KUNDI - 6250 - Tirol, met Bedevaartkerk St.-Leonhard auf der Wiese en Pfarrkirche Mariae Himmelfahrt,naar kaart Oostenrijk, naar stedenlijst Oostenrijk.

    
Bedevaartkerk Sr.-Leonhard auf der Wiese
Deze regionaal zeer bekende bedevaartkerk zou in 1012 door keizer Hendrik
II zijn gesticht
en in 1020 door paus Benedictus VIII zijn gewijd. Het huidige gebouw werd tussen 1480 en 1512 opgetrokken
. Aan het exterieur valt op dat het koor wťl, het schip echter niet is geleed. De zuidwand is getooid met een fresco van de heilige Christoffel. De grote eenschepige ruimte wordt overdekt door een gewelf met een opvallend ruitpatroon en vierkante sluitstenen. Vrijstaand bij de kooringang bevindt zich een stenen sculptuur van de patroonheilige van de kerk.
Van de inrichting verdient vooral het hoogaltaar ver
melding:
het wordt gesierd door mooie, vroegbarokke beelden, voorstellend Leonhard, Wolfgang, Hendrik 11, Maria en MichaŽl. Zijaltaren, kansel, koorgestoelte en kerkbanken zijn 17de-eeuws. Uit de 16de eeuw dateert het grote fresco De kruisiging aan de noordwand van h
et schip. Een opmerkelijk laatgotisch fresco dat de heiligen Wolfgang en Leonhard voorstelt en dat dateert uit ca. 1512 siert het gewelf van het koor.

Kundi. bedevaartkerk St.-Leonhard. 1 Roodmarmeren galerij met smeedijzeren hek uit 1695 eronder; 2 Koorboog met vrijstaande sculptuur van St.-Leonhard uit 1481 eronder; 3 Hoogaltaar met beelden van Leonhard. Wolfgang, Hendrik II. Maria en MichaŽl; 4 Noordwand met fresco De kruisiging, eind 16de eeuw; 5 Toren. .

Pfa
rrkirche Mariae Himmelfahrt:
de kerk wordt al in 788 voor het eerst vermeld. Van de Kundlburg bestaan alleen nog restanten van de muren.
 

 
** Uw accommodatie in geheel Oostenrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Oostenrijk     
 ** Via Hotels/Appartementen/Wereldwijd kunt u goed zoeken naar een accommodatie in 110 landen.
 ** Algemene info over Oostenrijk