MARIA LUGGAU - 9655 - KarinthiŽ, met Parochiekerk Maria Schnee en St. Lorenzen in het Lesachdal, naar kaart Oostenrijk, naar stedenlijst Oostenrijk.

    
Parochiekerk Maria Schnee:
de laatgotische kerk, waarvan het typische karakter in het exterieur
, de westtoren, de steunberen, nog bewaard is, werd in 1544 gebouwd. De barokke inrichting en aankleding van het interieur, een ťťnbeukig schip, culmineert in de schilderingen en het stucwerk aan het gewelf. Het hoogaltaar toont de miraculeuze, laatgotische beeltenis van Maria, 151
3, gekleed in brokaat. Ook nu nog trekt zij tal van pelgrims.

Omgeving
St. Lorenzen KarinthiŽ
, in het Lesachdal:
De parochiekerk '
St. Lorenzen' uit 1474 is een laatgotisch bouwwerk, met belangrijke muurschilderingen en 3 fraaie, houtgesneden heiligenfiguren uit 1500. Bezienswaardig zijn in het plaatsje ook de gevelschilderingen aan de oude boerenhuizen.

Maria Rain 9161 - KarinthiŽ
Bedevaar
tkerk Maria Rain:
de kerk, gebouwd in het midden van de 15de eeuw, is zeer fraai gelegen in een berglandschap voor het massief van de Karawanken. Het laatgoti
s
che bouwwerk, met twee torens, heeft een barokke westfaÁade en een, eveneens barokke, aanbouw aan de oostzijde. Ook de inrichting van de kerk is barok: schilderingen aan hel hoogaltaar. De laatgotische Mariafiguur daar stamt uit de tweede helft van de 15de eeuw.  

 
** Uw accommodatie in geheel Oostenrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Oostenrijk     
 ** Via Hotels/Appartementen/Wereldwijd kunt u goed zoeken naar een accommodatie in 110 landen.
 ** Algemene info over Oostenrijk