Informatie over Oostenrijk, naar kaart Oostenrijk, naar stedenlijst Oostenrijk. Naar uw accommodatie!
 

    
Vooraf:
 * Voor de hierbij gepresenteerde ca 660 Oostenrijkse steden, dorpen en regio's is o.a. een dankbaar gebruik gemaakt van brochures: verkregen van het Oostenrijkse Verkeersbureau en verzameld op diverse Vakantiebeurzen.  
 * De tekst is allereerst een weergave van het boek:  Oostenrijk, Elseviers cultuurreisgidsen in kleur. Het boek is wellicht alleen nog antiquarisch verkrijgbaar. Van de Uitgeverij in deze, is, zover ons bekend, geen URL, WAP of EMAIL bekend.
Door het tijdsverloop zal niet alles exact meer zijn zoals erin vermeld is!
 * Verder veel tekst en afbeeldingen, kaartjes en interessante gegevens van brochures die ons, gevraagd en ongevraagd, worden en werden toegestuurd door VVV's, plaatselijke inwoners en bezoekers van de steden, dorpen en streken.

Austrian National Tourist Office
(ANTO), Oostenrijks Toeristenbureau
Margaretenstrasse 1 - 1040 Vienna
Phone : +43 1 - 588 66-0 - Fax : +43 1 - 588 66 20. http://www.austria.info/nl
Email: oeinfo@oewwien.via.at

Welkom in Oostenrijk
Beleef uw vakantie, zoals dat alleen in Oostenrijk kan!
Oostenrijk heeft zijn gasten veel te bieden, is gezellig, niet te ver en betaalbaar. Of u 's zomers of 's winters komt, in een klein dorpje of een wereldberoemde stad, overal profiteert u van de gastvrijheid en de eeuwenoude traditie in het ontvangen van gasten. Oostenrijk heeft ruimte genoeg voor sport, gezelligheid en rust, zowel in de zomer als in de winter.
De site www.bergenmeer.nl
heeft vele leuke aanbiedingen voor Alpenvakanties

Oostenrijks Toeristenburo
Ons kantoor is van maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 t/m 15.00 uur.
Wij hebben geen bezoekadres, u kunt de folders telefonisch of per e-mail aanvragen.
Adres: Postbus 94285  -  1090 GG Amsterdam  -  tel.: 020-4684793  -  fax: 020-4684786
Hoofdcategorieën: 
Vakantie tips  -  Landstreken info  -  Algemene info  -  Weerbericht
Oostenrijk is een land met een rijk cultureel
heden en verleden, dat door iedereen als grote mogendheid op cultureel gebied wordt erkend.
Het brede spectrum van Oostenrijkse cultuur
omvat niet alleen beroemde bouwwerken en een eeuwenoude geschiedenis maar is ook nu nog actief in de beeldende kunst, in concerten, theaters, festivals en ook folklore. Oostenrijk heeft wereldberoemde orkesten (Wiener Philharmoniker, Mozarteum Orchester Salzburg, Wiener Symphoniker) en koren (Wiener Männergesangsverein, Wiener Sängerknaben). Oude kamermuziek wordt hier evenzeer beoefend als moderne hedendaagse muziek.

De Oostenrijkse literatuur
omvat een tijdperk van negen eeuwen en bereikte al omstreeks 1200 met het "Nibelungenlied" een eerste hoogtepunt. Tot de grote klassieke toneelschrijvers uit de 19e eeuw die ook nu nog in het Burgtheater in Wenen opgevoerd worden behoren Franz Grillparzer en de twee volksdichters Ferdinand Raimund en Johann Nestroy. Auteurs van internationale rang uit de laatste generatie zijn Arthur Schnitzler, Hugo von Hoffmansthal,Stefan Zweig, Robert Musil, Ödön von Horváth, Heimito von Doderer en Thomas Bernhard. Onder de nog levende dichters is Peter Handke internationaal wel de bekendste.

Een grote periode voor de Oostenrijkse muziek was de klassieke.
In Wenen woonden en werkten Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Johannes Brahms en Anton Bruckner. Gustav Mahler doorbrak in zijn symfoniën alle grenzen van de tonaliteit. De "Tweede Weense School" werd gevormd door Arnold Alban Berg en Anton Webern. Ook Johannes Strauss, de "Walskoning" componeerde in Wenen zijn operettes evenals Karl Millöcker, Karl Zeller en Franz Lehár.

De Weense staatsopera is evenzeer verantwoordelijk
voor de reputatie van Oostenrijk als muziekland evenals de talrijke festivals in alle bondslanden, van de Bodensee in het uiterste westen (Bregenzer Festspiele) tot de Neusiedler See in het oosten (Seefestspiele Mörbisch). Een hoogtepunt van de culturele presentatie blijft echter het wereldberoemde festival in Salzburg (Salzburger Festspiele) dat al vanaf 1920 plaatsvindt. Rond de eeuwwisseling beleefde Wenen een periode van grote bloei van de Jugendstil met zijn belangrijke representant Gustav Klimt. Andere belangrijke moderne kunstenaars waren Egon Schiele en Oskar Kokoschka. Na de Tweede Wereldoorlog ontstond in Wenen, gesticht door Albert Paris Gütersloh, de "Wiener Schule des phantastischen Realismus". Max Weiler is tegenwoordig een van de belangrijkste schilders. Internationale bekendheid verwierven de beeldhouwers Fritz Woturba, Wander Bertoni en Alfred Hrdlicka.
Uit de site van het Toeristenbureau.


Hotels in de populairste steden:
** Uw accommodatie in Oostenrijk kunt U goed boeken via Booking.Oostenrijk. Er zijn 2088 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Wenen  -  Salzburg  -  Innsbruck  -  Kirchberg in Tirol  -  Reutte  -  Gerlos  -  Kaprun  -  Zell am See  -  Seefeld in Tirol  -  Steinach am Brenner  -  Wals  -  Bregenz.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 

Hotels op / nabij populaire luchthavens:

Blue Danube (LNZ)
Klagenfurt (KLU)
Kranebitten (INN)
Schwechat (VIE)
Thalerhof (GRZ)
W. A. Mozart (SZG)
Hotels in staten/provincies:


** Uw accommodatie in geheel Oostenrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Oostenrijk     
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”!