Elbigenalp - 6652 - Tirol met Pfarrkirche zum hl. Nikolaus.  Naar stedenlijst Oostenrijk. Naar kaart van Oostenrijk. Naar uw accommodatie!

    
Elbigenalp is de geboorteplaats van de schilder Jos. A. Koch, 1768-1839, en van Anton Falger, 1791-1876,
die als graveur, lithograaf, schilder, beeldsnijder, verzamelaar en kroniekschrijver beroemd was en in de eerste helft van de 19de eeuw in Elbigenalp een tekenschool vestigde die nog steeds als houtsnijderschool een goede naam heeft. De nalatenschap van de kunstenaar bevindt zich in het Falger­Museum, het streekmuseum te EIbigenalp.

Pfarrkirche zum hl. Nikolaus
 
In deze oudste parochie van het Lechdal, die oorspronkelijk werd gesticht vanuit het St.-Magnusstift in Füssen, stond in 1399 een kapel die later werd vergroot. Daarvan stammen thans nog de gotische noordelijke toren en het steile koor.
In haar huidige vorm is de kerk grotendeels barok:
zij werd tussen 1664 en 1674 door Georg Falger gebouwd en heeft een rechthoekig interieur. De plafondschilderingen en ornamenten werden in 1776 door J. J. Zei
ller vervaardigd, de kruiswegstaties zijn geschilderd door zijn vader P. Zeiller. De gotische doopvont rechts van de triomfboog dateert uit 1411. Tussen 1966 en 1969 werd de kerk ingrijpend gerenoveerd.
 

Dodenkape
l St.-Martin  
De twee verdiepingen hoge kapel op het kerkhof stamt uit de periode van de gotiek. Aan de oostelijke muur van de bovenkapel bevinden zich vier gotische fresco's met scènes uit het leven van de heilige Magdalena. Interessant is ook de teer geschilderde Dodendans van Anton Falger.

Andere bezienswaardigheden

Hoog boven het plaatsje staat de kleine, in 1766 gebouwd
e en in 1832 vergrote Kapelle am Ölberg, Ölberg = Ölijfberg. Daar woonde ooit broeder Lukas Liskodin, kluizenaar en schoolmeester, en de leermeester van Jos. A. Koch.


 
 ** Uw accommodatie in geheel Oostenrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Oostenrijk     
  ** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
  ** U vindt er o.a.:
   Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets  
 ** Algemene info over Oostenrijk