FÜGEN - 6263 - Tirol - met Pfarrkirche Mariae Himmelfahrt en Bedevaartkerk 'Zum hl. Pankraz', naar kaart Oostenrijk, naar stedenlijst Oostenrijk.

    
Pfarrkirche Mariae Himmelfahrt
Deze kerk, die vermoedelijk uit Karolingische tijd stamt, wordt pas in 1136 voor het eerst in een oorkonde verme
ld. Het huidige bouwwerk ontstond in de 14de en de 15de eeuw. De eenschepige kerk met steekkapgewelf, heeft interessante frescoresten rechts in het koor, aan de wand van de triomfboog en in de westelijke orgeltravee, begin 14de eeuw. In het moderne hoogaltaar zijn laatgotische reliëfs - borstbeelden van de twaalf apostelen - verwerkt.
Op de ev
eneens moderne zijaltaren bevinden zich,
op het linker, een Mariafiguur uit de eerste helft van de 15de eeuw, op het rechter, een laatgotische beweningsgroep. De houten sculpturen aan de wanden van het schip, en de Kruisweg van J. G. Grasmayr dateren uit de barok. Op het orgel, dat oorspronkelijk in een vrouwenklooster in Hall stond, heeft in 1769 Mozart gespeeld. Onder het priesterkoor bevindt zich een gotische crypte, aan de noordzijde is de laatgotische Michaelskapel
le, met een mooi altaarstuk, de heilige Michaël voorstellend, 1623, dat gotische altaarvleugels heeft. Interessant is ook het muurfresco De drie koningen uit 1476.
 
Kapelle am Marie
nberg
Het achthoekige bouwwerk met neogotische toren en fraai gedecoreerd interieur stamt uit de 18de eeuw.

Bedevaartkerk 'Zum hl. Pankraz'
Dit mooi gelegen, eenschepige bouwwerk uit het eind van de 15de eeuw heeft een rijk net- en stergewelf. Aan het linker
zijaltaar drie laatgotische figuren van heiligen, aan het rechter een uit hout gesneden groep met de heilige Barbara.

Kasteel Füge
n
Het kasteel werd in 1695-1702 gebouwd door Ferdinand graaf Fueger. Bezienswaardig zijn het brede roodmarmeren portaal en de slotkapel met een altaar uit 1681.

 
** Uw accommodatie in geheel Oostenrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Oostenrijk     
 ** Via Hotels/Appartementen/Wereldwijd kunt u goed zoeken naar een accommodatie in 110 landen.