EBBS 6341,  met Pfarrkirche U.L. Frau Geburt, naar overzicht Tirol.  Naar stedenlijst Oostenrijk. Naar kaart van Oostenrijk. Naar uw accommodatie!

    
Reeds in 788 wordt op deze plaats een kerk vermeld.
In 1748-1756 werd, op de plaats van een gotische kerk, het huidige bouwwerk opgetrokken. Van de middeleeuwse kerk is alleen de noord toren bewaard gebleven. Het exterieur van de rechthoekige zaalkerk met apsis is eenvoudig en harmonieus. Verrassend is de werking van het weelderig versierde interieur. In 1756 het prachtige hoogaltaar
vervaardigd, waarin een gotisch Mariabeeld opgenomen is. De 12 apostelbeelden vindt u in de nissen. De plafondschilderingen zijn van 1750. Vooral vermeldenswaard is nog de fraaie kansel, die één geheel vormt met een biechtstoel.

Andere bezienswaardigheden.
 
Fraaie b
innenhoven
uit de 16de eeuw
, o.m. in de Talstr. 23 en 24, en de mooi gelegen, kleine, laatgotische bedevaartkerk St.-Nikolausberg, waarin zich een uit hout gesneden altaar uit het begin van de 16de eeuw bevindt.
 
Omgeving.
Niet ver van Ebbs ligt het befaamde plaatsje Erl,
Tirol,
waar sedert 1633, net als in Oberammergau, door leken passiespelen
, uitbeelding van het lijden van Christus, worden opgevoerd. Tijdens een pestepidemie in 1610 deden de inwoners van het plaatsje de gelofte dat zij deze spelen zouden organiseren, een gelofte die zij sedertdien gestand doen. In 1958 werd in Ebbs het grote passiespeltheater gebouwd.

Gevel woonhuis in Walchsee, bij EbbsWalchsee
, ca. 10 km naar het oosten,  Tirol  
gelegen aan de Walchsee, bezit mooie boerenhofsteden
, o.a. Gasthof Schopferwirt met fraaie rococogevels. De in barokke stijl omgebouwde en in het begin van de 20ste eeuw gerestaureerde parochiekerk stamt uit de gotiek.

Tien km verder ligt het charmante toeristenplaatsje Kössen,
Tirol  
met mooie, voor het Inndal karakteristieke huizen
, bijv. Gasthof Erzhertog Rainer en Eben 61 met de
Pfarrkirche hll. Petrus u
nd Paulus.
De uit de 12de eeuw stammende kerk werd in 1722-1724 in barokke stijl verbouwd. De benedenverdieping en de toren bleven daarbij gespaard. De schilderingen boven de orgeltribune werden pas in de 20ste eeuw weer blootgelegd. In het koor bevinden zich twee houten reliëfs uit de late gotiek.

  ** Uw accommodatie in geheel Oostenrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Oostenrijk     
  ** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
  ** U vindt er o.a.:
   Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets  
 ** Algemene info over Oostenrijk