de Misericórdia ligt het Castelo
dat koning Diniz heeft laten bouwen en waar nu een militair museum is gevestigd. De 40 m hoge Torre de Menagem is opgetrokken uit marmer en graniet. Vanuit de toren heeft men een prachtig uitzicht.

Er vlak bij staat de Capela de Santo Amaro
met een klein archeologisch museum er in. Er naast staat de Romeinse Évora poort. Wandelend door de stad vallen overal belangrijke overblijfselen uit het verleden op.

Omgeving
Tien km zuidwestelijk ligt Pisões,
waar men Romeinse ruïnes kan zien, o.a. een zwembad met mozaïken, thermen en een leidingensysteem voor centrale verwarming. Oostelijk ligt het ommuurde Serpa met veel kleurige straatjes en een oud klooster.

Regional Tourist office of Planície Dourada
Praça da República, 12 - 7800 Beja - Tel. +351.284 310 150 Fax. +351.284 310 151 - rtpd@mail.telepac.pt

Tourist Office of Beja
Rua Capitão João Francisco de Sousa, 25  - 7800 Beja - Tel. +351.284 311 913 - Internet:  Portugal-alentejo/beja.

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
   Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets

** Kaart van geheel toeristisch Portugal
** Algemene informatie en boeken over Portugal.  

.