LEIBNITZ - 8430 - Stiermarken, met StadtParochiekerk St.-Jakob en Kasteel Seggau, naar kaart Oostenrijk, naar stedenlijst Oostenrijk.

    
Op de Frauenberg lag al 2000 jaar geleden een Keltische nederzetting.

In 70 n.c. stichtten de Romeinen hier onder keizer Vespasianus 'Flavia Solva'. Na een bloeitijd in de 3de eeuw, ging deze nederzetting tijdens de volksverhuizing ten onder. Sinds 860 was de streek in het bezit van het aartsbisdom Salzburg. De stad Leibnitz zelf werd, met fortificaties, pas in de 13de eeuw gebouwd. In 1479 werd zij, in een oorlog tegen Hongarije, deels verwoest. Het historische stadsbeeld ging bij een brand in 1829, die de meeste woonhuizen in de as legde, verloren.

Stadt Parochiekerk St.-Jakob
Voor het eerst vermeld in 1170. Aan de romaanse kerk werd in de 15de eeuw een koor met drie traveeŽn toegevoegd; tegelijkertijd werd het gewelf aangebracht. De inrichting dateert uit de 17de en de 18de eeuw. Het schilderij stelt voor De roeping van St.-Jacobus.
 
Omgeving

Kasteel Seggau
, op de Segauberg:
de burcht bestaat uit drie gedeelten. Het zuidelijkste was sinds 860 in het bezit van het aartsbisdom Salzburg. In de 13de eeuw plaatsten de bisschoppen van Seckau er aan de noordkant een gebouw bij. Na verwoestingen in de oorlog tegen de Hongaren werden de beide gedeelten weer opgebouwd, het zuidelijke door aartsbisschop Leonhard von Keutschaeh, het noordelijke door bisschop Scheidt. Een derde deel - het latere Schloss Polhelm - werd
later met de andere twee verbonden. Voortaan behoorde het complex aan de bisschoppen van Seckau, en zij zorgden voor de vernieuwing van de ringmuur. Het kasteel herbergt een verzameling Romeinse steenfragmenten, die afkomstig zijn uit een afgebroken toren van het zuidelijke burchtgedeelte.
 
Frauenberg:
Stiermarken
resten van een  tempel uit de
1ste eeuw n.C. werden hier opgegraven. In het Alle Schulhaus, schoolgebouw, is een museum ingericht, waarin fragmenten van de tempel, beelden, vaatwerk, enz. uit Flavia Solva zijn te zien.

** Uw accommodatie in geheel Oostenrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Oostenrijk     
** Via Hotels/Appartementen/Wereldwijd kunt u goed zoeken naar een accommodatie in 92 landen. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, boeken in uw taal is mogelijk!